POP filtr

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
ds
Re: POP filtr

Post autor: ds » wtorek 27 maja 2003, 10:59

http://www.konsbud-audio.com.pl/ znajdz oferte Konig&Mayer, maja tam pop za 100 zl......

Witam

Czy można kupić bezpośrednio o nich ,czy trzeba u dystrybutora? Na tej stronie nie znalazłem żadnych informacj o możliwości takich detalicznych zamówień. Zapytałem mailem i nie dostałem odpowiedzi.

Pozdrawiam

DS

Awatar użytkownika
Gabryś

Post autor: Gabryś » wtorek 27 maja 2003, 11:22

.........Czy ktos mogłby powiedziec, gdzie kupic fajny i nie za 50$ popfiltr do B1??

Tak walka z wybuchami to powazna sprawa. Mam ponczoche na drucie, ale drut sie gnie i całośc mi sie tez przenosi na statyw i stuki słychać. wolałbym cos solidnego i sprawdzonego. ...

Niestety oryginale pop filtry będą kosztować od 150 zł w górę i nie ominiesz tego. Mam b3 i dokupiłem do niego filtr SHURE (ok 150zł) i jestem bardzo zadowolony. Jeśli nie masz tych pieniędzy nie przejmuj się pończocha tez spełni swoje zadanie. A co do osobnego statywu na filtr to będzie on potrzeby wtedy gdy nie posiadasz tzw pająka do pojemnościówki (wątpię by był w komplecie z b1 bo ja kupując b3 musiałem go dokupić osobno) jeśli go masz problem z głowy

POZDROWIENIA...

gdzie i jaki kupiłeś kosz do b3??

...

kupiłem go w firmie DYNABIT na stronie www. dynabit.interkom.pl znajdziesz do nich telefon. Zadzwoń, zamów, i po sprawie

jaki? do b3 to wszystko co powiedziałem przez słuchawkę

POZDROWIENIA

tabak

Post autor: tabak » sobota 11 cze 2005, 20:16

CZY KTOS MOZE MI NAPISAC JAK DOKLADNIE WYPOSARZYC STATYW Z MIKROFONEM I O CO CHODZI Z TYM DODATKOWYM STATYWEM DO PONCZOCHY
Mc z łodzkiego podziemia

Awatar użytkownika
wyderko
Kontakt:

Post autor: wyderko » sobota 11 cze 2005, 20:26

...CZY KTOS MOZE MI NAPISAC JAK DOKLADNIE WYPOSARZYC STATYW Z MIKROFONEM I O CO CHODZI Z TYM DODATKOWYM STATYWEM DO PONCZOCHY ...

Dodatkowy statyw to dodatkowy statyw. Po prostu chodzi o to, aby drgania z pończochy i druta (wspomniane "wyginanie") nie były przenoszone do mikrofonu. I wyłącz CapsLocka :).
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów

tabak

Post autor: tabak » sobota 11 cze 2005, 20:37

......CZY KTOS MOZE MI NAPISAC JAK DOKLADNIE WYPOSARZYC STATYW Z MIKROFONEM I O CO CHODZI Z TYM DODATKOWYM STATYWEM DO PONCZOCHY ...

Dodatkowy statyw to dodatkowy statyw. Po prostu chodzi o to, aby drgania z pończochy i druta (wspomniane "wyginanie") nie były przenoszone do mikrofonu. I wyłącz CapsLocka :)....

Ale ja mam ten statyw obok statywu z mikrofonem postawic czy podpiac go do staywu z mikrofonem?? i sorry za capsa
Mc z łodzkiego podziemia

tabak

Post autor: tabak » sobota 11 cze 2005, 20:45

A i jeszcze jedno , w jakiej odleglosci musi byc "ponczocha" od mikrofonu??
Mc z łodzkiego podziemia

Awatar użytkownika
Jassio

Post autor: Jassio » niedziela 12 cze 2005, 11:32

Ja mam ten od mniej wiecej roku i póki co jest super. (89zł)

http://muzyczny.pl/
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » niedziela 12 cze 2005, 17:15

...Mniej więcej taka ma byc odległość ust od mikroofnu, no a pomiędzy, w środku osłona.

...

Miśku, ale na tym jotpegu Twój model prezentuje lewą ręskę...

A wokaliści heavy bardzo lubią się przytulać do pończoch... więc można je nieco dalej od sitka...
...phi...

Awatar użytkownika
Jassio

Post autor: Jassio » niedziela 12 cze 2005, 18:55

A wokaliści heavy bardzo lubią się przytulać do pończoch...

A jak je czyścić? Moja jeszcze nie jest wilgotna i nie śmierdzi, ale, w sumie, kiedys nadejdzie ta wiekopomna chwila... i co? wyprać ją? Można odświeżyć pończochę nie zdejmujac jej z "drutu"? Czy nie bawić się w to i po prosty ją zmienić na nową?

Może jakis fajny kolorek wybrać
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » niedziela 12 cze 2005, 19:11

... i co? wyprać ją?...

Jasne, a potem w FF, albo Kokosalu.

...Można odświeżyć pończochę nie zdejmujac jej z "drutu"? Czy nie bawić się w to i po prosty ją zmienić na nową?...

Możesz załozyć nową pończochę, albo pobawić się przy robieniu druta.

...Może jakis fajny kolorek wybrać ...

Najlepsze są te naturalne.

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

ODPOWIEDZ