A jak robią to najlepsi?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Boluś
Re: A jak robią to najlepsi?

Post autor: Boluś » sobota 04 cze 2005, 11:33

...... Z tego co wiem ATB nie korzysta z Instrumentow VST... **********************

Nie korzysta a posiada

...

A to klamczuch Jeden ..... czyli ma.... hmmm. w Future Music , pisał ze nie korzysta a ze nie posiada .... ale to i tak nawkrecał

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » sobota 04 cze 2005, 11:37

Ale mowiac szczerez to spacjalnie nie ma nic ciekawego z VST , jedynie spectrasonic i Stainbergi , duzo bardziej okazale prezetuje sie jego instrumentarium

Awatar użytkownika
TheFender

Post autor: TheFender » sobota 04 cze 2005, 11:53

Hahaha ciekawi mnie to, ilu HARDWAROWYCH producentów muzyki dance/trance używa pluginu VST Vanguard.

...gdyby tak ktoś zdolny i uprzejmy zechciał "włożyć" go do obudowy i przerobić na hardware (procesor dsp,midi,pokrętełka,suwaczki,LCD,ładny wygląd) myślę, że Virusowi wyrosłaby piękna konkurencja na scenie...
Nie ważne jak się gra, ważne jak się przy tym bawi :D

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » sobota 04 cze 2005, 21:07

...Hahaha ciekawi mnie to, ilu HARDWAROWYCH producentów muzyki dance/trance używa pluginu VST Vanguard.

...gdyby tak ktoś zdolny i uprzejmy zechciał "włożyć" go do obudowy i przerobić na hardware (procesor dsp,midi,pokrętełka,suwaczki,LCD,ładny wygląd) myślę, że Virusowi wyrosłaby piękna konkurencja na scenie... ...

...albo wręcz przeciwnie...odstraszyłby swoją ceną i pozostałby tylko jako vst... ale faktem jest,że bardzo dużo słychać jego brzmień w "dzisiejszych" produkcjach...
[addsig]
-->play your reason system<--

Shape

Post autor: Shape » niedziela 27 maja 2007, 19:36

Z doświadczenia (nie swojego) wiem, że proces wygląda mniej więcej tak.

etap 1. Mam tb303, tr808, prostego analoga, parę efektów i rejestrator. Nagrywam demo. Podpisuję kontrakt i zarabiam kasiorę

etap 2. Kupuję co się da i sprzedaję tb303 i tr808 (bo płacą za nie ogromną kasę).

etap 3. Uczę się sprzętu

etap 4. Ciąglę uczę się sprzętu. Zaczynam żałować, że sprzedałem stare graty. Zarabiam jako dj, ale przydałoby się coś wydać...

etap 5. Kupuję kompa i laptop.

etap 6. Robię muzę na kompie i raz na tydzień odkurzam "drogie graty" i Raz na jakiś czas daję się z nim fotografować co by trochę kasy od sponsora dostać, ewentualnie jakieś graty. Międzyczasie robę live'y z laptopem i cholernie drogim klawiszem (znowu sponsor).

Hola hola, ktoś najpierw miał prawdziwą nie wiadomo skąd 303-ke, 808-ke i pozbył się ich żeby tworzyć muze na kompie?
Albo inaczej - ktoś zaczynał od najbardziej pożądanego sprzętu na świecie a skończył na komputerze?

beatnick

Post autor: beatnick » niedziela 27 maja 2007, 20:06

Albo inaczej - ktoś zaczynał od najbardziej pożądanego sprzętu na świecie a skończył na komputerze? .

Liam Howlett [Prodigy]

Awatar użytkownika
AndrevanAngel

Post autor: AndrevanAngel » niedziela 27 maja 2007, 20:59

A jak robią to najlepsi? - zapytaj się ich. Może odpowiedzą.

greengo

Post autor: greengo » niedziela 27 maja 2007, 21:18

To ze pojawia sie wiele pozycji w czyjejs dyskografii o niczym nie swiadczy. W sferze klubowej istnieje cos takiego jak remiks. Na spisie jak sa podane plyty to jest jedna plyta, ale na singlu jeden remiks a na albumie musi byc ich o wiele wiecej. A poza tym nie tyle ile ktos robi muzy okresla sie tego poziom. Jest taki jeden polak Krzysztof Chochlow. Bardzo niedoceniony producent i dj. Wydal 2 winyle na zachodzie, ale nie ma wiekszego sluchu o nim. I z tego co slyszalem to chlopak jeden remiks zrobil w 6 godzin a utwor jest prawie klasykiem. Czesc zapewne bedzie wiedziec o ktory numer chodzi i wyzywac ze czesc melodi w tym nie jest jego. Klubuwka sie rzadzi swoimi prawami. To tak w skrocie.
A co uzywa Kai to mozna podejrzewac pewnych rzeczy, ale pierw trzeba obejrzec okladke albumu "Contenplate...". Tam jest troche zdjec z tego co pamietam.

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » poniedziałek 28 maja 2007, 08:38

Hola hola, ktoś najpierw miał prawdziwą nie wiadomo skąd 303-ke, 808-ke i pozbył się ich żeby tworzyć muze na kompie?
Albo inaczej - ktoś zaczynał od najbardziej pożądanego sprzętu na świecie a skończył na komputerze? ...
Dawno, dawno temu paru ciekawych Panów z Detroit, Londynu i Berlina kupiło ten "badziew dla gitarzystów" za grosze i wysmarowało nowy gatunek w muzyce... I właśnie dlatego te dwa klocki są dla Ciebie "najbardziej pożądane" na świecie. Poczytaj trochę zanim coś palniesz.

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » wtorek 29 maja 2007, 14:00

Dawno, dawno temu paru ciekawych Panów z Detroit, Londynu i Berlina kupiło ten "badziew dla gitarzystów" za grosze i wysmarowało nowy gatunek w muzyce...
I to była największa chyba tragedia w muzyce - że paru kolesi się zafascynowało idealnie równym "upcy-dupcy" i stworzyli nowy "gatunek" którego "style" różnią się jak "upcy-dupcy upcy-dupcy" od "upcy-dupdup upcy-dupcy". A - i nastawem kółka odpowiedzialnego za BPM...

Ale to tylko moja dygresja.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

ODPOWIEDZ