MXL V67G czy MXL 770?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Rolba
Re: MXL V67G czy MXL 770?

Post autor: Rolba » niedziela 17 lip 2005, 11:45

...gora?pewnie ze do nie opanowania jak ma sie magiczny zestaw mxl plus behringer mic 100......

bez jaj - jak nie umiesz opanowac gory to daj sobie spokoj - nie jest z nia tak zle

sam nagrywalem i mialem troszke przykladow nawet tych z e-muzyk i gora tam nie razila...

moze by tak wygluszyc pokoj i troszke pomyslec?

sprzedaz spadla?bo wszyscy mlodzi geniusze nagrywajacy swoje cudactwa jaraja sie zlomem w stylu t.bone czy innym syfem za 200 pln ktore niestety mikrofonem pojemnosciowym nie jest i nigdy nie bedzie....

...

hehehe, dobre,.... jak to sie mowi ,, aby w domu posłuchac swoich wynaturzen i pokazac " ZIOMALOM "'z bloku to MXL jak znalazł , nawet z ta jak to mowisz , góra do opanowania ... ...

TZN. że jeśli mam porządną kabine to MXL 770 na wokale dla początkującego studia domowego jest OK ??

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » niedziela 17 lip 2005, 12:03

TZN. że jeśli mam porządną kabine to MXL 770 na wokale dla początkującego studia domowego jest OK ?...

na poczatek to wszystko jest OK. na czym bys nie nagrał. tylko akurat twoj kolega , chce od Ciebie drozej niz ten mikrofon kosztuje, MXL 990 mozna kupic za 50 $ w USA , no ale to juz twoj wybor . Z drugiej strony zastanawia mnie twoj upor . mozesz miec duzo lepszy Mik , za nie wiele wiecej. . ale to juz twoj wybor .

Awatar użytkownika
Rolba

Post autor: Rolba » niedziela 17 lip 2005, 13:24

...

TZN. że jeśli mam porządną kabine to MXL 770 na wokale dla początkującego studia domowego jest OK ?...

na poczatek to wszystko jest OK. na czym bys nie nagrał. tylko akurat twoj kolega , chce od Ciebie drozej niz ten mikrofon kosztuje, MXL 990 mozna kupic za 50 $ w USA , no ale to juz twoj wybor . Z drugiej strony zastanawia mnie twoj upor . mozesz miec duzo lepszy Mik , za nie wiele wiecej. . ale to juz twoj wybor . ...

Czyli chodzi ci pewnie o tą OCTAVE 319 ?? Jeśli tak ... to jak możesz to podaj mi PROSZE linka do amerykanskiej strony gdzie mozna go zamowic bo ja takowej nie mam. Z góry wielkie dzięki

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » niedziela 17 lip 2005, 13:35

hehehe, dobre,.... jak to sie mowi ,, aby w domu posłuchac swoich wynaturzen i pokazac " ZIOMALOM "'z bloku to MXL jak znalazł , nawet z ta jak to mowisz , góra do opanowania ... ...

No Panie Master zaprezentuj Pan swoje wynaturzenia Ciekawym bardzo...aha słowo "ziomal" kojarzy mi się zbytnio z hip hopem, a jąkał nie nawidzę...więc co ? Da się gdzieś usłyszeć co Pan robi, czy tylko teoretyzujemy ?

Awatar użytkownika
Che

Post autor: Che » niedziela 17 lip 2005, 22:22

Przy okazji wpadłem na kilka wątków na forach, na kórych powtarzało się notorycznie "Don't ever buy an Oktava at Guitar Center!", "Buy the Oktava, but NOT from Guitar Center"...

...

a cztałes artyłkuł w najnowszej EiS na samym końcu? tam znajdziesz odpowiedz.

BRAF1

Post autor: BRAF1 » niedziela 17 lip 2005, 22:29

A nie lepiej kupic Studio Project B1.Podobno najlepszy w tej grupie cenowej.Poza tym w przeciwienstwie do tamtych mikrofonów jest wielkomembranowy.
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » niedziela 24 lip 2005, 13:24

...Tak btw: czytałem o sesji nagraniowej Franz Ferdinand hehehe wiecie, że stopa nagrywana była zykłym SM57 Cytuję: "An unusual but effective approach to getting a great kick-drum sound, using a Shure SM57 inside a double-length drum" ...

Świetnie, szkoda że jej nie słychać w ani jednym utworze.

BTW. Znam płyte FF na wylot.

slaba stopa, bas sprezynka - typowa produkcja spod znaku "brytyjskie gitarowe granie" - tak ma byc. martwilbym sie gdyby zaczeli brzmiec jak ameryka

btw mam wrazenie ze master i orbit to jedna i ta sama osoba - we wszystkich tematach zgodni jak jeden maz, hmmm...
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
Bartolomeo

Post autor: Bartolomeo » niedziela 21 sie 2005, 18:01

...A nie lepiej kupic Studio Project B1.Podobno najlepszy w tej grupie cenowej.Poza tym w przeciwienstwie do tamtych mikrofonów jest wielkomembranowy....

I tu bym podyskutował...

miałem okazje nagrywać na b1, a sam posiadam Oktave i jak na mój gust to SPb1 wypada przy niej cienutko... nawet bardzo...

w tej grupie cenowej zdecydowanie wybieram Oktave.

Lek nie musi być smaczny,żeby pomagał

I tak samo z mikrofonem nie musi pieknie wygladać zeby ładnie brzmiał.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ