Na ile ustawic "Memory Refresh Rate"

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
elvira
Na ile ustawic "Memory Refresh Rate"

Post autor: elvira » piątek 06 maja 2005, 10:51

Witam.

Posiadam. Płytę Abit IC7 + P42.4@3.2 HT ( działą stabilnie ) + karta muzyczna MiaMidi (drivery 6.11 beta).

W biosie standardowo "Memory Refresh Rate" jest ustawione na 32, im wyżej tym lepiej.

Pytanie: jakie najstablniejsze/najwydajeniejsze będzie ustawienie tego parametru dla mojej konfiguracji kompa.

Dzięki.

ps. Czy złe ustawiienie może mieć wpływ na niestabilność programów np: Cubase 2.2? (bo zdarza mi się, czasami, że "drań" po prostu się czasami wyłączy.

Awatar użytkownika
Helmer

Re: Na ile ustawic "Memory Refresh Rate"

Post autor: Helmer » piątek 06 maja 2005, 10:59

ps. Czy złe ustawiienie może mieć wpływ na niestabilność programów np: Cubase 2.2? (bo zdarza mi się, czasami, że "drań" po prostu się czasami wyłączy. ...

Wiesz, cracki 2.2 tak maja, ze sie czasem wylaczaja. Yo!

elvira

Post autor: elvira » piątek 06 maja 2005, 11:16

...ps. Czy złe ustawiienie może mieć wpływ na niestabilność programów np: Cubase 2.2? (bo zdarza mi się, czasami, że "drań" po prostu się czasami wyłączy. ...

Wiesz, cracki 2.2 tak maja, ze sie czasem wylaczaja. Yo!

...

Akurat to była ina prawdopodobnie wtyczki VST. i Braku wolnego miejsca na dysku.

Wiec nie wiesz na ile ustawić.... :>

Ale mam tuptet ;-P.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 06 maja 2005, 12:05

W biosie standardowo "Memory Refresh Rate" jest ustawione na 32,

A w jakim celu chcesz zmienic ten parametr ?

im wyżej tym lepiej.

To akurat jest nieprawda.

Tak czy inaczej jesli uda Ci sie znalezc najlepsze ustawienia dla Twojego systemu, jest mala szansa, ze zauwazysz jakakolwiek roznice w "wydajnosci". Oczywiscie nie biore pod uwage ustawien ekstremalnych powodujacych niestabilnosc pracy plyty.

Hubi

ODPOWIEDZ