Komputer jako sterowanie koncertem

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
winniepooh
Komputer jako sterowanie koncertem

Post autor: winniepooh » środa 22 cze 2005, 13:17

Zainteresowala mnie jedna sprawa:

Czy MOZNA komputerem puscic w ruch cale naglosnienie. I nie pytam o jakies glosniki do kina domowego, tylko o profesjonalnie obstawiona estrade. Czy ktos z was sie z tym spotkal?

Kiedys widzialem w tv koncert chyba Stones-ow i tam mieli cala naczepe ludzi przy monitorach komputerowych (bez zadnych mikserow) i wszystko jechane bylo na komputerach. Tak mi sie wydaje, bo pewnosci to 100% nie mam:/

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Re: Komputer jako sterowanie koncertem

Post autor: AlfonsoRodeo » środa 22 cze 2005, 13:23

...Zainteresowala mnie jedna sprawa:

Czy MOZNA komputerem puscic w ruch cale naglosnienie. I nie pytam o jakies glosniki do kina domowego, tylko o profesjonalnie obstawiona estrade. Czy ktos z was sie z tym spotkal?

Kiedys widzialem w tv koncert chyba Stones-ow i tam mieli cala naczepe ludzi przy monitorach komputerowych (bez zadnych mikserow) i wszystko jechane bylo na komputerach. Tak mi sie wydaje, bo pewnosci to 100% nie mam:/

...

A czy nie byla to czasem rezyserka od swiatel i pirotechniki?

Jesli juz monitory w audio, to np. ,iksery cyfrowe audio, laptopy z analizatorem widma, ewentualnie korzystanie z wtyczek VST live (ale to chyba rzadkosc, szczegolnie na Stone'sach)

winniepooh

Re: Komputer jako sterowanie koncertem

Post autor: winniepooh » środa 22 cze 2005, 13:26

No i sie wyjasnilo:)

ODPOWIEDZ