Mackie 8 Bus - Naprawa

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Che
Mackie 8 Bus - Naprawa

Post autor: Che » sobota 18 cze 2005, 01:27

Witam! poszukuje serwisu Mackie lub kogokolwiek któ mógłby skuteczniie naprawic mały defekt w moim mikserze. Otóż nie działa mi Fantom Power. pozatym wszystko jest oki, mikrofony dynamiczne chodzą bez problemu. Jednak pojemnoscówki ani drgną.

porsze o pomoc

pemark

Re: Mackie 8 Bus - Naprawa

Post autor: pemark » sobota 18 cze 2005, 10:34

...Witam! poszukuje serwisu Mackie lub kogokolwiek któ mógłby skuteczniie naprawic mały defekt w moim mikserze. Otóż nie działa mi Fantom Power. pozatym wszystko jest oki, mikrofony dynamiczne chodzą bez problemu. Jednak pojemnoscówki ani drgną.

porsze o pomoc

...

Napisz jaki to model.Jeżeli to jest 8-bus to chyba 24-8 lub32-8.Sekcja phantom jest zalączana co 8 kanałów przy wejściach mikrofonowych.Nie sądzę,aby wszystkie wlączniki się zepsuły jednocześnie.

Awatar użytkownika
Che

Post autor: Che » sobota 18 cze 2005, 13:32

to model 16-8-2. Phantom załączany jest na 8 kanałów czyli mam dwa włączniki phantom power i oba nie działają. normaline dynamiczne mikrofony chodzą. w momencie właczenia przycisku Phantom power widac jakis "ruch" na kanale bo zapala sie dioda obecnosci sygnału i w odsłuchu słychac klik jednak to na tyle, mikrofon nie odzywa sie wcale.

Awatar użytkownika
yatis33

Post autor: yatis33 » sobota 18 cze 2005, 14:28

...to model 16-8-2. Phantom załączany jest na 8 kanałów czyli mam dwa włączniki phantom power i oba nie działają. normaline dynamiczne mikrofony chodzą. w momencie właczenia przycisku Phantom power widac jakis "ruch" na kanale bo zapala sie dioda obecnosci sygnału i w odsłuchu słychac klik jednak to na tyle, mikrofon nie odzywa sie wcale....

a sprawdziles to na innych mikrofonach...bo moze jest uszkodzony mikrofon albo masz mici nie dzialajace na fantoma tylko na baterie....

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 18 cze 2005, 15:04

a moze zasilacz?? Polecam zapiecie pozyczonego takiego samego zasialacza od kolegi np.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 18 cze 2005, 18:50

w momencie właczenia przycisku Phantom power widac jakis "ruch" na kanale bo zapala sie dioda obecnosci sygnału i w odsłuchu słychac klik jednak to na tyle, mikrofon nie odzywa sie wcale....

Stawiam na "trafiony" mikrofon. To jedem egzemplarz, czy z innymi tez sa klopoty? Czy niedzialajace mikrofony z innym mikserem dzialaja?

ODPOWIEDZ