Limitery

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
mateuszpsp
Re: Limitery

Post autor: mateuszpsp » poniedziałek 06 cze 2005, 15:44

......(niestety wycieto moje poprzednie posty )...

W ostatni weekend miała miejsce migracja (jak to określił nasz provider) baz danych na inny serwer, ponoć wydajniejszy. Niestety zakończyła się ona niepowodzeniem przez co nasz serwis stracił m.in. 17 godzin postów na forum . Ponieważ operacja się nie udała (a jest nieuchronna ) wietrzymy następne kłopoty, za co już z góry przepraszamy.

...

W moim przypadku spodziewalem sie wyciecia postow za szczypte ironii

Zycze rozwiazania klopotow serwerowych i pozdrawiam,

WM

Awatar użytkownika
ZomZom

Post autor: ZomZom » poniedziałek 06 cze 2005, 16:23

czesto spotykam sie z niewiarygodnie nieergonomicznym ustawianiem rozdzielczosci na monitorach CRT

Jeśli można, mógłbys podać jakiś przykład niewiarygodnie nieergonomicznie ustawionej rozdzielczości?
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 06 cze 2005, 18:03

...Ja to robie w powerGG (inwigilator). Tyle starczy? czy za dużo? ...

Może zostaw już ten temat dla tych co się na tym znają i już dawno wyciągnęli bez zaśmiecania forum prawidłowe dla siebie wnioski.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 06 cze 2005, 18:04

...Jeśli można, mógłbys podać jakiś przykład niewiarygodnie nieergonomicznie ustawionej rozdzielczości?...

A chcesz być przy tym oryginalny, śmieszny czy taki sobie?

mateuszpsp

Post autor: mateuszpsp » poniedziałek 06 cze 2005, 19:26

...czesto spotykam sie z niewiarygodnie nieergonomicznym ustawianiem rozdzielczosci na monitorach CRT

Jeśli można, mógłbys podać jakiś przykład niewiarygodnie nieergonomicznie ustawionej rozdzielczości?...

1280 lub 1600 na 17 calowym CRT

>= 1600 na 19 CRT

MW

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 06 cze 2005, 20:19

...1280 lub 1600 na 17 calowym CRT

>= 1600 na 19 CRT

MW...

Powiedziałbym raczej 800/600 na 17" (wcale nie zartuje ), 19" też wiele tu do sprawy nie wnosi.

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » wtorek 07 cze 2005, 12:19

Ustawione mam 1024x768 na 17calowym monitorze - to optymalne parametry. I widac tak jak pisalem powyzej

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 07 cze 2005, 14:37

...

Ustawione mam 1024x768 na 17calowym monitorze - to optymalne parametry. I widac tak jak pisalem powyzej...

przy takiej rozdzielczości fizyczne rozmiary wskaźników są dla wielu kulfoniaste, a dla Ciebie są za małe?

Czy możesz w takim razie wyjaśnić jak udaje Ci się trafić myszką w przycisk PLAY ?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 07 cze 2005, 15:19

Gwoli wyjasnienia chcialbym dodac, ze nie jestem nowicjuszem i wiem jak dzialaja oraz czemu sluza wskazmiki. Chodzilo mi tylko o to, ze sa one w VW malo czytelne. Po prostu sa za male i aby odczytac wskazania trzeba sie wpatrywac usilnie badz posilkowac sie miernikami innych wtyczek (aplikacji). Analogowy wskaznik ladnie wyglada lecz po prostu jest malo praktyczny...

nonsens

wystarczy kliknac na pole wskaznika aby zmienic jego wskazania na jeszcze bardziej dokladne

Gulu

Post autor: Gulu » wtorek 07 cze 2005, 16:07

...Jak masz troche kasy do wydania,to kup sobie karte UAD1 w tej drozszej opcj(albo najtanszej i dokup Precision Limiter)i,koniecznie w USA,bo tu zdzieraja.Mam wrazenie ze ten brzmi najlepiej z softwarowych,w koncu ma osobne DSP do przeliczania,pozatym nie pozalujesz jak uslyszysz LA2A i 1176,Pulteca a w drozszej wersji karty kompresor Fairchild'a,ta najdrozsza karta kosztuje o ile sie nie myle ok 800$ w USA,w EU chyba 800 Eurokow,SL....

Mam UAd-1 od dwóch lat i wszystkie wtyczki, w tym Fairchilda itd - akurat te wtyczki maja bardzo silny własny charakter ... i tyle.

Nie bardzo rozumiem tych tez o "psuciu" dzwieku. .

Akurat w prównaniu z Waves sa znacznie mniej przezroczyste, ale też na tym polega ich urok. Podobnie ocieplają ( zamulają) jak Joemeek.

Jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki...

ODPOWIEDZ