Końcówka mocy + paczka do V-Ampa

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
HardcoreWRO
Końcówka mocy + paczka do V-Ampa

Post autor: HardcoreWRO » środa 01 cze 2005, 10:45

Nie wiedziałem gdzie skierować pytanie - mam nadzieję, że dobrze:)

Otóż, Zamierzam wykorzystać swojego V-Ampa na próbach podłączając go do końcówki mocy->paczki. Niestety miałem problem ze znalezieniem odpowiedniej w sklepie (odpowiednio taniej - nie ukrywam:)...i nie za mocnej)

Zdecydowałem się na następujące rozwiązanie:

Ta końcówka mocy+samodzielnie zrobiona paczka (2x Celestion Vintage30)

Czy to odpowiednia końcówka ? Jeśli chodzi o moc, impedancję to wydaje mi się wszystko ok ale nie mam raczej doświadczenia więc może gdzieś tu jest jakaś niemiła siurpryza (?) :)...Może ktoś juz próbował takiego "montażu" bo z tego co się orientuję jest to dość popularny kit AVT ? Bardzo proszę o opinie i sugestie :)

pozdrawiam

HardcoreWRO

Awatar użytkownika
msieczko

Re: Końcówka mocy + paczka do V-Ampa

Post autor: msieczko » środa 01 cze 2005, 11:28

a jaki grasz rodzaj muzyki i jaki jest zespol (ile instrumentow), oraz jak duze jest pomieszczenie.

Szczerze to polecalbym ci zlecic wykonanie malej lampowej koncowki mocy(np. 20 W na el84 ) jednemu z lokalnych specjalistow (grunthell, MG itp)
Warszawa - 'home' studio

HardcoreWRO

Post autor: HardcoreWRO » środa 01 cze 2005, 11:42

...a jaki grasz rodzaj muzyki i jaki jest zespol (ile instrumentow), oraz jak duze jest pomieszczenie.

Szczerze to polecalbym ci zlecic wykonanie malej lampowej koncowki mocy(np. 20 W na el84 ) jednemu z lokalnych specjalistow (grunthell, MG itp)...

Muzyka ciężka - brzmienia hi-gain...2 gitary, bas, perkusja, wokal. Pomieszczenie ca.25m2...nie zamierzam oczywiście całej mocy wykorzystywać w czasie prób:). Docelowo zestaw miałby mi służyć do "opędzenia" imprez w klubach od czasu do czasu stąd te 100W...

HardcoreWRO

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » środa 01 cze 2005, 15:47

100 w na tranzystorze do takiej muzyki i składu to zdecydowanie za mało.

Jak pisałem polecam lampową koncókę min. 20 W lub używaną tranzystorową min 150 W i to niekoniecznie z kitu avt.
Warszawa - 'home' studio

ODPOWIEDZ