Problem z nagrywaniem głosnego wokalu
Problem polega na tym ze : Gdy do mikrofonu śpiewa się spokojnie wszystko jest OK, wokal jest masywny gdy tylko zaczyna się śpiewać głośniej bardziej dynamicznie , wokal robi się Cieniutki świszczący i bardzo oddalony , sprawdzałem to na kilku osobach za każdym razem efekt jest taki jak bym miał włączony FILTR górno-przepustowy w okolicy 250 Hz albo nawet wyżej , używam Mikrofonu OKTAVA 319 i Małego behringera UB 802 bez kompresora , wokale zaśpiewane głośno sa bardzo nieprzyjemne , zastanawiam się czy przyczyną może być wytłumione dosyć radykalnie pomieszczenie , no ale chyba nie . Wiec dlaczego tak się dzieje ? Oczywiście wiem ze ludzki narząd głosowy jest tak skonstruowany ze podobny efekt jest naturalną rzeczą ale w moim przypadku odcięcie niskich częstotliwości jest tak drastyczne ze głos wydaje się jak by śpiewały SMERFY ! Ludzie POMOCY !
Re: Problem z nagrywaniem głosnego wokalu
chyba mam jakiś nietypowy problem:(
Poeksperymentuj z odległościa od mikrofonu :) Nawet narysuj wokaliście (tce) kreską gdzie ma stać
www.surogat.pl
...Poeksperymentuj z odległościa od mikrofonu :) Nawet narysuj wokaliście (tce) kreską gdzie ma stać ...
bez przesady ... Ci wokalisci nagrywali w innych studiach , zreszta ja takze i nigdy cos takiego sie nie wystepowało
bez przesady ... Ci wokalisci nagrywali w innych studiach , zreszta ja takze i nigdy cos takiego sie nie wystepowało
Nie wiem, co to moze byc, ale IMO powinienies zrobic rzecz oczywista - inny mikrofon i inny mikser/preamp i bedziesz wiedzial, co jest trafione. Moze byc i to i to...
...chyba mam jakiś nietypowy problem:( ...
Masz nietypowy problem. W sumie mozesz nagrac kolejna plyte Smerfnych Hitow
Masz nietypowy problem. W sumie mozesz nagrac kolejna plyte Smerfnych Hitow

...Nie wiem, co to moze byc, ale IMO powinienies zrobic rzecz oczywista - inny mikrofon i inny mikser/preamp i bedziesz wiedzial, co jest trafione. Moze byc i to i to......
zastanawiam sie czy akustyka ma jakies znaczenie , jak wspominałem pokoj jest naprawde bardzo wytłumiony .
zastanawiam sie czy akustyka ma jakies znaczenie , jak wspominałem pokoj jest naprawde bardzo wytłumiony .
......Nie wiem, co to moze byc, ale IMO powinienies zrobic rzecz oczywista - inny mikrofon i inny mikser/preamp i bedziesz wiedzial, co jest trafione. Moze byc i to i to......
zastanawiam sie czy akustyka ma jakies znaczenie , jak wspominałem pokoj jest naprawde bardzo wytłumiony . ...
faktycznie dziwna sprawa... Może Coś nie tak z membraną tego mikrofonu (źle nastrojona)?? Grzebałeś przy nim??
zastanawiam sie czy akustyka ma jakies znaczenie , jak wspominałem pokoj jest naprawde bardzo wytłumiony . ...
faktycznie dziwna sprawa... Może Coś nie tak z membraną tego mikrofonu (źle nastrojona)?? Grzebałeś przy nim??
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
faktycznie dziwna sprawa... Może Coś nie tak z membraną tego mikrofonu (źle nastrojona)?? Grzebałeś przy nim??...
nie nigdy nie otwierałem tego mikrofonu , smieszna sprawa ze czasami nagrywa dobrze .... zupelnie nie wiem o co chodzi , zastanawiam sie takze czy np. moze miec znaczenie podłaczenie kablem nie symetrycznym do karty dzwiekowej