Dobieranie głośnika do subbasu 18 calowego
-
...Kolejny dowod na to ze czytac nie umiesz!!!!
Pisalem to do alfonso. Teraz w moich oczach juz nic cie nie uratuje. JEstesna tyle egoista i zadufany w sobie ze nie dostrzegles napisu tlustymi literami DO ALFONSO????????????????...
Faktem jest że nie "doczytałem", i tu masz rację.
Jednak to co napisałes kolego mnie nie przestraszy,
ale wydaję mi sie, że wpadłeś w panikę, bo pojawił sie gość, co ma inne pojęcie o dźwięku niz ty, i na dodatek, ma zbliżone opinie do moich...
i o zgrozo ma czelnośc to PUBLICZNIE PISAĆ!!!
Równaj do najlepszych
jk
Pisalem to do alfonso. Teraz w moich oczach juz nic cie nie uratuje. JEstesna tyle egoista i zadufany w sobie ze nie dostrzegles napisu tlustymi literami DO ALFONSO????????????????...
Faktem jest że nie "doczytałem", i tu masz rację.
Jednak to co napisałes kolego mnie nie przestraszy,
ale wydaję mi sie, że wpadłeś w panikę, bo pojawił sie gość, co ma inne pojęcie o dźwięku niz ty, i na dodatek, ma zbliżone opinie do moich...
i o zgrozo ma czelnośc to PUBLICZNIE PISAĆ!!!
Równaj do najlepszych
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
Re: Dobieranie głośnika do subbasu 18 calowego
Strasznie sie boje. Zapamietaj jedno madrych ludzi zawsze bedzie mniej niz glupich, takie oskarzenia mozesz w kieszen schowac. Twoje posty znowu zmuszaja do klotni. Pisz na temat albo odpowiadaj na pytania i daruj sobie opisowy chrakter wypowiedzi.
GG: 5239173
-
...Strasznie sie boje. Zapamietaj jedno madrych ludzi zawsze bedzie mniej niz glupich, takie oskarzenia mozesz w kieszen schowac. Twoje posty znowu zmuszaja do klotni. Pisz na temat albo odpowiadaj na pytania i daruj sobie opisowy chrakter wypowiedzi....
Witam
Problem w tym iż ja pisałem na temat, akurat uzasadniałem moje wątpliwości co do kraju produkcji głosników eminence, i to UZASADNIAŁEM, miedzy innymi dawłem PRZYKŁADY tego ze mam podstawe tak sądzić, choć masz racje post był "przypadkowy"....
Bo nie doczytałem ...
Ale Ty celowo udajesz, że nie umiesz czytać, jak post jest ci bardzo niewygodny...
więc jesteśmy sobie równi...w "niedoczytaniach"
Czekam na komentaż z twojej strony, na moje wątpliwości, co do kraju pochodzenia większości głośników eminence w Polsce, i o tym iż "sprzedawcy" robią prawdopodobnie wielką "antyreklamę tej firmie (eminence), sprzedając bezczelnie podróby, jako oryginały,
... bo zysk maja większy.
Swoje wnioski wywodzę z tego iż miałem do czynienia z głośnikami tej marki z przed ok 10 lat, i wtedy nie były tak tandetnie wykonane jak teraz...
Awantury wywołujesz ty, głosząc wszem i wobec "jedynie słuszną prawdę"
jak wzmacniacz to....jedynie ADS
jak głośnik.. to jedynie eminence...
A ja i wielu innych ma inne pomysły...
Równaj do najlepszych
jk
Witam
Problem w tym iż ja pisałem na temat, akurat uzasadniałem moje wątpliwości co do kraju produkcji głosników eminence, i to UZASADNIAŁEM, miedzy innymi dawłem PRZYKŁADY tego ze mam podstawe tak sądzić, choć masz racje post był "przypadkowy"....
Bo nie doczytałem ...
Ale Ty celowo udajesz, że nie umiesz czytać, jak post jest ci bardzo niewygodny...
więc jesteśmy sobie równi...w "niedoczytaniach"
Czekam na komentaż z twojej strony, na moje wątpliwości, co do kraju pochodzenia większości głośników eminence w Polsce, i o tym iż "sprzedawcy" robią prawdopodobnie wielką "antyreklamę tej firmie (eminence), sprzedając bezczelnie podróby, jako oryginały,
... bo zysk maja większy.
Swoje wnioski wywodzę z tego iż miałem do czynienia z głośnikami tej marki z przed ok 10 lat, i wtedy nie były tak tandetnie wykonane jak teraz...
Awantury wywołujesz ty, głosząc wszem i wobec "jedynie słuszną prawdę"
jak wzmacniacz to....jedynie ADS
jak głośnik.. to jedynie eminence...
A ja i wielu innych ma inne pomysły...
Równaj do najlepszych
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
Pograzasz sie po prostu. Pisalem juz wczesniej ze seria blazana jak ty to mowisz mnie nie interesuje. A to co pisales nie jest na temat nawet wokol tego o czym rozmawiamy/
-
...Pograzasz sie po prostu. Pisalem juz wczesniej ze seria blazana jak ty to mowisz mnie nie interesuje. A to co pisales nie jest na temat nawet wokol tego o czym rozmawiamy/...
Witam
Mam podejżenia, graniczące z pewnością, że Chińczycy, potrafia i kosze aluminiowe dobrze odlewać, a i głośniki z takimi koszami dobrze podrabiać....
Więc całkowicie ciebie" rozumiem", w takiej sytuacji, "zagwożdżenia" przykładami, nie masz innego wyjścia jak "niedoczytać"....
Jak w poprzenim poście, może tego wprost nie napisałem, nie tyle występuję przeciwko firmie eminence, ale przeciwko temu co jest sprzedawane w Polsce z naklejkami na których sa napisy tego typu (eminence)
Zastrzeżeń co do autentycznej mocy serii "blaszczków, nie wycofuję, bo jest na ich oficjalnej stronie.
Zatem tymbardziej, nalezy polecić głośnik TBX... do małej obudowy, bo poza tym iż lepiej zagra, to zakup tego głośnika jest "obarcznony" wręcz "ZEROWYM" ryzykiem zakupienia "alfreda" z nalepką eminence...
jk
Witam
Mam podejżenia, graniczące z pewnością, że Chińczycy, potrafia i kosze aluminiowe dobrze odlewać, a i głośniki z takimi koszami dobrze podrabiać....
Więc całkowicie ciebie" rozumiem", w takiej sytuacji, "zagwożdżenia" przykładami, nie masz innego wyjścia jak "niedoczytać"....
Jak w poprzenim poście, może tego wprost nie napisałem, nie tyle występuję przeciwko firmie eminence, ale przeciwko temu co jest sprzedawane w Polsce z naklejkami na których sa napisy tego typu (eminence)
Zastrzeżeń co do autentycznej mocy serii "blaszczków, nie wycofuję, bo jest na ich oficjalnej stronie.
Zatem tymbardziej, nalezy polecić głośnik TBX... do małej obudowy, bo poza tym iż lepiej zagra, to zakup tego głośnika jest "obarcznony" wręcz "ZEROWYM" ryzykiem zakupienia "alfreda" z nalepką eminence...
jk
Silver, cały czas się zastanawiam dokąd ty chcesz zmierzać w tym argumentowaniu. Piszesz dużo, obszernie, nie robisz przy tym specjalnych błędów stylistycznych i ortograficznych, a przynajmniej dla mnie - to dobrze świadczy o człowieku. Z tym że piszesz dużo, ładnie, ale nie odpowiadasz nikomu na pytania ani nie zabierasz się za sensowną polemikę. Tak jak napisał Cqt, daruj sobie opisowość. Prostota spostrzeżeń i opinii jakie przekazujesz w swoich wypowiedziach powinna być dla ciebie dość oczywistym bodźcem, żeby przekazać je w sposób zwięzły. I tak robi każdy myślący człowiek - jeśli mam coś do przekazania, jeśli mam rację, odpowiadam na konkretne pytanie w sposób nie pozostawiający wątpliwości. U ciebie natomiast widać odwrotną tendencję - do lania wody, po prostu. Cokolwiek nie napiszą inni, ty w każdym następnym poście piszesz praktycznie to samo. Już na początku dyskusji kolega Cqt stwierdził że Kilomax 18 nie nadaje się do małej obudowy. Z tym wszyscy się zgadzamy. Okay, to czemu w takim razie w którymś z kolei poście dalej piszesz że "ważne że zagra w niej źle!" Zamotany jesteś strasznie. Dyskredytujesz głośnik w oczach ludzi za to, że nie nadaje się do małej B-R. Bo każdy głośnik jest zrobiony do czegoś konkretnego. Lexus jest złym samochodem, bo ciężko go zaparkować na małej przestrzeni ? Pomyśl, jeśli potrafisz. Rób te swoje paczki i nie zawracaj tyłka innym. Tyle jest tematów gdzie ludzie zadają pytania. Ty wolisz brylować w krzywej dyskusji którą sam rozwijasz, bez widocznego sensu. Bo i w takiej chorej sytuacji po prostu nie da się dojść do konsensusu.
Pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
Pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
everybody kombinerki
-
Witam
Być może przy okazji tej , i nnych dyskusji wyszło nieco prawdy ogólnie o jakości głośników z nalepką eminence, czego dobitne przykłady dał AlfonsoRomeo.
Zatem nieco ludzi nie da sie już nabrać na nahalną reklame tych wrobów głosnikopodobnych.
Po to jest forum, aby właśnie koledzy mogli innym podpowiadać, przestrzegać.
Szkoda że cqt, i ty nie podjeliście merytorycznej dyskusji o dobieraniu głosników do określonej obudowy, o "czytaniu" tego z parametrów mechanichnych konstrukcji, o parametrach T-S.
Celowo przedstawiłem dwa tak skrajnie odległe głośniki, aby uzmysłowić niektórym, ze nie tylko MOC sie liczy, i CENA (najniższa), a efekt końcowy, czyli kolumna, i jakość tego co ona z siebie "wydaje'.
Czyzby podpowiedzi te komuś wadziły???
Dlaczego nie zadałeś pytań,
DLACZEGO , tak odległe charakterystyki maja te głosniki w takiej obudowie,
DLACZEGO nie zapytałeś czym w praktyce objawia się taka, albo inna charakterystyka głośnika
Jesli to wiesz, to
DLACZEGO TEGO NIE NAPISAŁEŚ????
Wtedy dyskusja byłaby merytoryczna.
A tak to wychodzi na to że "adwokatujesz" komuś..
jk
Być może przy okazji tej , i nnych dyskusji wyszło nieco prawdy ogólnie o jakości głośników z nalepką eminence, czego dobitne przykłady dał AlfonsoRomeo.
Zatem nieco ludzi nie da sie już nabrać na nahalną reklame tych wrobów głosnikopodobnych.
Po to jest forum, aby właśnie koledzy mogli innym podpowiadać, przestrzegać.
Szkoda że cqt, i ty nie podjeliście merytorycznej dyskusji o dobieraniu głosników do określonej obudowy, o "czytaniu" tego z parametrów mechanichnych konstrukcji, o parametrach T-S.
Celowo przedstawiłem dwa tak skrajnie odległe głośniki, aby uzmysłowić niektórym, ze nie tylko MOC sie liczy, i CENA (najniższa), a efekt końcowy, czyli kolumna, i jakość tego co ona z siebie "wydaje'.
Czyzby podpowiedzi te komuś wadziły???
Dlaczego nie zadałeś pytań,
DLACZEGO , tak odległe charakterystyki maja te głosniki w takiej obudowie,
DLACZEGO nie zapytałeś czym w praktyce objawia się taka, albo inna charakterystyka głośnika
Jesli to wiesz, to
DLACZEGO TEGO NIE NAPISAŁEŚ????
Wtedy dyskusja byłaby merytoryczna.
A tak to wychodzi na to że "adwokatujesz" komuś..
jk
Właczyłem ten topic z nadzieją, że zdobęde troche cennej wiedzy, ale pomyliłem bo wy zamiast rozmiawiać ze sobą jak ludzie, rozwiewać watpliwości i konflikty dusić w zarodku, cały czas go podsycanie wzajemnie na siebie wjeżdzając!!!
To jest forum, tu się wymienia poglądy a nie przekszykuje kto wie lepiej i obsypuje obelgami.
Testosteron kompletnie zalał wam mózgi!!!
To jest forum, tu się wymienia poglądy a nie przekszykuje kto wie lepiej i obsypuje obelgami.
Testosteron kompletnie zalał wam mózgi!!!
)))-------D'n'B-------->
"...Witam
Po to jest forum, aby właśnie koledzy mogli innym podpowiadać, przestrzegać."
Witam. Być może przy okazji tej i innych dyskusji wyszło nieco prawdy ogólnie o jakości wypowiedzi z naklepką silversound, czego dobitne przykady dał Jon-x.
Podjęliśmy taką dyskusje raz
http://www.elektroda.pl/
Tam wystarczająco sie pogrążyłeś i nie ma potrzeby ciągnąć tego dalej.
Po to jest forum, aby właśnie koledzy mogli innym podpowiadać, przestrzegać."
Witam. Być może przy okazji tej i innych dyskusji wyszło nieco prawdy ogólnie o jakości wypowiedzi z naklepką silversound, czego dobitne przykady dał Jon-x.
Podjęliśmy taką dyskusje raz
http://www.elektroda.pl/
Tam wystarczająco sie pogrążyłeś i nie ma potrzeby ciągnąć tego dalej.