Witam
Którą z wymienionych w temacie kart polecilibyście do domowego studia? Obie mogę zakupić w podobnych cenach. Zależy mi głównie na realizowaniu żywych zespołów (perkusja, gitara, voc... ). Która karta lepiej sprawdzi się w tych zastosowaniach?
Skłaniam się ku Digidesign 001 (2 preampy z fantomem, złącze ADAT, i inne bajery), ale wiem że to już leciwa konstrukcja :)
Czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Digidesign 001 czy Maya 1010?
Re: Digidesign 001 czy Maya 1010?
...Witam
Którą z wymienionych w temacie kart polecilibyście do domowego studia? Obie mogę zakupić w podobnych cenach. Zależy mi głównie na realizowaniu żywych zespołów (perkusja, gitara, voc... ). Która karta lepiej sprawdzi się w tych zastosowaniach?
Skłaniam się ku Digidesign 001 (2 preampy z fantomem, złącze ADAT, i inne bajery), ale wiem że to już leciwa konstrukcja :)
Czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :)...
DIDI 001 !
Super sprzet, oryginalny soft, renoma i pewnosc ze nie bedzie zwiechy.
Czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :)...
DIDI 001 !
Super sprzet, oryginalny soft, renoma i pewnosc ze nie bedzie zwiechy.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
"pewnosc ze nie bedzie zwiechy."
smieszą mnie takie stwierdzenia....nawet maci potrafia zamulic...
zwaz kolego ze to zupelnie rozne karty
zwaz kolego ze to zupelnie rozne karty
..."pewnosc ze nie bedzie zwiechy."
zwaz kolego ze to zupelnie rozne karty...
Digi 001 to już leciwa konstrukcja- to prawda.Ale z drugiej strony sprawdzona w różnych warunkach.Wraz z urządzeniem otrzymujemy legalny program, który dla niego jest przeznaczony i będzie dobrze pracował.Przetworniki istotnie nieco gorzej brzmiące niż w nowszych kartach i preampów też nie polecam do profesjonalnych typowo zastosowań, ale ogólnie preampy stosowane w kartach z kilku powodów przeważnie nie są najlepsze i ESI nie jest tu wyjątkiem.Lepiej zawsze użyć zewnętrznego urządzenia typu Mackie czy Compact 4 lub coś jeszcze z innej półki.
Ja bym polecił jednak DIGI 001.
zwaz kolego ze to zupelnie rozne karty...
Digi 001 to już leciwa konstrukcja- to prawda.Ale z drugiej strony sprawdzona w różnych warunkach.Wraz z urządzeniem otrzymujemy legalny program, który dla niego jest przeznaczony i będzie dobrze pracował.Przetworniki istotnie nieco gorzej brzmiące niż w nowszych kartach i preampów też nie polecam do profesjonalnych typowo zastosowań, ale ogólnie preampy stosowane w kartach z kilku powodów przeważnie nie są najlepsze i ESI nie jest tu wyjątkiem.Lepiej zawsze użyć zewnętrznego urządzenia typu Mackie czy Compact 4 lub coś jeszcze z innej półki.
Ja bym polecił jednak DIGI 001.
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
Dzięki wielkie za podpowiedzi, już się zdecydowałem :)
Digi 001 , to juz przezytek . kiedys miałem okazje pracowac na tym , ma sporo ograniczen , poza tym nie działa na Win Xp SP2 ,
- Gałkoskręt
Jezeli chodzi o karty to polecam brydza albo makao.Duzo lepsza zabawa niz przy Maya1010.
Kocham krecenie galami!