Witam! poszukuje serwisu Mackie lub kogokolwiek któ mógłby skuteczniie naprawic mały defekt w moim mikserze. Otóż nie działa mi Fantom Power. pozatym wszystko jest oki, mikrofony dynamiczne chodzą bez problemu. Jednak pojemnoscówki ani drgną.
porsze o pomoc
Mackie 8 Bus - Naprawa
Re: Mackie 8 Bus - Naprawa
...Witam! poszukuje serwisu Mackie lub kogokolwiek któ mógłby skuteczniie naprawic mały defekt w moim mikserze. Otóż nie działa mi Fantom Power. pozatym wszystko jest oki, mikrofony dynamiczne chodzą bez problemu. Jednak pojemnoscówki ani drgną.
porsze o pomoc
...
Napisz jaki to model.Jeżeli to jest 8-bus to chyba 24-8 lub32-8.Sekcja phantom jest zalączana co 8 kanałów przy wejściach mikrofonowych.Nie sądzę,aby wszystkie wlączniki się zepsuły jednocześnie.
porsze o pomoc
...
Napisz jaki to model.Jeżeli to jest 8-bus to chyba 24-8 lub32-8.Sekcja phantom jest zalączana co 8 kanałów przy wejściach mikrofonowych.Nie sądzę,aby wszystkie wlączniki się zepsuły jednocześnie.
to model 16-8-2. Phantom załączany jest na 8 kanałów czyli mam dwa włączniki phantom power i oba nie działają. normaline dynamiczne mikrofony chodzą. w momencie właczenia przycisku Phantom power widac jakis "ruch" na kanale bo zapala sie dioda obecnosci sygnału i w odsłuchu słychac klik jednak to na tyle, mikrofon nie odzywa sie wcale.
...to model 16-8-2. Phantom załączany jest na 8 kanałów czyli mam dwa włączniki phantom power i oba nie działają. normaline dynamiczne mikrofony chodzą. w momencie właczenia przycisku Phantom power widac jakis "ruch" na kanale bo zapala sie dioda obecnosci sygnału i w odsłuchu słychac klik jednak to na tyle, mikrofon nie odzywa sie wcale....
a sprawdziles to na innych mikrofonach...bo moze jest uszkodzony mikrofon albo masz mici nie dzialajace na fantoma tylko na baterie....
a sprawdziles to na innych mikrofonach...bo moze jest uszkodzony mikrofon albo masz mici nie dzialajace na fantoma tylko na baterie....
- AlfonsoRodeo
a moze zasilacz?? Polecam zapiecie pozyczonego takiego samego zasialacza od kolegi np.
w momencie właczenia przycisku Phantom power widac jakis "ruch" na kanale bo zapala sie dioda obecnosci sygnału i w odsłuchu słychac klik jednak to na tyle, mikrofon nie odzywa sie wcale....
Stawiam na "trafiony" mikrofon. To jedem egzemplarz, czy z innymi tez sa klopoty? Czy niedzialajace mikrofony z innym mikserem dzialaja?
Stawiam na "trafiony" mikrofon. To jedem egzemplarz, czy z innymi tez sa klopoty? Czy niedzialajace mikrofony z innym mikserem dzialaja?