Schemat klawiatury MIDI

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Pewu
Re: Schemat klawiatury MIDI

Post autor: Pewu » środa 27 kwie 2005, 21:23

...Tyle sie mówi o tym aby oszczedzac miejsce na serwerze Eis ;)

Pewu przeciez jak wiesz to wystarczy podac linka i sprawa jest załatwiona...

"Papuga" ?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 kwie 2005, 21:24

dziękuję wszystkim za schemat BARDZO BLOKOWY

dziękuje koledze, który wysłał link do googla ze stroną wyszukiwania

Dziękuję m-hammond za zrozumienie

nie określiłem się chybA: oprócz schematu ideowego proszę o montażowy. Pytanie kierowałem do praktyków-realizatorów-elektroników,

jeśli o czymś zapomniałem....

Pewu mam prośbę - nie wypowiadaj się bo niepotrzebnie tracisz czas. Ja sie nie denerwuję a ty wcale niczego mi nie wyjasniasz...

przepraszam wszytkich, pytanie powinno brzmieć " czy ktoś juiż zrobił sobie klawiaturę midi SAM?"

P.S ja.... jak to brzmi!!!!

pozdrowienia
drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 kwie 2005, 21:25

Pewu

jednak CIĘ KOCHAM
drummer

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 27 kwie 2005, 21:33

...przepraszam wszytkich, pytanie powinno brzmieć " czy ktoś juiż zrobił sobie klawiaturę midi SAM?"...

Owszem, np.ja, i to nie jedną. I co mam teraz przepraszać za to co zrobiłem?

...ja.... jak to brzmi!!!!...

Owszem - dumnie! A przynajmniej dla mnie

...Pewu, jednak CIĘ KOCHAM...

Odpóść sobie, przynajmniej ze środy

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 kwie 2005, 21:54

......przepraszam wszytkich, pytanie powinno brzmieć " czy ktoś juiż zrobił sobie klawiaturę midi SAM?"...

Owszem, np.ja, i to nie jedną. I co mam teraz przepraszać za to co zrobiłem?

...ja.... jak to brzmi!!!!...

Owszem - dumnie! A przynajmniej dla mnie

...Pewu, jednak CIĘ KOCHAM...

Odpóść sobie, przynajmniej ze środy ...

hehe

dziękuję za pomoc w zbudowaniu byle klawiatuty. bardzo pomogles. bez ciebie bym sobie w zaden sposób nie poradzil.

Czy mógłby mi ktoś pomóc postawić pierwsze kroki w tej materii? Oprócz Pewu oczywiście, bo ono jest już chyba sterylne i wszystko wie. Sens forum postrzegam w taki sposób, coby ułatwiało życie nowicjuszom, nie tyle w całej fizyce, co w jej odłamach. To też forum wzięło się z chęci pomocy i wymiany doświadczeń. Nie raz skorzystałem, a ile mogłem-pomogłem. Chyba nie chce mi więcej o tym gadać panowie

pozdrawiam i dobranoc

P.S. Jeżeli wszyscy zgodnym chórem uważacie że do zbudowania klawiatury wystarczy wpisanie w byle googlu byle midi keys to bardzo proszę administratora o wykasowanie wszyskiego dot. tego tematu
drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 kwie 2005, 21:57

Odpóść

Jeśli juz wszystkiego się czepiamy, to wiedz, że "odpuść", Panie Wszechwiedzący
drummer

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 27 kwie 2005, 22:28

...Jeśli juz wszystkiego się czepiamy, to wiedz, że "odpuść", Panie Wszechwiedzący...

Przejrzałeś, albo powiem więcej: zrozumiałeś co jest w tematach tego działu? Masz przecież tu wszystko co chciałeś wiedzieć, linki także. Więc o co chodzi?

Chcesz schemat i płytkę, o.k. Tylko q.. napisz jaką klawiaturę potrzebujesz, ile klawiszy, z dynamiką czy bez, czy z dodatkowymi kontrolerami (pitch band, modulation..., a może więcej ?), czy umiesz (masz czym) zaprogramować EPROM-a lub inną pamiątkę, na jakim mikrokontrolerze ma to pracować, a może jeszcze cóś? Wróżkami nie jesteśmy, a przynajmniej nie ja

A jak Ci się nie chce to sobie "odpóść" (jak nie kumasz w czym rzecz, to przynajmniej nie rób z siebie przygłupa) i czep się najbliższej firanki.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » środa 27 kwie 2005, 22:37

......Jeśli juz wszystkiego się czepiamy, to wiedz, że "odpuść", Panie Wszechwiedzący...

Przejrzałeś, albo powiem więcej: zrozumiałeś co jest w tematach tego działu? Masz przecież tu wszystko co chciałeś wiedzieć, linki także. Więc o co chodzi?

Chcesz schemat i płytkę, o.k. Tylko q.. napisz jaką klawiaturę potrzebujesz, ile klawiszy, z dynamiką czy bez, czy z dodatkowymi kontrolerami (pitch band, modulation..., a może więcej ?), czy umiesz (masz czym) zaprogramować EPROM-a lub inną pamiątkę, na jakim mikrokontrolerze ma to pracować, a może jeszcze cóś? Wróżkami nie jesteśmy, a przynajmniej nie ja

A jak Ci się nie chce to sobie "odpóść" (jak nie kumasz w czym rzecz, to przynajmniej nie rób z siebie przygłupa) i czep się najbliższej firanki....

Pewu jestem z Tobą... widocznie ktoś chce miec podane wszystko na tacy...

cytat:"Jeżeli wszyscy zgodnym chórem uważacie że do zbudowania klawiatury wystarczy wpisanie w byle googlu byle midi keys to bardzo proszę administratora o wykasowanie wszyskiego dot. tego tematu"

(...) nikt tak nie twierdzi ale wystarczy wykazać trochę własnej iniciatywy,która nie będzie ograniczała się do założenia postu na tym forum.Napisz szczerze czy szukałeś interesujących Cię informacji właśnie w necie?

[addsig]
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 27 kwie 2005, 22:43

......Jeśli juz wszystkiego się czepiamy, to wiedz, że "odpuść", Panie Wszechwiedzący...

A jak Ci się nie chce to sobie "odpóść" (jak nie kumasz w czym rzecz, to przynajmniej nie rób z siebie przygłupa) i czep się najbliższej firanki....

Ok. "Odpószczam". Zastanawiam sie Pewu, czy jesteś najlepszym elektronikiem wśród realizatorów, czy najlepszym realizatorem wśród elektroników. Tanie, ale trafione wg mnie
drummer

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 27 kwie 2005, 22:50

....Zastanawiam sie Pewu, czy jesteś najlepszym elektronikiem wśród realizatorów, czy najlepszym realizatorem wśród elektroników. Tanie, ale trafione wg mnie...

Dobra, trafiłeś a teraz się zastanawiaj.

EOT

ODPOWIEDZ