Jaki preamp - lampa czy class A?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JacekH
Re: Jaki preamp - lampa czy class A?

Post autor: JacekH » piątek 15 lip 2005, 10:38

...Jakos nikt nie napisze, ze jakiekolwiek by te preampy nie byly, to osiem to troche z malo, zeby dobrze nagrac bebny......

No jak to nikt Napisałem, że jako uzupełnienie do Fireface - razem jest 12 :) A tak serio, to na ośmiu od biedy też się da - szczególnie takie lekko jazzujące - bd, sd, hh, 2xoh, amb, 2x tomy; no chyba, że to szczególnie rozbudowany zestaw :) Nagrywałem kapelkę, gdzie na bębenki chcieli tylko overheady + stopa, na siłe przekonałem ich, że do werbla też coś trzeba postawić, bo czasem miotełki mogą zanikać;-)

Jacek

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » piątek 15 lip 2005, 11:10

...Jakos nikt nie napisze, ze jakiekolwiek by te preampy nie byly, to osiem to troche z malo, zeby dobrze nagrac bebny......

To nie jest powiedziane Można i na ośmiu

Davi

Post autor: Davi » piątek 15 lip 2005, 13:47

A czy wedlog was, warto dozbierac 2500 zl i zakupic 2 Preampy TLAudio 5001 mk2 ? czy jednak ta doplata, nie wiele mi wniesie porownujac clase preampow chodzby Mackie Onyx lub Focusrite OctoPre ? Ja rozumie ze lampa dodaje brudu i charmonicznych, czego po polprzewodniku nie mozna sie spodziewac , jednak tak jak mowilem, zalerzy mi na najleprzym brzmieniu preampow , tak by calosc miala smak, odpowiednia dynamike i jednak charakterystyczne i natoralne brzmienie.

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 16 lip 2005, 01:40

...A czy wedlog was, warto dozbierac 2500 zl i zakupic 2 Preampy TLAudio 5001 mk2 ? czy jednak ta doplata, nie wiele mi wniesie porownujac clase preampow chodzby Mackie Onyx lub Focusrite OctoPre ? Ja rozumie ze lampa dodaje brudu i charmonicznych, czego po polprzewodniku nie mozna sie spodziewac , jednak tak jak mowilem, zalerzy mi na najleprzym brzmieniu preampow , tak by calosc miala smak, odpowiednia dynamike i jednak charakterystyczne i natoralne brzmienie. ...

To wez Presonusa Firepod i bedzie po sprawie. Bardzo wielu realizatorow ceni te urzadzenie a chodzi na prawde znakomicie. Ponoc za ok.2800 mozna go nabyc.

Davi

Post autor: Davi » niedziela 17 lip 2005, 21:33

To wez Presonusa Firepod i bedzie po sprawie. Bardzo wielu realizatorow ceni te urzadzenie a chodzi na prawde znakomicie. Ponoc za ok.2800 mozna go nabyc....

A wedlog ciebie PreSonus FirePod ma leprze preampy od Mackie Onyx ? lub np Focusrite OctoPre ? bo w zasadzie kolejnego interfejsu nie chce kupowac, chyba ze znow RME , kto wie moze w przyszlosci jak potrzeby beda wiekrze. Narazie chce wykorzystac 8 sladow jednoczesnie.Wiec chodzilo mi o preamp 8we/wy. ktory polacze z RME Multiface za pomoca we/wy Adat .

Davi

Post autor: Davi » poniedziałek 18 lip 2005, 09:00

Mimo ze jestem juz prawie zdecydowany , wciaz mam watpliwosci ktore urzadzonko kupic ? Mysle o Mackie Onyx 800 R w racku i interfejsie FireWire PreSonus Firepod ? .W sumie mam do dyspozycji juz RME Multiface i kolejny interfesjs jest mi zbyteczny , ale jezeli okazalo by sie ze, wlasnie PreSonus ma leprze preampy ? to zdecydowal bym sie na niego . Prosze o dalsza pomoc i podzielenie sie doswiaczeniami co do tych dwoch urzadzen

z gory dzieki i Pozdrawiam

ODPOWIEDZ