A jak robią to najlepsi?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
ZomZom
Re: A jak robią to najlepsi?

Post autor: ZomZom » piątek 03 cze 2005, 12:57

Aj tam nie jest. Zalerzy co i jak się gra, przykład pierwszy z brzegu: John Zorn, 1998: Angelus Novus, Film Works 8, Masada 9, Circle Maker, Masada 8, Downtown Lullaby, Aporias, Masada 10, Bribe, Music Romance 1 - 10 świetnych wydawnictw. O panu Tracid pierwszy raz słyszę, ale tez i klimat trance nie jest mi bliski, może on jest mistrzem świata w swojej działce. Kasowanie kogoś tylko dlatego, że nagrał dużo jest dowodem jakiegoś totalnego zaćmienia horyzontu. Znaczy się JS Bach musowo kiepskim kompozytorem był, bo zostawił po sobie ponaz 1000 utworów?
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!

Awatar użytkownika
TheFender

Post autor: TheFender » piątek 03 cze 2005, 14:02

...Zgodnie z tą logiką należy unikać wszelkich płodnych artystów. Taki Zappa, czy dajmy na to Chadbourne to muszą być badziewiarze, bo przecie to nie jest możliwe, żeby nagrać 10 dobrych płyt rocznie......

masz rację - to nie jest możliwe...

No chyba że w muzyce Hip-Hop ;)
[addsig]
Nie ważne jak się gra, ważne jak się przy tym bawi :D

Awatar użytkownika
TheFender

Post autor: TheFender » piątek 03 cze 2005, 14:20

...A Jak Robią To Najlepsi ?

Oczywiście najlepiej:)...

A ja bym napisał że najdrożej:)...
[addsig]

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » piątek 03 cze 2005, 14:34

......A Jak Robią To Najlepsi ?

...

Z doświadczenia (nie swojego) wiem, że proces wygląda mniej więcej tak.

etap 1. Mam tb303, tr808, prostego analoga, parę efektów i rejestrator. Nagrywam demo. Podpisuję kontrakt i zarabiam kasiorę

etap 2. Kupuję co się da i sprzedaję tb303 i tr808 (bo płacą za nie ogromną kasę).

etap 3. Uczę się sprzętu

etap 4. Ciąglę uczę się sprzętu. Zaczynam żałować, że sprzedałem stare graty. Zarabiam jako dj, ale przydałoby się coś wydać...

etap 5. Kupuję kompa i laptop.

etap 6. Robię muzę na kompie i raz na tydzień odkurzam "drogie graty" i Raz na jakiś czas daję się z nim fotografować co by trochę kasy od sponsora dostać, ewentualnie jakieś graty. Międzyczasie robę live'y z laptopem i cholernie drogim klawiszem (znowu sponsor).

Historia znajomej "gwiazdy". Ale z wielu wywiadów wiem, że ten schemat nie jest wyjątkiem.

Awatar użytkownika
Whiteman

Post autor: Whiteman » piątek 03 cze 2005, 14:37

......A Jak Robią To Najlepsi ?

Hmm... No więc, chcielibyście wiedzieć, jak realizuję swoje nagrania?...
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!

Awatar użytkownika
TheFender

Post autor: TheFender » piątek 03 cze 2005, 15:45

.........A Jak Robią To Najlepsi ?

...

Z doświadczenia (nie swojego) wiem, że proces wygląda mniej więcej tak.

etap 1. Mam tb303, tr808, prostego analoga, parę efektów i rejestrator. Nagrywam demo. Podpisuję kontrakt i zarabiam kasiorę

etap 2. Kupuję co się da i sprzedaję tb303 i tr808 (bo płacą za nie ogromną kasę).

etap 3. Uczę się sprzętu

etap 4. Ciąglę uczę się sprzętu. Zaczynam żałować, że sprzedałem stare graty. Zarabiam jako dj, ale przydałoby się coś wydać...

etap 5. Kupuję kompa i laptop.

etap 6. Robię muzę na kompie i raz na tydzień odkurzam "drogie graty" i Raz na jakiś czas daję się z nim fotografować co by trochę kasy od sponsora dostać, ewentualnie jakieś graty. Międzyczasie robę live'y z laptopem i cholernie drogim klawiszem (znowu sponsor).

Historia znajomej "gwiazdy". Ale z wielu wywiadów wiem, że ten schemat nie jest wyjątkiem....

Czyli jednak naj...cwaniej :( no smutne to może troszkę, ale takie życie
[addsig]

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » piątek 03 cze 2005, 16:08

Tutaj Macie chłopaczkowie Studio ATB STUDIO NEMO >>> TONI COTTURA i Arn Studio I KCM studio , gdzie nagrywa miedzy innymi MASTER BLASTER ( włoska kapelka dance ) Z tego co wiem ATB nie korzysta z Instrumentow VST , w wywiadzie dla magazynu Future Music , powiedział : " Instrumeny VST Juz prawie , ale to jeszcze nie to , chociaz mam nadzieje ze szybko dogonią swoich wielkich braci" to był CYTAT !!

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » piątek 03 cze 2005, 19:58

A Ty Boluś w to wierzysz...

Bo przecież "gwiazdy" są takie pro bo mają tyle tych guziczków, gałeczek i lampeczek. Oczywiście wszystko jest takie full analogue i w dodatku na lampach... A VST i komputer to żenada i do robienia dobrego soundu to bez mooga nie podchodź.

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » sobota 04 cze 2005, 01:16

...Czy Paul Van Dyk korzysta z FL4 ? ..

Czy Kai Tracid mixuje na komputerze ? ..

Czy Santana sam wystrugal sobie gitare ? ..

Widzę, że temat wywołał "burzę". Mnóstwo linków, przykładów (a ja jestem pijany ). W każdym razie to chyba nie jest tak...Na ten złożony proces brzmieniowy, użycie jakichś tam instrumentów (żywych czy też VSTi) ma wpływ mnóstwo rzeczy....Sam Mr. Producent albumu już zmienia zupełnie to, co zespół miał w zamiarze...To wszystko musi być tak jak chce rynek czy to się komu podoba czy nie. A najlepsi ? Najlepsi robią pod dyktando, owszem mogą mieć swoje widzi mi się, ale to tylko Ci NAJ Panowie! To jest manufaktura jest i kropka! Tylko dlaczego płyty są takie drogie ? Film jest tańszy, a pochłania o wiele większe nakłady Pozdrawiam C2H5OH daje niesamowitego kopa i brzmienie

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » sobota 04 cze 2005, 09:37

... Z tego co wiem ATB nie korzysta z Instrumentow VST... **********************

Nie korzysta a posiada
[addsig]
-->play your reason system<--

ODPOWIEDZ