Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
poet-1 - Posty:64
Akai s950 + Aardvark?
autor: poet-1 » czwartek 14 kwie 2005, 01:53
witam,
mam na oku sampler s950
kłopot w tym,iż- karta którą posiadam- Aardvark LX6 obsługuje minimalnie 16 bitów/ 32 kHz, natomiast Akai s950 jak wiadomo jest samplerem 12-bitowy. więc pytanie: jak to się będzie miało do siebie?:)
czy bede mial mozliwosc wgrania sampli z s950 na PC przez Aardvarka? lub odwrotnie?
czy w ogóle jest sens, posiadając taką kłopotliwą w tym wypadku karte, korzystania z s950? czy jest sens czy nie.., czy jest możliwa taka konfiguracja?
pozdrawiam
diggin' in the crates
-
Fant - Posty:241
autor: Fant » czwartek 14 kwie 2005, 09:12
czy jest sens czy nie..
Może lepiej zastanów sie nad kupnem 16 bitowego samplera.Nie wiem jednak jak bardzo okazyjnie możesz kupic ten sampler,no i czy zależy Ci na brzmieniu lo-fi 12 bitów?Wydaje mi się że nie będzie problemów z przekonwertowaniem sampli.
Pozdrawiam.
[addsig]
from one source all things depend....
-
autor: poet-1 » czwartek 14 kwie 2005, 13:28
... czy jest sens czy nie..
Może lepiej zastanów sie nad kupnem 16 bitowego samplera.Nie wiem jednak jak bardzo okazyjnie możesz kupic ten sampler,no i czy zależy Ci na brzmieniu lo-fi 12 bitów?Wydaje mi się że nie będzie problemów z przekonwertowaniem sampli.
Pozdrawiam.
...
ok. dzięki za post
no właśnie chodzi o to,że zależy mi akurat na 12-bitowym s950 :)
no cóż, jak kupie to zobacze czy się pobawie :)
ps. co zrobic , jezeli nie posiadam zadnej dyskietki startowej do tego zabytku ? czy w ogóle jest tutaj jakis uzytkownik s900/s950?:)
p.
diggin' in the crates
-
AXIS
autor: AXIS » czwartek 14 kwie 2005, 15:16
ps. co zrobic , jezeli nie posiadam zadnej dyskietki startowej do tego zabytku ? czy w ogóle jest tutaj jakis uzytkownik s900/s950?:)
Będzie problem, bo na stronie AKAI nie ma pliku z systemem do tego samplera. Natomiast jest tam instrukcja obsługi do niego w jez. angielskim do ściągnięcia (www.akaipro.com).
Pozdrawiam,
Maciej R.
-
AXIS
autor: AXIS » czwartek 14 kwie 2005, 15:23
Hej,
wiesz, jeszcze parę kwestii:
1. Komunikacja z PC jest mozliwa poprzez MIDI. Poprzez SCSI (które w tym modelu było opcjonalne) raczej nie, ale mogę się mylić.
2. Rozszerzenia pamięci do niego sprzedaje niemiecka firma Masterbits (www.masterbits.de).
3. Jeśli chodzi o kompatybilność to czyta sample i dyskietki z S900 i S1000 (w tym wypadku konweruje je na 12 bit, mono).
4. W necie jest sporo o tym modelu, poszukaj sobie.
Mam nadzieję, że to pomoże.
Pozdrawiam,
Maciej R.
-
autor: poet-1 » czwartek 14 kwie 2005, 20:22
...Hej,
wiesz, jeszcze parę kwestii:
1. Komunikacja z PC jest mozliwa poprzez MIDI. Poprzez SCSI (które w tym modelu było opcjonalne) raczej nie, ale mogę się mylić.
- tak, tak wiem o tym. SCSI opcjonalnie faktycznie.
2. Rozszerzenia pamięci do niego sprzedaje niemiecka firma Masterbits (www.masterbits.de).
-no dokładnie, 715 KB- 89 eu, więc spoooro
3. Jeśli chodzi o kompatybilność to czyta sample i dyskietki z S900 i S1000 (w tym wypadku konweruje je na 12 bit, mono).
-ok. dobrze wiedzieć
4. W necie jest sporo o tym modelu, poszukaj sobie.
-przeszukałem chyba juz każdą strone :) (tak od kilku miesecy):)
Mam nadzieję, że to pomoże.
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
dzięki!
diggin' in the crates