MPD16 + FL Studio

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
fa
MPD16 + FL Studio

Post autor: fa » czwartek 07 lip 2005, 23:05

witam

mam pytanie: czy ktos ma i wie jak sie sprawdza akai mpd16 z fl studio? i jak podczas grania na zywo. czy ma znaczenie jaki mam sprzet w komputerze? bo jest dosc stary. mam celerona 900, 200 ramu. zastanawiam sie czy warto kupic mpd. z gory dziekuje

pozdrawiam

Awatar użytkownika
dub8

Re: MPD16 + FL Studio

Post autor: dub8 » czwartek 07 lip 2005, 23:22

...witam

mam pytanie: czy ktos ma i wie jak sie sprawdza akai mpd16 z fl studio? i jak podczas grania na zywo. czy ma znaczenie jaki mam sprzet w komputerze? bo jest dosc stary. mam celerona 900, 200 ramu. zastanawiam sie czy warto kupic mpd. z gory dziekuje

pozdrawiam...

Moim zdaniem jest to świetne połączenie, chociaż trzeba się trochę nameczyć z konfiguracją fl studio dla potrzeb mpd 16. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Oczywiście jeżeli mowa o fl studio 5 bo starsze wersje nie za bardzo się nadają. Niestety czy Twój sprzęt jest wystarczający to nie wiem ale, bez urazy, wątpie.

Pozdrooo

fa

Post autor: fa » czwartek 07 lip 2005, 23:32

Moim zdaniem jest to świetne połączenie, chociaż trzeba się trochę nameczyć z konfiguracją fl studio dla potrzeb mpd 16. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Oczywiście jeżeli mowa o fl studio 5 bo starsze wersje nie za bardzo się nadają. Niestety czy Twój sprzęt jest wystarczający to nie wiem ale, bez urazy, wątpie.

Pozdrooo...

no tak. hm.. a na jakim sprzecie pracujesz? porzebne mi jest minimum sprzetowe.. tak mniej wiecej bo do innych celow nie wykorzystuje komputera, tylko muzyka. pozdro

Awatar użytkownika
rt_of_vnenture

Post autor: rt_of_vnenture » piątek 08 lip 2005, 00:05

.. tak mniej wiecej bo do innych celow nie wykorzystuje komputera, tylko muzyka. pozdro...

No jak muzyka to raczej "aż". Jak najwięcej i jaknajszybciej (megabajty, gigabajty, gigahertze, mega/sek itd.). Ale pamiętaj, że to dopiero połowa. Trzeba to wszystko odpowiednio skonfigurować. Są strony poświęcone temu co i jak trzeba zrobić, żeby to wszystko chodziło stabilnie i najszybciej jak się da.

fa

Post autor: fa » piątek 08 lip 2005, 00:54

No jak muzyka to raczej "aż". Jak najwięcej i jaknajszybciej (megabajty, gigabajty, gigahertze, mega/sek itd.). Ale pamiętaj, że to dopiero połowa. Trzeba to wszystko odpowiednio skonfigurować. Są strony poświęcone temu co i jak trzeba zrobić, żeby to wszystko chodziło stabilnie i najszybciej jak się da.

...

:) zgadzam sie. niestety niepredko bedzie mnie stac na to wszystko, jesli w ogole. narazie zostaje przy gramofonie, komputerze i innych starych sprzetach, keyboardach. dj shadow kiedys powiedzial ze dobrze jest pracowac caly czas na tych samych urzadzeniach, samplerach. z nim tez sie zgadzam ale mpd mogloby znalezc sie w tym "arsenale" :) poza tym mpc, pady, to chyba marzenie kazdego producenta a mpd to jakas czesc tego marzenia.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 08 lip 2005, 12:26

sprawdza sie kozacko - sam koerzystam czasem

jedyna konfiguracja to zainstalowanie padow i wybranie we frucie remote control - mpd16

odrazu tez musisz za pomoca dolaczonego programiku do padow stworzyc kilka ustawien padow bo standartowo masz dwa banki do wyboru a to ciut za malo

za pomoca tegoz programu przypisjesz rowniez suwaczek do byle suwaczka we frucie

latencja max 10-15ms i jedziesz kozacko

obadaj tez pady m-audio - maja wiecej funkcji ale nie wiem jak dzialaja...

ODPOWIEDZ