Jaki komputer wasze propozycje

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
marcink
Jaki komputer wasze propozycje

Post autor: marcink » czwartek 07 lip 2005, 20:57

witam wiem ze sporo takich tematow bylo ale podzespoly sie zmieniaja ceny tez mam zamiar wymienic kompa i zalezaloby mi na waszych propozycjach nie chce na nie go wydac za duzo chcialbym odrazu kupic dwa cieklaki a jak zabaknie kasy to narazie jeden pracuje na cubase i reasonie tak sobie mysle ze moze by kupic plyte glowna nforce wtedy mialbym odrazu w miare dobra grafe mysle ze wystarczylaby tylko nie wiem czy ma dwa wyjscaia zeby podlaczyc dwa cieklaki co o tym sadzicie wkoncu w grafie nie robie w gry nie gram to po co wydawac kolejne kilkaset zloty jak mozna to zainwestowac w lepszego procka a jezeli o niego chodzi co byscie polecali amd czy pentiuma w sumie to chodzi mi o mniej wiejcej dokladne propozycje bo az tak dobrze to sie na tym nie znam z gory dzieks

Awatar użytkownika
devil

Re: Jaki komputer wasze propozycje

Post autor: devil » czwartek 07 lip 2005, 21:17

a ja bym prosil o jakiekolwiek kropki, przecinki itd bo trudno zrozumiec co piszesz...

... jaka kwote chcesz na to przeznaczy, czy w tym karta dzwiekowa??

pozdro

Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » czwartek 07 lip 2005, 21:17

Polecam strony komputerowe, poczytaj trochę zestawień i cenników i sam sobie odpowiedz - jest tyle możliwosści że pytanie o radę nie ma sensu - nie ma jednej dobrej odpowiedzi a takie wątki ciągną się w nieskończoność i nic z nich nie wynika.

Polecam

www.in4.pl

www.komputronik.pl

www.tomshardware.pl

www.digit-life.com

Awatar użytkownika
rt_of_vnenture

Post autor: rt_of_vnenture » piątek 08 lip 2005, 00:10

...witam wiem ze sporo takich tematow bylo ale podzespoly sie zmieniaja ceny tez mam zamiar wymienic kompa i zalezaloby mi na waszych propozycjach nie chce na nie go wydac za duzo chcialbym odrazu kupic dwa cieklaki a jak zabaknie kasy to narazie jeden pracuje na cubase i reasonie tak sobie mysle ze moze by kupic plyte glowna nforce wtedy mialbym odrazu w miare dobra grafe mysle ze wystarczylaby tylko nie wiem czy ma dwa wyjscaia zeby podlaczyc dwa cieklaki co o tym sadzicie wkoncu w grafie nie robie w gry nie gram to po co wydawac kolejne kilkaset zloty jak mozna to zainwestowac w lepszego procka a jezeli o niego chodzi co byscie polecali amd czy pentiuma w sumie to chodzi mi o mniej wiejcej dokladne propozycje bo az tak dobrze to sie na tym nie znam z gory dzieks...

Powinieneś zainwestować w klawiaturę - ta ktrórej używasz nie ma kropki ...

marcink

Post autor: marcink » piątek 08 lip 2005, 08:25

no moze rzczywiscie troche chaotycznie to wyglada, ale coz dzieki za rady stronki napewno sprawdze, tylko i tak ponowie swoja prosbe poniewaz zabardzo sie na tym nie znam. swoj ostatni komp kupowalem bardzo dawno temu a od tamtych czasow wiele sie zmienilo a ja obecnie nie jestem w temacie

marcink

Post autor: marcink » piątek 08 lip 2005, 09:13

ps. jezeli chodzi o kwote jaka chce przeznaczyc to bedzie 4000 z hakiem najwyzej 5000 nie wiecej (tylko te kwoty obejmuja juz wersje z dwoma ceklakami). a jezeli chodzi o te strony to przejrzalem je tylko ze raczej nie chodzi mi o zestaw komputerowy bo wiadomo ze one sa takie "do wszystkiego po trochu" a mi chodzi o komp wylacznie do zastosowan muzycznych. tak wiec przydaloby sie abyscie doradzilimi czy wziasc amd czy intela czy wystarczy np nforce ze zintegrowana grafa czy nie itp.

ps. nie uwzgledniam tu karty muzycznej

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » piątek 08 lip 2005, 10:25

ps. nie uwzgledniam tu karty muzycznej...

To moze zacznij od niej. Wybierz karte, a potem dopasuj do niej konfiguracje kompa. Niektore firmy, np RME, maja na swoich stronach szczegolowe zalecenia dotyczace konfiguracji pc tak, zeby z ich sprzetem dzialalo to jak najlepiej.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
rt_of_vnenture

Post autor: rt_of_vnenture » piątek 08 lip 2005, 10:33

...ps. jezeli chodzi o kwote jaka chce przeznaczyc to bedzie 4000 z hakiem najwyzej 5000 nie wiecej (tylko te kwoty obejmuja juz wersje z dwoma ceklakami). a jezeli chodzi o te strony to przejrzalem je tylko ze raczej nie chodzi mi o zestaw komputerowy bo wiadomo ze one sa takie "do wszystkiego po trochu" a mi chodzi o komp wylacznie do zastosowan muzycznych. tak wiec przydaloby sie abyscie doradzilimi czy wziasc amd czy intela czy wystarczy np nforce ze zintegrowana grafa czy nie itp.

ps. nie uwzgledniam tu karty muzycznej...

... jeśli chodzi o grafikę ... wydaję mi się, że najlepiej nie brać płyty głównej z grafiką bo zawsze to w jakiś sposób podnosi trochę cenę, a np. kupić (wcale nie musi być najnowsza) matroxa któregoś z dwoma wyjściami VGA (double head). Przy okazji te karty cechują się doskonałymi przetwornikami D/A, dzięki czemu odwzorowanie kolorów jest bardzo dobre - oczywiście nie to jest najistotniejsze, ale może kiedyś będziesz chciał coś "narysować" ...

EMD

Post autor: EMD » piątek 08 lip 2005, 11:17

A moze laptopa?

Patrz ostatni numer EiS. (np. zdjecia z pracy dwumonitorowej i cena w zakresie)

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 08 lip 2005, 11:40

matrox jest juz dosc leciwy i bywaja z nim problemy....teraz wiekszosc kart obsluguje 2 monitory

www.znak.pl

tu sobie mozesz zlozyc

ODPOWIEDZ