Przedwzmacniacz mikrofonowo-liniowy czterokanałowy

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Tymon
Przedwzmacniacz mikrofonowo-liniowy czterokanałowy

Post autor: Tymon » niedziela 03 lip 2005, 20:34

Witam

Jest to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że nie ostatni :) Szukam osoby, któa zajmuje się wykonywaniem przedwzmacniaczy mikrofonowych. Interesuje mnie wykonanie układu o parametrach jak w pliku: preamp Jestem gitarzystą, szukam przedwzmacniaczy do homerecordingu, planuję kształcić się w kierunku realizacji/inżynierii dźwięku. Kluczową sprawą jest cena układu, zależy mi żeby utrzymać koszty w rozsądnych granicach, jestem uczniem liceum, więc dochody marne. Liczę, że przez wakacje zarobię wystarczająco, aby sfinansować taki układ. Osoby, zajmujące sie produkcją takich urządzeń proszę o kontakt i kosztorys.
[addsig]

Zbynia

Re: Przedwzmacniacz mikrofonowo-liniowy czterokanałowy

Post autor: Zbynia » poniedziałek 04 lip 2005, 03:01

behringer- niezla jakosc i w pudelku - zataka cene zrobi ci to malo kto....

a swoja droga chodzi ci o mikser czy o co?

Awatar użytkownika
Tymon

Post autor: Tymon » poniedziałek 04 lip 2005, 08:12

Chodzi mi tylko o przedwzmacniacze mikrofonowe, plus opcja wpięcia sygnału niesymetrycznego z gitary z przetwornika np. piezzo. Hmmm, mam dostęp do miksera behringera, ale nie jest mój i nie mam stałego dostępu do niego. Zresztą potrzebuję tylko takie przedwzmacniacze, nie planuję miksowania sygnałów. Pozatym liczę, że uda się wykonać BARDZO DOBRE przedwzmacniacze za cenę lepszą niż sprzęt w sklepie.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 04 lip 2005, 09:09

Z jednej strony piszesz o niskobudżetowym rozwiązaniu powołując się na marne dochody z drugiej strony oczekujesz jakiejś nadzwyczajnej jakości. Liczysz na to, że za jakieś marne grosze uda się zrobić układ lepszy od fabrycznego. Otóż możesz się przeliczyć. Behringer swoje skandalicznie niskie ceny zawdzięcza wielkiej skali produkcji, ekonomicznemu wyżyłowaniu technologii, wyzyskowi najtańszej siły roboczej a Chin i nie do końca uczciwym praktykom kopiowania najlepszych rozwiązań konkurentów. Obawiam się, że amator nie jest w stanie w tym segmencie z takim gigantem konkurować. Co innego, gdy mówimy o drogich rozwiązaniach igh-end, gdzie koszt podzespołów jest marginalnym składnikiem ceny końcowej, a płaci się za pot konstruktora i jego nazwisko. W przypadku rozwiązań z najniższej półki gotowy produkt jest bardzo często tańszy niż suma jego części kupowanych w detalu.

ODPOWIEDZ