Sprzęt do poznania świata dj-ów
- przedwczoraj
Zostałem zaskoczony propozycją pracy w roli dj’a muzyki tanecznej. Chciałbym prosić o radę dot. zakupu sprzętu, który w zaciszu domowym pozwoli mi zapoznać się z tym światem ponieważ może się okazać, że to nie moja bajka i wolałbym to wiedzieć zanim podejmę decyzję i wyruszę na nauki do fachowców. Chciałbym znaleźć kompromis pomiędzy kosztami a funkcjonalnością, żebym nie musiał się zmagać z jakimiś wadami taniego sprzętu, zniechęcającymi do pracy, a w razie porażki nie został z potężnym debetem na koncie.
Dziękuję i pozdrawiam
Dziękuję i pozdrawiam
Re: Sprzęt do poznania świata dj-ów
...Zostałem zaskoczony propozycją pracy w roli dj’a muzyki tanecznej. Chciałbym prosić o radę dot. zakupu sprzętu, który w zaciszu domowym pozwoli mi zapoznać się z tym światem ponieważ może się okazać, że to nie moja bajka i wolałbym to wiedzieć zanim podejmę decyzję i wyruszę na nauki do fachowców. Chciałbym znaleźć kompromis pomiędzy kosztami a funkcjonalnością, żebym nie musiał się zmagać z jakimiś wadami taniego sprzętu, zniechęcającymi do pracy, a w razie porażki nie został z potężnym debetem na koncie.
Dziękuję i pozdrawiam
...
Ojojoj..... z całym szacunkiem, ale jeśli jescze nie wiesz, czy to "twoja bajka" czy nie to albo sobie daruj, albo kup taniego laptopa + NI Traktor 2.0 i graj z tego, albo z playlisty hity z MTV .....
Po co inwestować w graty (to trochę kosztuje) - mixer i dwa adaptery albo raczej dwa CD-playery to wydatek najmarniej) od 5 koła w górę.
Albo kup, stwierdź że to jednak nie twoja bajka i sprzedaj mi po dobrej cenie..
Zamawiam DJM600 i jak wybierzesz adaptery to Technics 1200MKII....
Powodzenia.
P.S. Jestem ciężko uzależniony od skreczowania i mixowania, od kobiety i trawy...
Dziękuję i pozdrawiam
...
Ojojoj..... z całym szacunkiem, ale jeśli jescze nie wiesz, czy to "twoja bajka" czy nie to albo sobie daruj, albo kup taniego laptopa + NI Traktor 2.0 i graj z tego, albo z playlisty hity z MTV .....
Po co inwestować w graty (to trochę kosztuje) - mixer i dwa adaptery albo raczej dwa CD-playery to wydatek najmarniej) od 5 koła w górę.
Albo kup, stwierdź że to jednak nie twoja bajka i sprzedaj mi po dobrej cenie..

Powodzenia.
P.S. Jestem ciężko uzależniony od skreczowania i mixowania, od kobiety i trawy...

Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
- Bartolomeo
Przedewszystkim musisz się zastanowic na czym chcesz grać??
- przedwczoraj
... albo kup taniego laptopa + NI Traktor 2.0 i graj z tego, albo z playlisty hity z MTV .....
Wolę gramofony - jeden na 100% muszę sobie kupić - w przyszłym tygodniu debiutancki winyl idzie do tłoczni i chciałbym go na czymś odtwarzać. Skoro będzie jeden gramofon i wyskoczyła ta propozycja z pracą to chcę oprzeć ją o gramofony.
Skreczowanie w moim przypadku chyba odpada...
Was proszę o pomoc w doborze sprzętu.
Wolę gramofony - jeden na 100% muszę sobie kupić - w przyszłym tygodniu debiutancki winyl idzie do tłoczni i chciałbym go na czymś odtwarzać. Skoro będzie jeden gramofon i wyskoczyła ta propozycja z pracą to chcę oprzeć ją o gramofony.
Was proszę o pomoc w doborze sprzętu.
- Bartolomeo
...... albo kup taniego laptopa + NI Traktor 2.0 i graj z tego, albo z playlisty hity z MTV .....
Was proszę o pomoc w doborze sprzętu....
Tak chodziło mi tylko o to czy gramofon czy cd.
Jezeli gramofony i nie jestes zdecydowany, że będziesz grac długo to raczej nie mk1200, ja polecił bym np. Reloop rp4000, mo on napęd bezpośredni, jest dość ciężki co jest ważne kiedy grasz w klubie i sie wszystko trzęsie
Całość jest dość masywan i sprwaia wrażenie, solidnego wykonania. Ciągnie z moca chyba 1700g/cm kwadratowy.
Nie jest to technikks ale ale jest dwa razy tańszy
Jeżeli chodzi o mikser to tutaj niema co oszczędzać, kupisz badziew bedziesz sie denerwować- polecam Vestax
Was proszę o pomoc w doborze sprzętu....
Tak chodziło mi tylko o to czy gramofon czy cd.
Jezeli gramofony i nie jestes zdecydowany, że będziesz grac długo to raczej nie mk1200, ja polecił bym np. Reloop rp4000, mo on napęd bezpośredni, jest dość ciężki co jest ważne kiedy grasz w klubie i sie wszystko trzęsie

Nie jest to technikks ale ale jest dwa razy tańszy

Jeżeli chodzi o mikser to tutaj niema co oszczędzać, kupisz badziew bedziesz sie denerwować- polecam Vestax

Jeżeli chodzi o mikser to tutaj niema co oszczędzać, kupisz badziew bedziesz sie denerwować- polecam Vestax...
Dokładnie - Reloop na początek b. spoko, ewentualnie Gemini (teraz wchodzi jakaś nowa seria - dobre ceny, silny moment obrotowy, a to b. ważne)
co do mixera (jak dla mnie tylko i wyłącznie Vestax) to napisz ile możesz na to przeznaczyć kasy, i jakiego rodzaju muzę chcesz grać: coś szybszego, czy raczej różne -hopy?
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
- przedwczoraj
Uczestniczę w dwuosobowym projekcie, robię muzę klubową, a druga osoba wokale do niej. Trzy miesiące temu wysyłaliśmy demo, w odpowiedzi dostaliśmy różne propozycje, m.in. tą dot. djs z amsterdamskiej wytwórni. Powiedzieli, że jeżeli to są nasze autorskie numery to chcą byśmy byli ich firmowymi djs. W lipcu mamy jechać do nich na naukę, jeżeli podejmiemy się tej pracy. Dlatego chciałem kupić sprzęt który w 40 dni pozwoli mi się zorientować czy to jest dla mnie. Jeżeli będzie ok., to w miarę potrzeb zakupię w pełni profesjonalny. Podobno w klubach są gramofony, chcę coś do domu z czym raczej nie będę wychodził na zewnątrz. Chyba MB pisał że w muzie tanecznej potrzebna jest głównie płynna synchronizacja tempa dwóch utworów i tym chcę się zająć, nie gram hip-hopa więc skreczowanie odpada. Nie wiem jakiego typu będę grał muzę, na początku będzie to pewnie zależeć od pracodawców. Czytałem też gdzieś, że polecano na początek Numark Battle Pack v. 4. Co o ty sądzicie?
- Bartolomeo
Myśle, że w tym przypadku najlepszym rozwiazaniem było by wyporzyczenie sprzęu, albo jakbyś kogos znał kto ma sprzęt i mógłby Ci troszkę poobjaśniać. Nie kupował bym takiego sprzętu na miesiąc
A jeżeli będzisz grac w klubie to napewno na Technics 1200mk.

A jeżeli będzisz grac w klubie to napewno na Technics 1200mk.
- Bartolomeo
Czytałem też gdzieś, że polecano na początek Numark Battle Pack v. 4. Co o ty sądzicie? ...
W sumie to kazdy ma swoja teorie, jezeli chodzi o Numarka to kolega miał mikser o kilka modeli wyższy niż w tym zestawie i po miesiącu strasznie sie kaszanił
Niby na takie zastosowania jak Ty potrzebujesz to ten zestaw by sie nadał, ale ja bym tego nie kupił
Jak juz cos kupic to cos na czym można pociągnąć choćby małą impreze.
W sumie to kazdy ma swoja teorie, jezeli chodzi o Numarka to kolega miał mikser o kilka modeli wyższy niż w tym zestawie i po miesiącu strasznie sie kaszanił

Niby na takie zastosowania jak Ty potrzebujesz to ten zestaw by sie nadał, ale ja bym tego nie kupił

- Marc.De.Marx
Polecam Reloopa MK5 6000 sam je zamawiam jutro. jakosc bardzo zblizona do Technicsow no i nawet parametry ma lepsze od niego, nie mowiac o cenie okolo 1300-1400zł. Ewentualnie pomysl nad Numarkiem TT500. Z mikserow to wyszedl teraz nowy Pionieer djm 700 kioszt okolo 1000zł lub Numark dxm06 w podobnej cenie.