Trzaski w Elektrik Piano, Artist Drums, Drum Kito From Hell 2
-
Witam wszystkich.
Mam problem z insrumentami VST Elektrik Piano, Artist Drums oraz Drum Kit From Hell. Podczas ich używania pojawiają się trzaski w odsłuchach. Jest to na tyle męczące i uciążliwe że nie da się korzystać z tych instrumentów. Elektrik Piano potrafi się nawet zawiesić i zagrany akord słychać dopiero po chwili. Posiadam platformę na PIV 3.0GHz 512RAM. Pozostałe instrumenty których używam grają bez zarzutu. Czy ktoś ma pomysł jak usunąć te zakłucenia?
PROSZĘ O POMOC!!!
Mam problem z insrumentami VST Elektrik Piano, Artist Drums oraz Drum Kit From Hell. Podczas ich używania pojawiają się trzaski w odsłuchach. Jest to na tyle męczące i uciążliwe że nie da się korzystać z tych instrumentów. Elektrik Piano potrafi się nawet zawiesić i zagrany akord słychać dopiero po chwili. Posiadam platformę na PIV 3.0GHz 512RAM. Pozostałe instrumenty których używam grają bez zarzutu. Czy ktoś ma pomysł jak usunąć te zakłucenia?
PROSZĘ O POMOC!!!
Jestem muzykiem
Re: Trzaski w Elektrik Piano, Artist Drums, Drum Kito From Hell 2
Hehe mi na Duronie 850 i 256DDR tez sie zawieszalo jak sobie piratka zalatwilem, szybko jednak sie go pozbylem bo sie grac nie dało:-) No, ale zeby na takim już sprzecie też? Może pokombinuj z latenjcą.
P.S. Ale zawieszą się jako wtyczka VSTi czy Stand Alone??
P.S. Ale zawieszą się jako wtyczka VSTi czy Stand Alone??
Nie ma co
-
Zawiesza się przy uruchomieniu Stand Alone. Z latencją już kombinowałem i nic nie pomaga! Całe szczęście, że chociaż pod Logic śmiga :).
Czekam na dalsze podpowiedzi.
Czekam na dalsze podpowiedzi.
Jestem muzykiem
...Zawiesza się przy uruchomieniu Stand Alone. Z latencją już kombinowałem i nic nie pomaga! Całe szczęście, że chociaż pod Logic śmiga :).
Czekam na dalsze podpowiedzi....
A z jakich sterowników korzystasz ASIO czy coś innego
Spróbuj w ustawieniach poprzestawić sterowniki
Ja kiedyś tak miałem trzeba przeinstalowac sterowniki karty a jak to nie pomoże to całego windowsa, mi pomogło dopiero to osttnie , wtedy nic mi nie chciało smigać bez hosta
Czekam na dalsze podpowiedzi....
A z jakich sterowników korzystasz ASIO czy coś innego
Spróbuj w ustawieniach poprzestawić sterowniki
Ja kiedyś tak miałem trzeba przeinstalowac sterowniki karty a jak to nie pomoże to całego windowsa, mi pomogło dopiero to osttnie , wtedy nic mi nie chciało smigać bez hosta
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
RAMu za mało lub ASIO brak.
http://www.superstereo.pl
...
...
Chyba sie kolega zapoznał z minimalnymi wymaganiami wymoienionych instrumentów, ja stawiam na sterowniki albo Winde
...
Chyba sie kolega zapoznał z minimalnymi wymaganiami wymoienionych instrumentów, ja stawiam na sterowniki albo Winde
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...Witam wszystkich.
PROSZĘ O POMOC!!!...
Elektrik Piano jest strasznym żarłokiem pamięci. Przy 768 Mb pamieci RAM gra się już w bardziej komfortowych warunkach, co nie znaczy, że bez sporadycznych "zadyszek".
Sixtus
PROSZĘ O POMOC!!!...
Elektrik Piano jest strasznym żarłokiem pamięci. Przy 768 Mb pamieci RAM gra się już w bardziej komfortowych warunkach, co nie znaczy, że bez sporadycznych "zadyszek".
Sixtus
Sixtus...
Też mam 512MB RAM-u (P4 2,5GHz) i dochodzę do wniosku że te 512MB to za mało... Jak włączam Battery i Sample Tanka z kilkoma (3-4) instrumentami też trzeszczy i się przycina...
Sixtus...
Też mam 512MB RAM-u (P4 2,5GHz) i dochodzę do wniosku że te 512MB to za mało... Jak włączam Battery i Sample Tanka z kilkoma (3-4) instrumentami też trzeszczy i się przycina...
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
...Elektrik Piano jest strasznym żarłokiem pamięci. Przy 768 Mb pamieci RAM gra się już w bardziej komfortowych warunkach, co nie znaczy, że bez sporadycznych "zadyszek".
Sixtus...
Też mam 512MB RAM-u (P4 2,5GHz) i dochodzę do wniosku że te 512MB to za mało... Jak włączam Battery i Sample Tanka z kilkoma (3-4) instrumentami też trzeszczy i się przycina......
Ja mam podobną konfigurację (3ghz, 512 RAM) i VSTi chodzą mi bez zarzutu (Absynth, Reason, Korg Legacy itp). W zależności od tego jak masz skonfigurowanego windowsa, możesz zwolnić sporo RAMu wyłączjąc niepotrzrebne usługi.
Sixtus...
Też mam 512MB RAM-u (P4 2,5GHz) i dochodzę do wniosku że te 512MB to za mało... Jak włączam Battery i Sample Tanka z kilkoma (3-4) instrumentami też trzeszczy i się przycina......
Ja mam podobną konfigurację (3ghz, 512 RAM) i VSTi chodzą mi bez zarzutu (Absynth, Reason, Korg Legacy itp). W zależności od tego jak masz skonfigurowanego windowsa, możesz zwolnić sporo RAMu wyłączjąc niepotrzrebne usługi.
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery