...
...głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist za 500 ojro jak figura Beaty Maksymow do figury Naomi Cambell [...] to może w ogóle od PC speakera zacząć?
Maja sie jak 40 do 500 ojro

, ale nie zmienia to faktu, ze na "speakerach PC" tez mozna robic zawodowe mixy. I o tym wyraznie wspomina producent piszac, ze Artist jest idealnym rozwiazaniem dla profesionalnych realizatorow przy pracy w domu. Zwlaszcza gdy pokoj jest zle wygluszony i monitory stoja na biurku podsunietym do sciany. Zwykle monitory (np. P11a) w takim ustawieniu i odleglosci od sluchajacego "przewala" bas co najmniej o 6dB, a desktopowe Artisty zagraja prawie liniowo. Cena 500EUR dla zawodowca jest niska....
http://www.musik-produktiv.de/
looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40.. może mówimy o innych monitorach, a może ten sklep to jakieś oszołomy i biorą ceny z kosmosu, albo mi są potrzebne jakieś leki psychotropowe, bo mam omamy :P. W sumie to nie ważne - nie o to tu chodzi.
A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się - ale żebym Was później nie widział narzekających w postach typu "Ameryka a Polska" bo polecą kamienie