...Nastepnie poprzecinalem w miejscach,gdzie kompakt ma rozpoznawac konce i poczatki piosenek...
Rzeczywiscie, nie zwrocilem uwagi na ten fragment... To jest przyczyna tych trzaskow. To sie tylko indexuje, nie mozesz robic zadnych ciec.
pozdrawiam
CD - trzaski między trackami
Re: CD - trzaski między trackami
po pierwsze soundforge nie ma mozliwosci wypalenia czegokolwiek jako disc at once - tylko track at once
do takich zabiegow maja kozacki program cd/dvd architect
zrob to w nero albo w jakims mutitracku - wiekszosc potrafi wypalac plyty matki do tloczenia wiec nie ma problemu
zrob to w nero albo w jakims mutitracku - wiekszosc potrafi wypalac plyty matki do tloczenia wiec nie ma problemu
- AlfonsoRodeo
...po pierwsze soundforge nie ma mozliwosci wypalenia czegokolwiek jako disc at once - tylko track at once
zrob to w nero albo w jakims mutitracku - wiekszosc potrafi wypalac plyty matki do tloczenia wiec nie ma problemu...
Ja korzystam z nagrywarek HP 9150i oraz Lite-On i na zadnej z nich opisywanego problemu nie ma. Tworzac mixy trwajace czas rzedyu 74-80 min, dzielac je pozniej na tracki za pomoca np. Cool Edit Pro czy Samplitude, po wypaleniu na plyte jest ciaglosc, bez zadnych trzaskow, ani przerw ani fade'ow.
zrob to w nero albo w jakims mutitracku - wiekszosc potrafi wypalac plyty matki do tloczenia wiec nie ma problemu...
Ja korzystam z nagrywarek HP 9150i oraz Lite-On i na zadnej z nich opisywanego problemu nie ma. Tworzac mixy trwajace czas rzedyu 74-80 min, dzielac je pozniej na tracki za pomoca np. Cool Edit Pro czy Samplitude, po wypaleniu na plyte jest ciaglosc, bez zadnych trzaskow, ani przerw ani fade'ow.
Podsumowujac:
Aby uniknąć efektu "kliku" przy przejsciu jednego tracka w drugi w sytuacji kiedy utwory nie konczą sie wyzerowniem lecz plynnie przechodzą jeden wdrugi nalezy stosować madotę polegająca na wstawieniu indexów początku i konca wprogramie nagrywającym plyty.
Na efekt trzasniecia nie ma wplywu nagrywarka lub program na ktorym wynokujemy te czynnosc. Sztuka polega na tym że ślad jest nagrywany jako calosc (np 70 min) bez żadnych cięć i fadeów a tracki tworzone są jednie przez indexy zaznaczające poczatek i koniec.
Oczywiscie kiedy mamy doczynienia z pojedynczymi utworami ktory kazdy znich konczy sie i zaczyna osobno , nalezy stosowac fade in i fade out na krańcach tracku.
KONIEC.
Aby uniknąć efektu "kliku" przy przejsciu jednego tracka w drugi w sytuacji kiedy utwory nie konczą sie wyzerowniem lecz plynnie przechodzą jeden wdrugi nalezy stosować madotę polegająca na wstawieniu indexów początku i konca wprogramie nagrywającym plyty.
Na efekt trzasniecia nie ma wplywu nagrywarka lub program na ktorym wynokujemy te czynnosc. Sztuka polega na tym że ślad jest nagrywany jako calosc (np 70 min) bez żadnych cięć i fadeów a tracki tworzone są jednie przez indexy zaznaczające poczatek i koniec.
Oczywiscie kiedy mamy doczynienia z pojedynczymi utworami ktory kazdy znich konczy sie i zaczyna osobno , nalezy stosowac fade in i fade out na krańcach tracku.
KONIEC.
KONIEC....
i usunąć składową stałą
KONIEC....
i usunąć składową stałą

...Oczywiscie kiedy mamy doczynienia z pojedynczymi utworami ktory kazdy znich konczy sie i zaczyna osobno , nalezy stosowac fade in i fade out na krańcach tracku.
KONIEC....
i usunąć składową stałą
...
Otóż to! [ale to moze byc juz troche za trudne]
KONIEC....
i usunąć składową stałą

Otóż to! [ale to moze byc juz troche za trudne]

Witam ponownie.
Nie pierwszy raz uzyskalem na tym forum pomoc.Wielkie dzieki.
Nie wiedzialem,ze do podzielenia materialu wystarczy wstawic indexy.
Bylem pewny,ze musze ciac.Tak podpowiadala mi logika:)
"wszystko jest trudne nim stanie sie proste"
Pozdrawiam.
ps.jak ja sie odwdziecze:)
Nie pierwszy raz uzyskalem na tym forum pomoc.Wielkie dzieki.
Nie wiedzialem,ze do podzielenia materialu wystarczy wstawic indexy.
Bylem pewny,ze musze ciac.Tak podpowiadala mi logika:)
"wszystko jest trudne nim stanie sie proste"
Pozdrawiam.
ps.jak ja sie odwdziecze:)