FW-1804 - Tascam atakuje?
- Marc.De.Marx
Re: FW-1804 - Tascam atakuje?
...Tascam atakuje , wydaje mi sie ze TA KARTA to całkiem powazny konkuret dla chociazby MOTU czy tez RME a napewno Emu , chociaz drozszy .Nie wiem jak to brzmi ale wyglada duzo bardziej profesionalnie niz chociaz by RME . no chyba motu tez , na strinie TASCAM , jest wiecej ciekawych produktow ,...
Przeciez ta karta juz od bardzo dawna jest.
Przeciez ta karta juz od bardzo dawna jest.
Przeciez ta karta juz od bardzo dawna jest....
moze jest od jakiegos czasu ale nie od dawna napewno . w kazdym razie to jakas Alternatywa , pyt. kto jest dystrybutorem TASCAM w Polsce ?
- AlfonsoRodeo
moze jest od jakiegos czasu ale nie od dawna napewno . w kazdym razie to jakas Alternatywa , pyt. kto jest dystrybutorem TASCAM w Polsce ?...
Wydaje mi sie, ze Polsound dystrybuuje Tascamem. Sam uzywam Tascam'owskiego interfejsu, ale na zlaczu USB - po prostu rewelacja.
Wydaje mi sie, ze Polsound dystrybuuje Tascamem. Sam uzywam Tascam'owskiego interfejsu, ale na zlaczu USB - po prostu rewelacja.
Ja ty bedziesz wybierał karty i inne klamoty po wyglądzie to gratulacje chyba w kartach chodzi przese wszytki o jakośc a nie o wygląd, chocaiż zgodze sie ze pudełko wygląda łądnie, ale i tam RME jest łądniejsze jak dla mnie

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...Ja ty bedziesz wybierał karty i inne klamoty po wyglądzie to gratulacje chyba w kartach chodzi przese wszytki o jakośc a nie o wygląd, chocaiż zgodze sie ze pudełko wygląda łądnie, ale i tam RME jest łądniejsze jak dla mnie
...
Pracuję na MOTU lecz zanim to kupiłem miałem okazje porownac z RME , i ani barwa ani wydajnosc nie przemawiały do mnie ze nie wspomne o cenie , RME to na pewno bardzo dobry produkt jednak odnoszę wrażenie ze są także mocno przewartościowane , Tascam pokazuje cos co na pewno dorównuje i Motu i RME . jednak za rozsądne pieniądze ... niestety myślę ze na tym forum nikt nie może tego potwierdzić, gdyż Polscy dystrybutorzy Firmy TASCAM sa po prostu do bani ,

Pracuję na MOTU lecz zanim to kupiłem miałem okazje porownac z RME , i ani barwa ani wydajnosc nie przemawiały do mnie ze nie wspomne o cenie , RME to na pewno bardzo dobry produkt jednak odnoszę wrażenie ze są także mocno przewartościowane , Tascam pokazuje cos co na pewno dorównuje i Motu i RME . jednak za rozsądne pieniądze ... niestety myślę ze na tym forum nikt nie może tego potwierdzić, gdyż Polscy dystrybutorzy Firmy TASCAM sa po prostu do bani ,
Pracuję na MOTU lecz zanim to kupiłem miałem okazje porownac z RME , i ani barwa ani wydajnosc nie przemawiały do mnie ze nie wspomne o cenie , RME to na pewno bardzo dobry produkt jednak odnoszę wrażenie ze są także mocno przewartościowane , Tascam pokazuje cos co na pewno dorównuje i Motu i RME . jednak za rozsądne pieniądze ... niestety myślę ze na tym forum nikt nie może tego potwierdzić, gdyż Polscy dystrybutorzy Firmy TASCAM sa po prostu do bani ,...
Ja moge. Uzywam Tascama FW-1884 od ponad roku i oprocz pewnych problemow z Firewirem ktore zostaly naprawione (okazalo sie ze cala pierwsza partia FW miala ten problem) wszystko dziala swietnie.
Zreszta to ciekawe ze w EIS nie bylo testu FW-1884 choc cala branzowa prasa na swiecie juz dawno go opisala dajac wysokie oceny.
pzdr
tomak
Zebu tylko dystrybutorzy tascama byli do bani to byoby świetnie. w polsce to chyba nie zależy dystrybutorom na tym zeby coś sprzedać, ja czekałem miesiące na korga od megamsic ale to juz temat na inne opowiadanie

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...Zebu tylko dystrybutorzy tascama byli do bani to byoby świetnie. w polsce to chyba nie zależy dystrybutorom na tym zeby coś sprzedać, ja czekałem miesiące na korga od megamsic ale to juz temat na inne opowiadanie
...
olewczy stosunek dystrybutorów to żadna nowość, na palcach dwóch rąk albo nawet jednej można by powiedzieć o firmach które dbają o klijęta , dlatego Polacy nadal będą się zaopatrywać w Niemczech, lub przez osoby np. z Allegro które sprowadzają sprzęt z Niemiec i na tym zarabiają . zresztą z korzyścią obustronną gdyż jest taniej , Co do TASCAMA widziałem w jakimś studio dwa spięte razem .... działały bardzo dobrze , właśnie cena jest dosyć przystępna , gdybym miał wybrać EMU 1820m . a TASCAMA ... w ogóle bym się nie zastanawiał.

olewczy stosunek dystrybutorów to żadna nowość, na palcach dwóch rąk albo nawet jednej można by powiedzieć o firmach które dbają o klijęta , dlatego Polacy nadal będą się zaopatrywać w Niemczech, lub przez osoby np. z Allegro które sprowadzają sprzęt z Niemiec i na tym zarabiają . zresztą z korzyścią obustronną gdyż jest taniej , Co do TASCAMA widziałem w jakimś studio dwa spięte razem .... działały bardzo dobrze , właśnie cena jest dosyć przystępna , gdybym miał wybrać EMU 1820m . a TASCAMA ... w ogóle bym się nie zastanawiał.
no przepraszam ale polsound to bardzo fachowa firma - mili i zyczlii ludzie i jak ci zalezy to zawsze pojda na reke w miare mozliwosci......czego nie mozna powiedziec o wielu innych dystrybutorach.....