Edytor do instrumentu hardware jako wtyczka VST

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
MATT669
Edytor do instrumentu hardware jako wtyczka VST

Post autor: MATT669 » czwartek 26 maja 2005, 14:40

szukam jakiegoś edytora do istrumentów hardware'owych,którego mógłbym wpiąć jako wtyczkę vst do programu tracktion.

wiem,że chyba midi questa można wpinać jako vsti,ale chyba tylko do cubase-a może się mylę? czy jest sposób,by wpiąć ten edytor do tracktion? a może istnieje jakiś inny?

Awatar użytkownika
implant
Kontakt:

Re: Edytor do instrumentu hardware jako wtyczka VST

Post autor: implant » piątek 27 maja 2005, 09:53

...szukam jakiegoś edytora do istrumentów hardware'owych,którego mógłbym wpiąć jako wtyczkę vst do programu tracktion.

wiem,że chyba midi questa można wpinać jako vsti,ale chyba tylko do cubase-a może się mylę? czy jest sposób,by wpiąć ten edytor do tracktion? a może istnieje jakiś inny?...

HEja!

a co dokładnie chciałbyś sterować? jeśli chodziłoby tylko o komunikaty CC to nie ma problemu - można spreparować takiego VSTi za pomocą SYNTHEDIT'a, a jeśli SYSEXy to jest już większy problem :(

odezwij się na GG (444755). :)

Analogi i cyfry fajne są :)

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 27 maja 2005, 18:58

...szukam jakiegoś edytora do istrumentów hardware'owych,którego mógłbym wpiąć jako wtyczkę vst do programu tracktion.

wiem,że chyba midi questa można wpinać jako vsti,ale chyba tylko do cubase-a może się mylę? czy jest sposób,by wpiąć ten edytor do tracktion? a może istnieje jakiś inny?...

A dlaczego edytor chcesz wpinac jako instrument ?

Moze napisz co chcesz dokladnie osiagnac ?

Hubi

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » piątek 27 maja 2005, 21:06

......szukam jakiegoś edytora do istrumentów hardware'owych,którego mógłbym wpiąć jako wtyczkę vst do programu tracktion.

A dlaczego edytor chcesz wpinac jako instrument ?

Moze napisz co chcesz dokladnie osiagnac ?

Hubi

...

chcę wpiąć edytor jako vst,żeby edytować brzmienia mojego rolanda mc505 tak,jak brzmienia wirtualnych syntezatorów. mc505 ma całkiem niezłe mozliwości tworzenia własnych barw,tylko edycja z pokładu urządzenia bywa czasem uciążliwa. a tak - chciałbym sobie wpiąć edytor jako wtyczkę do sekwencera i tu bawić się brzmieniami mc505.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 27 maja 2005, 22:05

chcę wpiąć edytor jako vst,żeby edytować brzmienia mojego rolanda mc505 tak,jak brzmienia wirtualnych syntezatorów. mc505 ma całkiem niezłe mozliwości tworzenia własnych barw,tylko edycja z pokładu urządzenia bywa czasem uciążliwa. a tak - chciałbym sobie wpiąć edytor jako wtyczkę do sekwencera i tu bawić się brzmieniami mc505....

Moze czegos nie rozumiem, ale do edycji barw instrumentu (nie tylko mc505) nie potrzeba edytora, ktory pracuje jako vst. Jesli chodzi o MidiQuest albo SoundDiver to mozesz je uruchomic podczas pracy z sekwenserem (niezaleznie od tegoz sekwensera) i miec swobodny dostep do parametrow konfiguracyjnych w trakcie dzialania sekwensera. No chyba, ze chcesz zrobic automatyke w oparciu o edytor graficzny, ale tak to raczej bedzie ciezko.

Hubi

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » piątek 27 maja 2005, 23:16

Moze czegos nie rozumiem, ale do edycji barw instrumentu (nie tylko mc505) nie potrzeba edytora, ktory pracuje jako vst. Jesli chodzi o MidiQuest albo SoundDiver to mozesz je uruchomic podczas pracy z sekwenserem (niezaleznie od tegoz sekwensera) i miec swobodny dostep do parametrow konfiguracyjnych w trakcie dzialania sekwensera. No chyba, ze chcesz zrobic automatyke w oparciu o edytor graficzny, ale tak to raczej bedzie ciezko.

Hubi

...

wiem,że można uruchomić sound divera albo midi questa niezależnie,ale wiem,że midi questa można też uruchomić jako wtyczkę w cubase. dlatego pytam o podobną możliwość w innych sekwencerach.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 27 maja 2005, 23:35

...wiem,że można uruchomić sound divera albo midi questa niezależnie,ale wiem,że midi questa można też uruchomić jako wtyczkę w cubase. dlatego pytam o podobną możliwość w innych sekwencerach....

Jeśli coś pracuje jako VST to każdy sekwencer obsługujący ten format tych wtyczek z tym zapracuje, a przynajmniej powinien. W Cubase SX3 bez problemu możesz sam stworzyć sobie takowy edytor. Szkoda tylko, że trzeba było tyle czekać, aż łaskawie napiszesz o jakie urządzenie biega .
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 27 maja 2005, 23:39

wiem,że można uruchomić sound divera albo midi questa niezależnie,ale wiem,że midi questa można też uruchomić jako wtyczkę w cubase. dlatego pytam o podobną możliwość w innych sekwencerach....

Bedzie ciezko. SoundQuest wspiera tylko Cubase'a. Napisz do producenta, bo zdaje sie demo nie posiada takiej funkcjonalnosci zeby sprawdzic "w praniu".

Hubi

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 27 maja 2005, 23:52

Bedzie ciezko. SoundQuest wspiera tylko Cubase'a. Napisz do producenta, bo zdaje sie demo nie posiada takiej funkcjonalnosci zeby sprawdzic "w praniu".

Łoj, jeśli jest coś, co on wspiera nade wszystko, to napewno nie Cubase, a już na bank nie na platformie PC.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ