Wynajem studia - kilka pytań

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
lorix
Wynajem studia - kilka pytań

Post autor: lorix » piątek 10 cze 2005, 14:40

Witam

Skomponowałem pewien utwór i myślałem o tym by dograć do niego żywe partie gitarowe, trąbki oraz skrzypce. Niestety nigdy nie miałem styczności z pracą w studio etc. Mam w związku z tym kilka pytań - mam nadzieję że mi pomożecie :)

1. Ile orientacyjnie mogłaby kosztować godzina nagrania w/w partii w średnim studio

2. Jakie są obecnie koszty zatrudnienia muzyków do zagrania moich nutek (mam trochę funduszy, ale nie chciałbym zawracać nikomu głowy jeśli to by było mało)

3. W jakiej kwocie średnio (jeśli można tak powiedzieć) zamyka koszt wyprodukowania dobrego utworu który będzie można zagrać w radio (studio, opłacenie muzyków, noclegi etc.)

Zagospodarowałem na ten cel kwotę 2000 zł, ale myślę że to może niewystarczyć...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Wynajem studia - kilka pytań

Post autor: Tadeo » piątek 10 cze 2005, 16:34

...Witam

Skomponowałem pewien utwór i myślałem o tym by dograć do niego żywe partie gitarowe, trąbki oraz skrzypce. Niestety nigdy nie miałem styczności z pracą w studio etc. Mam w związku z tym kilka pytań - mam nadzieję że mi pomożecie :)

1. Ile orientacyjnie mogłaby kosztować godzina nagrania w/w partii w średnim studio

2. Jakie są obecnie koszty zatrudnienia muzyków do zagrania moich nutek (mam trochę funduszy, ale nie chciałbym zawracać nikomu głowy jeśli to by było mało)

3. W jakiej kwocie średnio (jeśli można tak powiedzieć) zamyka koszt wyprodukowania dobrego utworu który będzie można zagrać w radio (studio, opłacenie muzyków, noclegi etc.)

Zagospodarowałem na ten cel kwotę 2000 zł, ale myślę że to może niewystarczyć...

Pozdrawiam...

podeslij do studia mp3 Twojej kompozycji plus nutki (jesli masz) parti, ktore maja byc dograne. co do ceny: mysle ze nie przekroczysz w/w kwoty, muzyk sesyjny skasuje jakies max 200,- min 80 zl za swoja partie

Tele.SmoothMusic.

Post autor: Tele.SmoothMusic. » piątek 10 cze 2005, 16:37

...Witam

Pozdrawiam...

Witam,

odezwij sie do mnie na maila a wyjasnie Ci wszystkie watpliwosci i pomoge.

Pozdrawiam

contact@smoothsound.co.uk
Pozdrawiam, Mateusz Telega

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » piątek 10 cze 2005, 23:15

(..)muzyk sesyjny skasuje jakies max 200,- min 80 zl za swoja partie...

Wow! Czy można prosić o jakiś namiar do muzyka nagrywającego za tyle? Albo do kilku, proszę!

pozdr
[addsig]
bębniarz

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 11 cze 2005, 09:58

...(..)muzyk sesyjny skasuje jakies max 200,- min 80 zl za swoja partie...

Wow! Czy można prosić o jakiś namiar do muzyka nagrywającego za tyle? Albo do kilku, proszę!

pozdr

...

no, moze zanizylem o stówke, a jak To w Twoich stronach wyglada, ile biorą?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 11 cze 2005, 10:03

...(..)muzyk sesyjny skasuje jakies max 200,- min 80 zl za swoja partie...

pozdr

...

musze brzyznac ze jestem pod pozytywnym wrazeniem Twojej strony. gratuluje

ODPOWIEDZ