ciekaw jestem co sie dzieje na rynku urzadzen typu kaoss pad.....
czy jest cos na rynku co by reagowalo na ruch,polaczone z dosc duzym padem...oczywiscie z wejsciem sygnalu zewnetrznego....
kaoss jest fajny ale chcialbym aby dodatkowo jakis czujnik infrared zamienial moje ruchy ciala w komunikaty midi.....chcialbym moc rownoczesnie "tanczyc" jak i obslugiwac pad.
pol roku temu widzialem urzadzenie reagujace na rychy ciala(mozna bylo zmieniac pitch,tempo,paterny perkusyjne.....juz po kilku minutach treningu te dzwieki byly calkiem niezle....sadze ze mozna by to zapisywac w postaci ukaldow choreograficznych......
myslalem tez o tym zeby to reagowalo na zmiane barwy i nasilenia glosu..
ogolnie to mi chodzi o urzadzenie ktore moznaby kontrolowac calym cialem.......to jeszcze nie czasy superusb podlaczonego wprost do mozgu,wiec chcialbym wykorzystac wszystkie aktualnie dostepne srodki.
jak wiekszoszc moich pytan i to jest bardzo abstrakcyjne ale jestem pewien ze wiele firm pracuje nad projektami tego typu.....
pzdr
Procesor z padem dotykowym
Re: Procesor z padem dotykowym
Jest tego multum, najlepszy wg mnie z budżetowych jest AirFx Alesisa. Kosztuje gdzies ok 800zl w Polsce. W USA kupielm go z półki demonstracyjnej za 120$. Bardzo ciekawe efekty i prosty czujnik na podczerwien rejestrujacy ruch w plaszczyznach xyz. Podbny schamat dzialania ma rolandowski d-beam controller, z którym pewnie się już spotkaleś. Jeśli chodzi o pad z czułą matrycą to świetnym rozwiązaniem, ze względu na możliwości jego użycia na scenie i w studio jest ten kontroler - stc-1000. W sieci jest podobnych urzadzen full! Często procukcje hobbystyczne, lub wymagające trochę pracy i pieniędzy. Ale przy ich pomocy, bez znajomości jakiejś wyższych prawideł inżynierskich, spokojnie możesz skonstruować sobie kontroler midi w postaci krzesla, dywanu czy drabiny.
Zapodam parę stron. Przejrzyj i pisz co Ci się spodobało. Podłubiemy.

Zapodam parę stron. Przejrzyj i pisz co Ci się spodobało. Podłubiemy.

Oops... nie wkleiło linków. No to errata:
I-Cube X
Sterowanie falami mózgowymi...
hmm...
Buchla Lightning - świecące pałeczki
Dywan... hmm
Light beam - coś a'la Jarre
Krzesło... hmm...
Ultradźwięki i MIDI
Drabina. Hehe...
W sieci jest tego full. Jak coś jeszcze znajdę to podrzucę.
Pozdro!
I-Cube X
Sterowanie falami mózgowymi...

Buchla Lightning - świecące pałeczki
Dywan... hmm
Light beam - coś a'la Jarre
Krzesło... hmm...
Ultradźwięki i MIDI
Drabina. Hehe...
W sieci jest tego full. Jak coś jeszcze znajdę to podrzucę.
Pozdro!
Aha! Piszę o kontrolerach MIDI, a nie bezpośrednio o efxach dlatego, iż spokojnie można ja podpiąć pod kompa czy efekt wyposażony w MIDI i robić niezłe jaja. Druga sprawa, że typowych efektów live w stylu Kaossa czy Airfxa to za dużo nie ma. Ale samemu można coś wydłubać i patrzeć jak szczeny opadają...

dzieki......dzis jestem zajety ale jutro przejrze te linki
pzdr
pzdr

lubie halas