Behringer MIC 100

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
GOM
Behringer MIC 100

Post autor: GOM » niedziela 17 kwie 2005, 10:13

Czy ktoś z was używa behringer MIC 100 - jak by ktoś słów kilka napisał czy warto jak z szumami i takie tam... - byłbym wdzięczny

Zbynia

Re: Behringer MIC 100

Post autor: Zbynia » niedziela 17 kwie 2005, 19:38

do czego ci to potrzebne?

jakosc slaba ,szumy duze i bardzo mala dokladnosc potencjometrow - latwo przesterowac sygnal(jesli chodzi o wokal)

Awatar użytkownika
Sixtus

Post autor: Sixtus » poniedziałek 18 kwie 2005, 04:29

...do czego ci to potrzebne?

jakosc slaba ,szumy duze i bardzo mala dokladnosc potencjometrow - latwo przesterowac sygnal(jesli chodzi o wokal)...

Ja mam MIC-200 i jestem zadowolony. Nic, co ma lampę w środku, nie zabrzmi lepiej za 50 Euro. Szumy nie występują w moim egzemplarzu a i jakosc nagrania jest przyzwoita.Ale ja mam dobry wokal:)

Sixtus

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » poniedziałek 18 kwie 2005, 06:25

Ja mam MIC-200 i jestem zadowolony. Nic, co ma lampę w środku, nie zabrzmi lepiej za 50 Euro. Szumy nie występują w moim egzemplarzu a i jakosc nagrania jest przyzwoita.Ale ja mam dobry wokal:)

Sixtus...

rowniez uzywam MIC-200, jestem zadowolony, nagrywam przez niego sygnal git.basowych po lini + mikrofon, wokale, .... nawet mysle o kupnie drugiego.... lea to jeszcze nie teraz...

pozdrawiam

Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

EMD

Post autor: EMD » poniedziałek 18 kwie 2005, 11:11

...Czy ktoś z was używa behringer MIC 100 - jak by ktoś słów kilka napisał czy warto jak z szumami i takie tam... - byłbym wdzięczny

...

To sa zabawki typu "ten typ tak ma".

Mialem dwie sztuki MIC100 i jeden byl porazka a drugi byl znosny.

Pierwszy szumial niemozliwie, wlasciwie to wiecej zaklocal sygnal niz obrabial. Drugi szumial malo i nastawy potencjometrami mialy mniej wiecej odniesienia do faktow.

Jezeli chodzi o MIC100 to dobrze sie nadaje do wyprucia wnetrznosci i wymiany na cos tranzystorowego bo w takiej cenie takiej ladnej obudowy z wtykami i potencjometrami nie kupisz

Moja rada - nie kupuj nic (nowego) ponizej 1k pln z lampa bo to jest nieporozumienie.

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » poniedziałek 18 kwie 2005, 14:21

...Czy ktoś z was używa behringer MIC 100 - jak by ktoś słów kilka napisał czy warto jak z szumami i takie tam... - byłbym wdzięczny

...

Co do szumów to to co miałem w domu nie miało wcale szumów.

Ale jakość tylko do nagrań demo. Nic więcej.
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 18 kwie 2005, 16:45

Szumi jak głupie. Jak można tego nie słyszeć? Ano można, jeśli monitory też szumią i zagłuszają ten szum

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » poniedziałek 18 kwie 2005, 16:49

...Szumi jak głupie. Jak można tego nie słyszeć? Ano można, jeśli monitory też szumią i zagłuszają ten szum ...

Absolutnie sie nie zgadzam, przez moment miałem MIC 200 , nie szumiał w ogole . nie jest to TL AUDIO , ale działa a za taka kase nic lepszego nie znajdziesz

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » poniedziałek 18 kwie 2005, 16:56

Opinja uzytkownikow

itutaj jak napisałem nie jest to TL AUDIO , ale działa prawidłowo . i napewno nie szumi .

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 18 kwie 2005, 17:10

Absolutnie sie nie zgadzam, przez moment miałem MIC 200 , nie szumiał w ogole . nie jest to TL AUDIO , ale działa a za taka kase nic lepszego nie znajdziesz...

Podtrzymuję to co napisałem. MIC100 to bezwartościowy szmelc. Należałoby raczej napisać, że za tę cenę nie kupi się nic gorszego, bo i w ogóle za tę cenę nie należałoby nic kupować, no chyba że kity AVT. Jest wśród nich przedwzmacniacz oferujący o klasę lepsze parametry za ułamek ceny Behringera. Oczywiście tranzystorowy, bo ładowanie się w lampę przy tym poziomie cenowym to jest po prostu absurd.

A jak już koniecznie ktoś chce coś gotowego - to proszę bardzo, z tej samej stajni: UB802 oferuje 2 kanały mikrofonowe z fantomem, a jako bonus dwa dodatkowe wejścia liniowe, korekcję i funkcje miniaturowego miksera. I to wszystko za te same pieniądze co szajsowaty MIC100. Oczywiście mniej szumi.

ODPOWIEDZ