...
...nie spodziewam sie zeby jego algorytmy dorownywaly PSP MasterQ...
to nie jest takie pewne... DEQ2496 pracuje na licencyjnych aplikacjach ANALOGa dla ADSP21065. Behringer dopisal tam tylko interfejs uzytkownika, a wiec za jakosc dzwieku odpowiedzialni sa programisci AD i klasa przetwornikow (AK5393).
DEQ2496 jest calkowicie inna od poprzednich konstrukcja ULTRACURVE. Ze stabilnoscia opogramowania nigdy nie bylo problemow (nawet przy pierwszych wersjach beta).
No i wlasnie - hardware w/g opisu i zastosowanych elementow (2x "rekin" na floatach!) jest pierwsza klasa i jeszcze troche. Do tego jeszcze dobry soft... no i wlasnie - KTO za to placi? Na czym oszczedzali? To mnie "troche" niepokoi.
Co do brzmienia i fukcjonalnosci - najlepiej sprawdzic wlasnymi uszami. Przy zakupie mamy prawo zwrotu sprzetu w ciagu 2 tyg. bez podania przyczyny.
Pod warunkiem ze sie ma warunki zeby to sprawdzic... a kupic musze w zamorskim kraju gdzie wszystko co mam to sluchawki
kusi mnie to urzadzenie - po prostu potrzebuje korektora tercjowego do przodow na koncerty. Moge kupic oczywiscie korektor analogowy, ale podobaja mi sie funkcje ktore oferuje UltraCurve. Boje sie jednak czegos takiego jak facet opisuje
TUTAJ
Sound Quality: 1
The room analyzer is very useful, and if it was the unit's only feature my rating would be much higher. The digital EQ of the DSP8024 STINKS. I think it is a DAC issue (but might be software). I tried to us it as a monitor EQ coming out of the board, to a pair of active JBL-eon G2's. As a sound (example: the strum of an amplified acoustic guitar) tails out, you get a fading "rice crispy type" distortion out of it. The only way you can minimize this is to drive the unit almost to "digital distortion". Then you loose any headroom and it is extremely easy to distort the unit. Maybe a DJ setup using the unit at line levels would minimize this distortion, but in my application it is unacceptable.
"rice crispy type" czyli - "zajezdza cyfrowka" mowiac po polsku
Inne opinie na tej stronie sa dobre, jednak tam moze sie wpisiwac kazdy, a 99% ludzi na swiecie nie potrafi uslyszec roznicy miedzy CD a MP3...
[addsig]