Akai s950 + Aardvark?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
poet-1
Akai s950 + Aardvark?

Post autor: poet-1 » czwartek 14 kwie 2005, 01:53

witam,

mam na oku sampler s950

kłopot w tym,iż- karta którą posiadam- Aardvark LX6 obsługuje minimalnie 16 bitów/ 32 kHz, natomiast Akai s950 jak wiadomo jest samplerem 12-bitowy. więc pytanie: jak to się będzie miało do siebie?:)

czy bede mial mozliwosc wgrania sampli z s950 na PC przez Aardvarka? lub odwrotnie?

czy w ogóle jest sens, posiadając taką kłopotliwą w tym wypadku karte, korzystania z s950? czy jest sens czy nie.., czy jest możliwa taka konfiguracja?

pozdrawiam

diggin' in the crates

Fant

Re: Akai s950 + Aardvark?

Post autor: Fant » czwartek 14 kwie 2005, 09:12

czy jest sens czy nie..

Może lepiej zastanów sie nad kupnem 16 bitowego samplera.Nie wiem jednak jak bardzo okazyjnie możesz kupic ten sampler,no i czy zależy Ci na brzmieniu lo-fi 12 bitów?Wydaje mi się że nie będzie problemów z przekonwertowaniem sampli.

Pozdrawiam.

[addsig]
from one source all things depend....

poet-1

Post autor: poet-1 » czwartek 14 kwie 2005, 13:28

... czy jest sens czy nie..

Może lepiej zastanów sie nad kupnem 16 bitowego samplera.Nie wiem jednak jak bardzo okazyjnie możesz kupic ten sampler,no i czy zależy Ci na brzmieniu lo-fi 12 bitów?Wydaje mi się że nie będzie problemów z przekonwertowaniem sampli.

Pozdrawiam.

...

ok. dzięki za post

no właśnie chodzi o to,że zależy mi akurat na 12-bitowym s950 :)

no cóż, jak kupie to zobacze czy się pobawie :)

ps. co zrobic , jezeli nie posiadam zadnej dyskietki startowej do tego zabytku ? czy w ogóle jest tutaj jakis uzytkownik s900/s950?:)

p.
diggin' in the crates

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » czwartek 14 kwie 2005, 15:16

ps. co zrobic , jezeli nie posiadam zadnej dyskietki startowej do tego zabytku ? czy w ogóle jest tutaj jakis uzytkownik s900/s950?:)

Będzie problem, bo na stronie AKAI nie ma pliku z systemem do tego samplera. Natomiast jest tam instrukcja obsługi do niego w jez. angielskim do ściągnięcia (www.akaipro.com).

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » czwartek 14 kwie 2005, 15:23

Hej,

wiesz, jeszcze parę kwestii:

1. Komunikacja z PC jest mozliwa poprzez MIDI. Poprzez SCSI (które w tym modelu było opcjonalne) raczej nie, ale mogę się mylić.

2. Rozszerzenia pamięci do niego sprzedaje niemiecka firma Masterbits (www.masterbits.de).

3. Jeśli chodzi o kompatybilność to czyta sample i dyskietki z S900 i S1000 (w tym wypadku konweruje je na 12 bit, mono).

4. W necie jest sporo o tym modelu, poszukaj sobie.

Mam nadzieję, że to pomoże.

Pozdrawiam,

Maciej R.

poet-1

Post autor: poet-1 » czwartek 14 kwie 2005, 20:22

...Hej,

wiesz, jeszcze parę kwestii:

1. Komunikacja z PC jest mozliwa poprzez MIDI. Poprzez SCSI (które w tym modelu było opcjonalne) raczej nie, ale mogę się mylić.

- tak, tak wiem o tym. SCSI opcjonalnie faktycznie.

2. Rozszerzenia pamięci do niego sprzedaje niemiecka firma Masterbits (www.masterbits.de).

-no dokładnie, 715 KB- 89 eu, więc spoooro

3. Jeśli chodzi o kompatybilność to czyta sample i dyskietki z S900 i S1000 (w tym wypadku konweruje je na 12 bit, mono).

-ok. dobrze wiedzieć

4. W necie jest sporo o tym modelu, poszukaj sobie.

-przeszukałem chyba juz każdą strone :) (tak od kilku miesecy):)

Mam nadzieję, że to pomoże.

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

dzięki!

diggin' in the crates

ODPOWIEDZ