Layla 3G vs E-MU 1820m

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
szkudlik
Re: Layla 3G vs E-MU 1820m

Post autor: szkudlik » wtorek 12 kwie 2005, 11:09

...nie chodzi mi o preampy bo one nie szumia tylko o wejscie jack to spiete na stale z wejsciem gramofonu - podobno one strasznie szumi....

Ta, sam to kiedys tutaj pisalem.

A teraz oszczekuje, hau hau

Zeczywiscie wejscia gramofonowe szumia, jednak po wlozeniu jackow do odpowiadajacych im wejsc preamp gramofonowy jest fizycznie odlaczany i juz nie szumi.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » wtorek 12 kwie 2005, 11:12

Co do polaczen z mikserem czy kompresorami itp,to rowniez biore to pod uwage,z tym raczej nie ma problemu

Byloby nieciekawie gdyby faktycznie szumialo wejscie gramofonowe.Czy posiadacze E-MU moga to potwierdzic?

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » wtorek 12 kwie 2005, 11:47

......nie chodzi mi o preampy bo one nie szumia tylko o wejscie jack to spiete na stale z wejsciem gramofonu - podobno one strasznie szumi....

------------------------------------

Zeczywiscie wejscia gramofonowe szumia, jednak po wlozeniu jackow do odpowiadajacych im wejsc preamp gramofonowy jest fizycznie odlaczany i juz nie szumi.

HOUGH!
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Tele.SmoothMusic.

Post autor: Tele.SmoothMusic. » wtorek 12 kwie 2005, 11:48

...Co do polaczen z mikserem czy kompresorami itp,to rowniez biore to pod uwage,z tym raczej nie ma problemu

Byloby nieciekawie gdyby faktycznie szumialo wejscie gramofonowe.Czy posiadacze E-MU moga to potwierdzic? ...

Mi nie szumi wejscie gramofonowe, zarówno przy ciągłym podłączeniu gramofonu (wylaczony oczywiscie, przy wlaczonym szumy musza byc) jak i bez podlaczenia. Nawet jest uziemienie ladne na panelu zewnetrznym tego e-mu

Pozdrawiam i zachecam wszystkich do sprobowania poznania miksera emu...na prawde duzo lepiej sie pracuje niz na Layli, wiem z doswiadczenia.

Pozdrawiam, Mateusz Telega

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » wtorek 12 kwie 2005, 11:50

.........nie chodzi mi o preampy bo one nie szumia tylko o wejscie jack to spiete na stale z wejsciem gramofonu - podobno one strasznie szumi....

------------------------------------

HOUGH!...

No to ladnie,a juz myslalem ze to E-MU prawie ideal

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 12 kwie 2005, 12:38

No to ladnie,a juz myslalem ze to E-MU prawie ideal ...

Nie tak dawno zastanawialem sie nad Kupnem Emu ... jakos sie nie zdecydowałem ... i nie załuje kupiłem MOTU 828 MK2 wszystko działa zadnych problemow szumow itd, a na dodatek kilka dni temu ten model dostał nagrode Musikmesse International Press Award 2005 co jeszcze bardziej upewniło mnie z tym ze wybor był słuszny :)

ODPOWIEDZ