Mam nastepujacy problem:
Podczas pracy nad projektem moj procesor ma duze problemy; oststnio robilem formatke i instalowalem wszystko od poczatku wiec nie wiem czy moze cos nie tak poszlo czy poprostu hardware jest jz za slabe (wczesniej nie mialem takich problemow, ale nie mialem tez nigdy tak rozbudowanego projektu);
Prosze o rade: czy za slaby sprzet czy moze wyglada to raczej na jakies problemy software'owe?:
Sprzet:
- CPU: P4 Celeron 1,7GHz
- 768 MB RAM
- Plyta MSI (Intel 845PE)
- E-MU 1820
Soft+projekt:
- Cubase VST 5.1
- Wtyczki z pakietu Cubase + VintageWarmer (VW)
- 28 sladow
- na sladach perkusji (8) troche korekcji, bramki, na stopie i werblu kompresja VW (Sends)
- na innych sladach tez troche korekcji + bramkowania + poglosy
- na wokalu dodatkowo jeszcze wtyczkowy Vocoder
- Na sumie jeszcze raz VW (kompresja calosci)
Teraz jak na to patrze

Jeszcze jeden dziwny objaw (w innym projekcie): jesli VW pracuje na ustawieniu 'MultiBand' - procek zaladowany jest max do 40%; jesli w 'SingleBand' - zajecie procka skacze do 100% i caly komp prawie sie zawiesza (tzn ledwo mysz dziala) w czysie NIE ODTWARZANIA PROJEKTU! (jesli uda mi sie nacisnac 'Play' CPU spada do ok 40% i wszystko dziala OK; jak znowu zatrzymam - po chwili podskoczy znowu do 100% - zaznaczam - tylko w trybie VW 'SingleBand' !)
Bylbym wdzieczny za wszelkie uwagi/rady
pozdrawiam - ovca
PS: Gdzie powinno sie instalowac Plug-in'y do Cubase'a? W Folderze VSTPlugins w katalogu 'Steinberg' czy VSTPlugins glebiej, w katalogu Cubase'a? Jaka jest roznica?