Wręczenie nagród im.A Drawicza

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
pemark
Wręczenie nagród im.A Drawicza

Post autor: pemark » wtorek 14 cze 2005, 19:27

Jestem pod wrażeniem koncertu o 17.50 w TV na wręczaniu nagrody im.A.Drawicza.Zagrał Big-Band AM Katowice pod dyr.A Zubka-wszystko "na żywo".Śpiewający artyści:Lora Szafran,Anna Serafińska,Janusz Szrom,Adrzej Lampert powalili mnie czystym śpiewaniem i profesjonalizmem niełatwej w końcu muzyki z STS-u.Jak się to ma to festiwalu Oplskiego,gdzie-nie wymieniając z nazwiska-pani Monika i pan Robert ioraz inni nie potrafili do Playbacku zaśpiewać kilku "czystych"dżwięków.

Dlaczego ci artyści(profesjonaliści) nie istnieją w mediach,a nam sprzedaje się pop-chałę.

Proszę o komentarze.

Zaznaczam-nie jestem absolwentem AM w Katowicach

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Re: Wręczenie nagród im.A Drawicza

Post autor: bruce_lee » wtorek 14 cze 2005, 19:51

Dlaczego ci artyści(profesjonaliści) nie istnieją w mediach,a nam sprzedaje się pop-chałę.

mam taka teorie, moze dosc przewrotna ale raczej logiczna - otoz tzw "beztalencia" nie poradza sobie bez wytworni bo sa po prostu za slabi - a zatem wytwornia ma nad takim "artysta" duza kontrole i moze robic sobie co tylko sie jej podoba (np. podpisywac bardzo wygodne dla siebie kontrakty, zmieniac je, kontrolowac wszystko). ilu juz bylo na polskim rynku (i nie tylko) sezonowych gwiazdek, ktore bez promocji nic by nie znaczyly i szybko przepadaly?

z profesjonalistami trudno tak postepowac, bo wytwornia zobaczy srodkowy palec, a sam artysta tak czy inaczej, predzej czy pozniej osiagnie swoj cel.

nie jest to oczywiscie regula, ale...
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Ryba

Re: Wręczenie nagród im.A Drawicza

Post autor: Ryba » wtorek 14 cze 2005, 20:00

Bo takie jest zbójeckie prawo tego rynku . Choć to chyba nie rynek tylko grajdół , bo aby otrzymać złotą płytę wystarczy sprzedać ok.20 tyś nośników . Obciach jak na 40 milionowy kraj.

ODPOWIEDZ