Zewnętrzny kontroler mixera w Nuendo

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
3Head
Re: Zewnętrzny kontroler mixera w Nuendo

Post autor: 3Head » piątek 11 lut 2005, 17:18

zawsze możesz wybrać się do USA i będzie jeszcze taniej, np w zzsounds....

A ciekawe ile przyjdzie wydac na sama podroz..

Awatar użytkownika
TikTak
Kontakt:

Post autor: TikTak » poniedziałek 28 mar 2005, 16:35

podbijam temat z pytaniem o bcf2000

na stronce i zdjeciach wszystko wyglada bardzo ladnie, ale jak sprawuje sie takie urzadzenie w porownaniu z evolution u-33 lub samymi faderami doepflera [chyba pomylilem pisownie] ?

rozgladam sie za takim kontrolerem pod USB lub FW, moze ktos zna jeszcze cos innego? suwaki, kilka galek, moze jakies pady proste...

pozdrawiam, TikTak
[addsig]
zegartiktaka.pl ||
human beatboxer || Powerbook12", Saffire, Cubase 6, MXL2003, Shure beta58, M-Audio Tampa, Yamaha MSP-5 || Warszawa

EMD

Post autor: EMD » czwartek 16 cze 2005, 09:10

...To może ja ponowię pytanie do użytkowników B-CONTROL FADER BCF2000.

Jak to się sprawuje? Jakieś nowe wrażenia po paru miesiącach użytkowania? Czy jest stabilny, motorki nie odmawiają posłuszeństwa?...

Pod ponizszym adresem znajdziesz (prawie) wszystko:

B-Control Forum

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » czwartek 16 cze 2005, 09:18

lub samymi faderami doepflera [chyba pomylilem pisownie] ?

Doepfer. http://www.doepfer.de

Hubi

Awatar użytkownika
TikTak
Kontakt:

Post autor: TikTak » piątek 17 cze 2005, 13:15

tak, juz od dobrych kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem BCF2000. To naprawdę się sprawdza! Okazuje się, że w kwestii kontroli Behringer nie jest złą firmą. Support bez zarzutu, co chwila aktualizacje firmware i sterowników, emulacja Mackie Control. Wypas.

Kilka wad o jakich mogę pomyśleć w tej chwili to przypisanie niektórych klawiszy, ale to przecież można zmienić (ale komu się chce?). Tak samo jest z szablonami do np. Cubase SE. Gdyby komuś się chciało zdefiniować .xml to proszę o link, ja nie dałem rady motywacyjnie:)

pozdrawiam,

TikTak
[addsig]
zegartiktaka.pl ||
human beatboxer || Powerbook12", Saffire, Cubase 6, MXL2003, Shure beta58, M-Audio Tampa, Yamaha MSP-5 || Warszawa

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 08 lis 2005, 00:45

...tak, juz od dobrych kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem BCF2000. To naprawdę się sprawdza! Okazuje się, że w kwestii kontroli Behringer nie jest złą firmą. Support bez zarzutu, co chwila aktualizacje firmware i sterowników, emulacja Mackie Control. Wypas.

Kilka wad o jakich mogę pomyśleć w tej chwili to przypisanie niektórych klawiszy, ale to przecież można zmienić (ale komu się chce?). Tak samo jest z szablonami do np. Cubase SE. Gdyby komuś się chciało zdefiniować .xml to proszę o link, ja nie dałem rady motywacyjnie:)

pozdrawiam,

TikTak

...

Chciałbym spytac jak w modelu BCF2000 działa funkcja mixera w cubase . Jak przechodzi sie np na kanał 18 sty z 1 w projekcie i czy to jest jakos widoczne na urzadzeniu czy w mixerze rejestratora audio ? Czy jest mozliwe ( w miare mozliwosci wyswietlacza LED ) oznaczenie tracków , Oraz czy to wszystko jest intuicyjnie pod palcami ?

Awatar użytkownika
kluczewp

Post autor: kluczewp » środa 04 kwie 2007, 11:55

Przydało by się min.16 faderów i nad nimi parę pokręteł do EQ. Jeżeli ktoś ma lub ew. mógłby zrobić takie urządzenie proszę o kontakt.
Początkujący realizator, wokalista sesyjny. Pare płyt na koncie.

ODPOWIEDZ