Behringer DDX3216 - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
orzel
Behringer DDX3216 - problem

Post autor: orzel » środa 08 cze 2005, 13:19

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam problem z DDX 3216 behringera: nieszczęsny przypadek chciał że w miejsce gdzie sa otwory wentylacyjne i wiatrak wpadł mi maleńki śrubokręcik. Spowodowało to jakimś cudem jakąś iskierkę. Od tego czasu zauważyłem błędy w funkcjonowaniu miksera: nie działa mi solo, monitoring - 20db na main oraz w memu wyboru cyfrowych wejsć i wyjść adat są przekłamania. Próbowałem 2 razy wgrywac system operacyjny na nowo, ale nic to nie dało, problemy istnieją.

Co robić ?Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!

Zbynia

Re: Behringer DDX3216 - problem

Post autor: Zbynia » środa 08 cze 2005, 18:16

oddać do serwisu - i uwazac następnym razem co sie robi

Awatar użytkownika
orzel

Post autor: orzel » środa 08 cze 2005, 23:00

...oddać do serwisu - i uwazac następnym razem co sie robi...

Witam. No tak, to niby oczywiste. jednak pozornie tylko. Wrocław - jest tam serwis niby (dzwoniłem) ale jak naświetliłem problem to usłyszałem że ten człowiek (serwisant) nie ma dokumentacji jeszcze pełnej do ddx i tak dalej. Ogólnie mozna słac ale czy coś zrobią...Ten człowiek sam nie wiedział czy warto, czy mam słac DDXa do nich. A przeciez niby są (jak mówił) autoryzowanym serwisem behringera w Polsce...

Z Niemcami pisałem (oficjalny pogwarancyjny serwis ze strony behringera) to chcieli mnie skasować w przeliczeniu na nasze jakies 900 zł minimum. Przecież to jest gruuuuuba przesada!!!

Czy ktoś ma jakies pomysły??Czy są jeszcze jakies serwisy behringera w Polsce??

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 08 cze 2005, 23:10

...No tak, to niby oczywiste. jednak pozornie tylko....

Jak już sam zauważyłeś - tu tylko wiodą pozory.

Behringera sprzedaje w Polsce ten kto pierwszy wstaje, a naprawia ten który ostatni spier...

I taka jest prawda. Przykro mi
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
orzel

Post autor: orzel » środa 08 cze 2005, 23:39

......No tak, to niby oczywiste. jednak pozornie tylko....

Jak już sam zauważyłeś - tu tylko wiodą pozory.

Behringera sprzedaje w Polsce ten kto pierwszy wstaje, a naprawia ten który ostatni spier...

I taka jest prawda. Przykro mi ...

Tak to chyba własnie na moje zacvzyna wyglądać.... Swoją drogą świetnie nas traktują Niemcy w tej wspaniłej (ponoć) od uprzedzeń wolnej cudownej europejskiej społeczności - zero cennika, zero uzasadnienia czemu ąz tyle za serwis, zero targowania się. Jak wysmarowałem facetowi że nie sądze że rozmawia w ten sposób z innymi (Niemcami na przykład) to w ogóle mnie olał...coż...

Ale ponawiam pytanie: Czy są jeszcze jakies serwisy behringera w Polsce?? (poza Wrocławiem??)

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » środa 08 cze 2005, 23:47

Z Niemcami pisałem (oficjalny pogwarancyjny serwis ze strony behringera) to chcieli mnie skasować w przeliczeniu na nasze jakies 900 zł minimum. Przecież to jest gruuuuuba przesada!!!

...

900zł to trochę ponad 200euro - dla Niemca to nie jest powalająca kwota...

[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
orzel

Post autor: orzel » środa 08 cze 2005, 23:54

...Z Niemcami pisałem (oficjalny pogwarancyjny serwis ze strony behringera) to chcieli mnie skasować w przeliczeniu na nasze jakies 900 zł minimum. Przecież to jest gruuuuuba przesada!!!

...

900zł to trochę ponad 200euro - dla Niemca to nie jest powalająca kwota...

...

Hmm, w pewnym sensie to racja - tak zarabiamy i w takim wesołym kraju żyjemy...W pewnym sensie to go nawet rozumiem tego gościa - jakiś nędzarz mu tu smuty jakies wali Tylko ze z tego zrozumienia nic mi konstruktywnego nie przyjdzie. Na razie niestety nie jestem w stanie podołac takiej kwocie. Musze coś wykombinowac bo chyba szału dostanę i się zastrzelę albo coś, serio..... Cieżko, oj cięzko żyć bez funkcji "solo" no i wogóle aarghhhh

Co z tymi serwisami??Gdzie szukać??

Awatar użytkownika
_megafon_

Post autor: _megafon_ » czwartek 09 cze 2005, 11:46

Hmm, w pewnym sensie to racja - tak zarabiamy i w takim wesołym kraju żyjemy...W pewnym sensie to go nawet rozumiem tego gościa - jakiś nędzarz mu tu smuty jakies wali Tylko ze z tego zrozumienia nic mi konstruktywnego nie przyjdzie. Na razie niestety nie jestem w stanie podołac takiej kwocie. Musze coś wykombinowac bo chyba szału dostanę i się zastrzelę albo coś, serio..... Cieżko, oj cięzko żyć bez funkcji "solo" no i wogóle aarghhhh

Co z tymi serwisami??Gdzie szukać??...

daj namiary na siebie, też mam ddx - może coś wymyślimy...

poza tym nie zapominaj, że to jest skomplikowany komputer, i naprawa tego , co się tam zwaliło, może oznaczać wymianę znacznej części elektroniki (sądząc po opisie "problemów")...

pozdr.

h

Awatar użytkownika
orzel

Post autor: orzel » czwartek 09 cze 2005, 12:33

...

Co z tymi serwisami??Gdzie szukać??...

daj namiary na siebie, też mam ddx - może coś wymyślimy...

poza tym nie zapominaj, że to jest skomplikowany komputer, i naprawa tego , co się tam zwaliło, może oznaczać wymianę znacznej części elektroniki (sądząc po opisie "problemów")...

pozdr.

h...

moje GG to 5038400, mail jest w stopce. Skąd jestes??

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » czwartek 09 cze 2005, 14:31

zadzwoń

(0-61) 853 14 56

sprzedają i gwarantują serwis
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

ODPOWIEDZ