Yamaha MX12/4

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tolo
Yamaha MX12/4

Post autor: Tolo » środa 13 lip 2005, 13:37

Poszukuje miksera do podłaczenia zestawu mikrofonow perkusyjnych (7 mikrofonow w tym 2 overhead'y i 5 dynamicznych, ew jeszcze jeden dynamiczny dodatkowo), do uzytku zarowno w studiu domowym jak i na scenie. Trafila mi sie oferta kupna miksera Yamaha mx 12/4. Czy ten mikser nadaje sie do takiego zastosowania? A jesli nie to w jakich firmach czy rodzajach mikserow powinienem szukac. Chodzi mi o sprzet prosty, bez "wyczesow", ale dobry.

Pozdrawiam

Kuba
[addsig]
kubate@wp.pl

makaronix

Re: Yamaha MX12/4

Post autor: makaronix » czwartek 14 lip 2005, 09:00

...Poszukuje miksera do podłaczenia zestawu mikrofonow perkusyjnych (7 mikrofonow w tym 2 overhead'y i 5 dynamicznych, ew jeszcze jeden dynamiczny dodatkowo), do uzytku zarowno w studiu domowym jak i na scenie. Trafila mi sie oferta kupna miksera Yamaha mx 12/4. Czy ten mikser nadaje sie do takiego zastosowania? A jesli nie to w jakich firmach czy rodzajach mikserow powinienem szukac. Chodzi mi o sprzet prosty, bez "wyczesow", ale dobry.

Pozdrawiam

Kuba

...

1. To zalezy ile masz kasy

2. Ostanio "macałęm" Yamahe i jest całkiem fajna tylko ze ja to chce jako sub mixer do klawiorów.

3. Jezeli chcesz miksowac bebenki to taki mixer musi miec min 8 preampow + inserty coby jaką sbramke czy kompresor zapiąc (to akurat bardzo sie przydaje) do tego korektor przynajmniej z półparametrycznym środkiem a jak by miał 2 to juz jest czym pokręcic

Ja bym poelcił z tych tańszych soundcraft seria FX albo SX, a droższe to Mackie VLZ czy chocby CFX bardzo dobre preampy i ta korekcja , miło sie na tym kręci oczyiwście jak chcesz to mozesz behringera obczaic ale wszyscy zawodowcy mówią ze BEhr... to kupa, moim zdaniem sporo produktów firmy na B jest ok i nadaja sie do użytku
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

ODPOWIEDZ