SC4 i wskaźniki wysterowania
Po zakupie compacta okazało się, że działa tylko lewy wskaźnik diodowy a w prawym działa tylko jedna dioda. Wiecie co może być tego przyczyną?
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
Re: SC4 i wskaźniki wysterowania
...Po zakupie compacta okazało się, że działa tylko lewy wskaźnik diodowy a w prawym działa tylko jedna dioda. Wiecie co może być tego przyczyną?...
Ja tak miałem przy skopanym zasilaczu (tylko, że miałem nieoryginalny Compacta, bo miałem mikser z USA). Zmieniłem zasilacz i wszystko śmiga :).
Ja tak miałem przy skopanym zasilaczu (tylko, że miałem nieoryginalny Compacta, bo miałem mikser z USA). Zmieniłem zasilacz i wszystko śmiga :).
Pozdrawiam
Tylko że ja kupiłem compacta razem z zasialczem w Polsce.
...Tylko że ja kupiłem compacta razem z zasialczem w Polsce....
Może coś ma walnięte? A ten lewy wskaźnik wysterowania działa poprawnie? Nie pulsuje? Bo jeśli to nie zasilacz, to podejrzewam, że coś w mikserze jest sp.... i będziesz musiał oddać na gwarkę.
Może coś ma walnięte? A ten lewy wskaźnik wysterowania działa poprawnie? Nie pulsuje? Bo jeśli to nie zasilacz, to podejrzewam, że coś w mikserze jest sp.... i będziesz musiał oddać na gwarkę.
Pozdrawiam
Dioda POWER tak jakby pulsuje - a w tym prawym działa 1 dioda. Czyli coś z zasilaczem?
Sprawdziłem miernikiem napięcie na zasilaczu i jest 15V.
I jeszcze jedno - czerwone diody wskazujące przesterownie świecą obie
...I jeszcze jedno - czerwone diody wskazujące przesterownie świecą obie...
To dokładnie taki sam objaw jak u mnie. Najlepiej sprawdzić czy w zasilaczu nie ma żadnych zwarć (tak było bynajmniej w moim, podawał 12V, ale prąd dawał znikomy, stąd pulsowanie), ale Ty chyba nie bardzo możesz bo masz gwarkę. Ja bym się przeszedł do sklepu i poprosił o sprawdzenie.
To dokładnie taki sam objaw jak u mnie. Najlepiej sprawdzić czy w zasilaczu nie ma żadnych zwarć (tak było bynajmniej w moim, podawał 12V, ale prąd dawał znikomy, stąd pulsowanie), ale Ty chyba nie bardzo możesz bo masz gwarkę. Ja bym się przeszedł do sklepu i poprosił o sprawdzenie.
Pozdrawiam
Compacta nie znam, ale w niektórych mikserach innych producentów na literkę B, linijka diodowa może pełnić kilka funkcji, w zależności od konfiguracji przełączników trybu monitorowania. Czasami jest tak, że lewa i prawa linijka pokazują poziomy w różnych punktach toru (łącznie dla L i R) w celu porównania - i oczywiście to jest prawidłowo. Proponuję przed reklamowaniem miksera dokładnie przestudiować instrukcję, czy przypadkiem nie jest tak i w tym przypadku.
...Wygląda raczej faktycznie na uszkodzony, ale tak jak pisze MB - przed oddaniem poczytaj instrukcję i pobaw się przełącznikami
Jest ich sporo i ja po roku użytkowania nadal mam problemy ze skonfigurowaniem SC4, zawsze muszę się posiłkować schematem blokowym
...
Zabawa przełącznikami nic nie da :) Kombinowałem na wszelkie sposoby i nic. Poza tym MB zauważ, że pulsuje mu dioda POWER, a nie tylko wskaźniki wysterowania. Ewidentnie walnięty mikser albo zasilacz.

...
Zabawa przełącznikami nic nie da :) Kombinowałem na wszelkie sposoby i nic. Poza tym MB zauważ, że pulsuje mu dioda POWER, a nie tylko wskaźniki wysterowania. Ewidentnie walnięty mikser albo zasilacz.
Pozdrawiam