TLC AMS1 PRO czy ADAM P11A
co prawda nie slyszalem AeMeSow ale mam pytanie...TLC AMS1 PRO czy A.D.A.M. P11A ? adamek zabil mnie swoim "chirurgicznym" dzwiekiem lecz sie wacham...jaki profil maja AeMeSy ? ... co wybrac ? tym bardziej, ze adamki nie kosztuja juz prawie 5tys lecz sa nawet tansze niz AeMeSki....tak na marginesie...pomieszczenie jest bez zadnych paneli akustycznych (narazie :>)
Re: TLC AMS1 PRO czy ADAM P11A
tym bardziej, ze adamki nie kosztuja juz prawie 5tys lecz sa nawet tansze niz AeMeSki
a jestes pewien ze chodzi o cene za pare?
a jestes pewien ze chodzi o cene za pare?
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
...co prawda nie slyszalem AeMeSow ale mam pytanie...TLC AMS1 PRO czy A.D.A.M. P11A ? adamek zabil mnie swoim "chirurgicznym" dzwiekiem lecz sie wacham...jaki profil maja AeMeSy ? ... co wybrac ? tym bardziej, ze adamki nie kosztuja juz prawie 5tys lecz sa nawet tansze niz AeMeSki....tak na marginesie...pomieszczenie jest bez zadnych paneli akustycznych (narazie :>)...
Wg cennika dystrybutora po obniżce to 2.820 zł za sztukę, czyli 5.640 zł za komplet, AMSy w cenniku AkuTecha to 3.500 zł za parę, więc to ponad 2.000 zł różnicy. P-11 moim zdaniem mają nieco ciekawszy dół, są mniej rozmyte tak poniżej 80 Hz, góra to kwestia gustu, niektórych męczy góra P11. Natomiast środek należy do AMSów
Oczywiście moim zdaniem. Niski środek w AMSach to mistrzostwo świata - w szczególności za takie pieniądze. Jedyne co można AMSom zarzucić to chyba nieco za słaby wzmacniacz do przewidywanej mocy, przy większych poziomach zaczyna trochę zniekształcać. Ale poza tym to w cenie do 3.500 złw 100% nie mają sobie równych, a wydaje mi się, że spokojnie z P11 mogą konkurować i tu już tylko gust weźmie górę... Wniosek z tego taki, że weź dobrą, ulubioną płytę i jedź na testy.
Jacek
Wg cennika dystrybutora po obniżce to 2.820 zł za sztukę, czyli 5.640 zł za komplet, AMSy w cenniku AkuTecha to 3.500 zł za parę, więc to ponad 2.000 zł różnicy. P-11 moim zdaniem mają nieco ciekawszy dół, są mniej rozmyte tak poniżej 80 Hz, góra to kwestia gustu, niektórych męczy góra P11. Natomiast środek należy do AMSów

Jacek
Wniosek z tego taki, że weź dobrą, ulubioną płytę i jedź na testy.
Jacek...
no tak tylko gdzie ja w lodzi znajde AMS'y bo ADAM'ki to w CC
mozna kupic a AMS'y to nie mam zielonego pojecia
Jacek...
no tak tylko gdzie ja w lodzi znajde AMS'y bo ADAM'ki to w CC
mozna kupic a AMS'y to nie mam zielonego pojecia
jestem juz po dalszym rozpoznaniu a zatem...ponoc TLC w lodzi nigdzie nie uslysze ale natknalem sie na nastepnego kandydata...MACKIE HR624 SET z tego co rozmawialem w cc to monitorki sa rewelacyjne i ADAM'a lepiej sobie odpuscic...w sobote bede mogl ich posluchac wiec sam zobacze co to za diabel ;) czy ktos mial juz stycznosc z tymi odsluchami ?
HR624 to takie kurduple, wersja HR824 do surroundu, na tyły raczej. Do Adamów nie mają startu, nie ta moc, nie to pasmo, nie te rozmiary, generalnie - nie ta liga.
...jestem juz po dalszym rozpoznaniu a zatem...ponoc TLC w lodzi nigdzie nie uslysze ale natknalem sie na nastepnego kandydata...MACKIE HR624 SET z tego co rozmawialem w cc to monitorki sa rewelacyjne i ADAM'a lepiej sobie odpuscic...w sobote bede mogl ich posluchac wiec sam zobacze co to za diabel ;) czy ktos mial juz stycznosc z tymi odsluchami ?...
tia, sluchaj ludzi w music center - mi wmawiali ze m-audio bx5 graja nie gorzej niz alesisy (bo akurat staly u nich na wystawie i nikt nie chcial ich kupic, a alesisow nie mogli sprowadzic bo im sie nie chcialo przez 1,5 miesiaca wykonac telefonu do lauda-audio) i jak chce to moge... zadzwonic do ich speca od sprzetu studyjnego w kaliskim oddziale tej "firmy" ktory potwierdzi te opinie
zreszta rzuc okiem na wyprzedaz w akutechu - maja w tej chwili ams-y w cenie 2999 pln.
i 3maj sie z daleka od tych amatorow z musiccenter, w lodzi jest co najmniej jeden sklep w ktorym klienta traktuje sie powaznie i lepiej od razu tam sie wybrac.
tia, sluchaj ludzi w music center - mi wmawiali ze m-audio bx5 graja nie gorzej niz alesisy (bo akurat staly u nich na wystawie i nikt nie chcial ich kupic, a alesisow nie mogli sprowadzic bo im sie nie chcialo przez 1,5 miesiaca wykonac telefonu do lauda-audio) i jak chce to moge... zadzwonic do ich speca od sprzetu studyjnego w kaliskim oddziale tej "firmy" ktory potwierdzi te opinie

zreszta rzuc okiem na wyprzedaz w akutechu - maja w tej chwili ams-y w cenie 2999 pln.
i 3maj sie z daleka od tych amatorow z musiccenter, w lodzi jest co najmniej jeden sklep w ktorym klienta traktuje sie powaznie i lepiej od razu tam sie wybrac.
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
...jestem juz po dalszym rozpoznaniu a zatem...ponoc TLC w lodzi nigdzie nie uslysze ale natknalem sie na nastepnego kandydata...MACKIE HR624 SET z tego co rozmawialem w cc to monitorki sa rewelacyjne i ADAM'a lepiej sobie odpuscic...w sobote bede mogl ich posluchac wiec sam zobacze co to za diabel ;) czy ktos mial juz stycznosc z tymi odsluchami ?...
Potwierdzę tylko to, co napisał MB. Miałem okazję posłuchać mackie HR824. Moim zdaniem mają przewalony bas, czytelność w środku w porównaniu do ADAMów na drzewo. Generalnie bardzo lubię firmę Mackie, ale te odsłuchy podobały mi się dopóki ich nie posłuchałem. Nadal twierdzę, że AMSy w swoich pieniążkach rozkładają konkurencję na łopatki.
Jacek
Potwierdzę tylko to, co napisał MB. Miałem okazję posłuchać mackie HR824. Moim zdaniem mają przewalony bas, czytelność w środku w porównaniu do ADAMów na drzewo. Generalnie bardzo lubię firmę Mackie, ale te odsłuchy podobały mi się dopóki ich nie posłuchałem. Nadal twierdzę, że AMSy w swoich pieniążkach rozkładają konkurencję na łopatki.
Jacek
Nadal twierdzę, że AMSy w swoich pieniążkach rozkładają konkurencję na łopatki.
Jacek...
no chyba jednak bede musial kupic AMSy...co prawda w ciemno :( ale juz nie jedna opinie widzialem i jak narazie nie zauwazylem negatywnej
Jacek...
no chyba jednak bede musial kupic AMSy...co prawda w ciemno :( ale juz nie jedna opinie widzialem i jak narazie nie zauwazylem negatywnej