Samson MDR-6 vs. Yamaha MG/10
...Taraz może troche śmiszne pytanie - jak są od siebie zależne regulatory aux i level?? Z tego co przed chwilą przeczytałem, mogłoby wynikać, że jak level ustawie na 0, a aux na max, to i tak na tej wysyłce nie będzie nic słychać.
I jeszcze jedno - na wyjściach rec out leci to samo co na głównym torze main??...
Na wszystkich wyjściach głównych zawsze leci to samo ( w tym mikserze).
Natomiast są dwie wysyłki - pre i post. Pre jest dobra do np nagrywania czy ustawiania odsłuchów - raz nastawisz i działa niezależnie od twoich manewrów tłumikami. A Post najczęściej używa się do wysłania sygnału do procesora efektów, przyciszenie sygnału tłumikiem automatycznie zmniejsza poziom sygnału na wejściu pogłosu, delaya czy kompresora, w celu zachowania proporcji między sygnałem oryginalnym i przetworzonym...
I jeszcze jedno - na wyjściach rec out leci to samo co na głównym torze main??...
Na wszystkich wyjściach głównych zawsze leci to samo ( w tym mikserze).
Natomiast są dwie wysyłki - pre i post. Pre jest dobra do np nagrywania czy ustawiania odsłuchów - raz nastawisz i działa niezależnie od twoich manewrów tłumikami. A Post najczęściej używa się do wysłania sygnału do procesora efektów, przyciszenie sygnału tłumikiem automatycznie zmniejsza poziom sygnału na wejściu pogłosu, delaya czy kompresora, w celu zachowania proporcji między sygnałem oryginalnym i przetworzonym...
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
Re: Samson MDR-6 vs. Yamaha MG/10
...Taraz może troche śmiszne pytanie - jak są od siebie zależne regulatory aux i level?? Z tego co przed chwilą przeczytałem, mogłoby wynikać, że jak level ustawie na 0, a aux na max, to i tak na tej wysyłce nie będzie nic słychać.
=========
Jeśli użyjesz Auxa "post" to faktycznie - bo taka to jest idea
Jeśli użyjesz Auxa "pre" to sygnał z wysyłki normalnie pójdzie w świat.
W zasadzie tak - ale co najważniejsze - niezależnie od ustawienia końcowych tłumików.
pozdrowienia
=========
Jeśli użyjesz Auxa "post" to faktycznie - bo taka to jest idea
Jeśli użyjesz Auxa "pre" to sygnał z wysyłki normalnie pójdzie w świat.
W zasadzie tak - ale co najważniejsze - niezależnie od ustawienia końcowych tłumików.
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Gdzie są te 2 typy wysyłek?? Bo ja na zdjęciach widzę tylko jedno.
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
Ok. Już chyba wiem o co chodzi, ale te wysyłki są stereofoniczne??
...Ok. Już chyba wiem o co chodzi, ale te wysyłki są stereofoniczne??...
niet.
kręcisz auxem w lewo - masz wysyłkę pre
kręcisz auxem w prawo - masz wysyłkę post.
Z jednego kanału można niestety wysłać sygnał tylko na jednego auxa...
niet.
Z jednego kanału można niestety wysłać sygnał tylko na jednego auxa...
Czyli w środkowym położeniu sygnał idzie tylko na 1 auxa (w zależności czy bardziej na lewo czy na prawo)?? Bo myślałem, że na 2 idzie wtedy równy sygnał (tak jak w regulatorze "balance")
...Czyli w środkowym położeniu sygnał idzie tylko na 1 auxa (w zależności czy bardziej na lewo czy na prawo)?? Bo myślałem, że na 2 idzie wtedy równy sygnał (tak jak w regulatorze "balance")...
W idealnie środkowym w ogóle nigdzie nie idzie. Jak przekręcisz na lewo to pójdzie do jednej a w lewo to do drugiej. Nigdy do obu naraz...
W idealnie środkowym w ogóle nigdzie nie idzie. Jak przekręcisz na lewo to pójdzie do jednej a w lewo to do drugiej. Nigdy do obu naraz...
Samson ma tylko wysyłkę pre. Yamaha - jeśli dobrze widzę na fotce - też
Samson ma tylko wysyłkę pre. Yamaha - jeśli dobrze widzę na fotce - też
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
Samson ma tylko wysyłkę pre. Yamaha - jeśli dobrze widzę na fotce - też...
Mam ten mikser...:)
Mam ten mikser...:)
A jak wyślę na wysyłkę sygnał stereofoniczny to będzie to miks lewego i prawego kanału??