Synchronizacja tempa audio
A może Acid inaczej obliczył tempo przy pomocy swojego "beatmappera" dla oryginału, a inaczej dla pętli. Z doświadczenia wiem, że jeśli robi się to niedokładnie, to wachnięcia mogą być dosyć duże.
Re: Synchronizacja tempa audio
Witam!!
Widze, ze tu maly problem jest. Korzystam z Acida od ponad roku i w sumie rzeczy nie chce się przestawiać na żaden inny protgram. Problem moze tkwic w tym, ze twoje loopy sa różnej długości. Jak tne sample np. w Sound Forge'u to muszą być idealnie równe, zeby Acid pokazal to samo tempo. A nawet jak to komuś przeszkadza to niech zauważy fakt, że można tym osiągnąć niezłe efekty. Pozdrawiam.
Widze, ze tu maly problem jest. Korzystam z Acida od ponad roku i w sumie rzeczy nie chce się przestawiać na żaden inny protgram. Problem moze tkwic w tym, ze twoje loopy sa różnej długości. Jak tne sample np. w Sound Forge'u to muszą być idealnie równe, zeby Acid pokazal to samo tempo. A nawet jak to komuś przeszkadza to niech zauważy fakt, że można tym osiągnąć niezłe efekty. Pozdrawiam.
zawsze możesz wziąć kalkulator do łapki i sobie przeliczyć:
240 : długość loopa = tempo (ew. jego wielokrotność lub ułamek w zależności od ilości taktów)
240 : tempo = długość loopa dla danego tempa
oczywiście próbki muszą się zapętlać...no i wtedy wiesz na czym stoisz i co z tym zrobić dalej.
Pozdrawiam,
Cyprio
240 : długość loopa = tempo (ew. jego wielokrotność lub ułamek w zależności od ilości taktów)
240 : tempo = długość loopa dla danego tempa
oczywiście próbki muszą się zapętlać...no i wtedy wiesz na czym stoisz i co z tym zrobić dalej.
Pozdrawiam,
Cyprio
A czy czasem tej delikatnej przycinki loopa nie robiłeś w CEPie splitem?
Ja kiedyś tak się właśnie pomyliłem i zasugerowany zgodnością loopów
w multitraku CEPa długo głowiłem się jakim cudem nie "chodzą mi" dobrze w Acidzie...
Ja kiedyś tak się właśnie pomyliłem i zasugerowany zgodnością loopów
w multitraku CEPa długo głowiłem się jakim cudem nie "chodzą mi" dobrze w Acidzie...