Nagrywanie odgłosów otoczenia

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
tomak
Re: Nagrywanie odgłosów otoczenia

Post autor: tomak » środa 15 cze 2005, 19:48

Tak, to jeden z najpopularniejszych tego typu mikserów na planach filmowch, ale ma jedną wadę... phantom ma 18V :(

Baterie też na długo nie starczają...

No wlasnie stad moje zainteresownaiem Twoim Phantomem na baterie.

Zreszta bylem ostatnio w Londynie gdzie takie phantomy byly w Turnkeyu okazyjnie za 59 funtow i poszly tak szybko ze nie zdazylem zanabyc. Normalna cena to 99 funciakow. Wiec Monter masz nisze...

Jeszcze pytanko czy z takiego akumulatora jaki opisujesz do Soundcrafta moglby byc zasilany mikroport Shura Diversity. Jego zasilacz ma parametry na Outpucie 12V 250 mA 3VA?

Mówisz o odbiornikach UP4 czy "zwykłych"? One wszystkie sa zasilane napięciem stałym (UP też zbaterii?), więc z akumulatora pociągną.

To dosyc stary typ mikroportu SHure LSeries MARCAD Diversity. Na necie prawie nic o nim nie ma. Ale masz racje napiecie stale z tylu na wejsciu zasilacza ma symbol VDC ale dodatkowo jeszcze cos co mnie niepokoi czyli zakres napiecia 12,5-18 Volt. Choc zasilacz jak juz wspomnialem 12 V. Czyli co, trzeba baterii o wiekszym napieciu czy wystarczy 12V?

A takiego

zasilacza sam sobie nie zrobisz? A ile radości... :)

Jakos lutowanie nie jest moja mocna strona, tylko w sytuacjach awaryjnych a tez innej pracy w studio dostatek. Potestuje tego Behringera i moze sie zglosze do Ciebie po taki Phantom?

P.S.

Czytaliście wywiad z Panem Nikodemem Woł-Zalewskim z najnowszym wydaniu Film&TV Kamer? :D

...

Jeszcze nie...

pozdrawiam

ts

Awatar użytkownika
ast

Re: Nagrywanie odgłosów otoczenia

Post autor: ast » środa 15 cze 2005, 21:50

...A czy istnieje w którymś z tych md możliwość wyłączenia tego "oszałamiającego" limitera na mikrofonowym wejściu, bo ja mam mzr-700 i w zasadzie mógłby być gdyby nie ten limiter....

Ja mam MZ-R501 i można wyłączyć limiter. Niestety poziom można ustawić tylko przed nagraniem - w trakcie nie można go zmienić.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

ODPOWIEDZ