Shure SM58... jak przerobic?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
devil
Shure SM58... jak przerobic?

Post autor: devil » poniedziałek 11 kwie 2005, 19:33

Witam.

mam do dyspozycji 4x sm58, ale nie ukrywam, ze wolałbym 4x sm57 ze wzgledu na wykorzsytanie do nagrywania gitar i bebnow (tomy)

na razie wymieniac nie zamierzam (kasa)... ale czy jest jakis sposob, aby zrobic sm58 bardziej kierunkowym mikrofonem... chodzi mi raczej o jakas inna nakrecana ochrone na niego, ktora by mogla cos takiego zmienic... w akg c1000 cos takiego jest... moze do dynamikow tez mozna to jakos zrobic

pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
vasyl

Re: Shure SM58... jak przerobic?

Post autor: vasyl » poniedziałek 11 kwie 2005, 20:53

chyba jedenym sposobem jest allegro.

sprzedaj te i kup sm57

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » poniedziałek 11 kwie 2005, 23:15

...Witam.

mam do dyspozycji 4x sm58, ale nie ukrywam, ze wolałbym 4x sm57 ze wzgledu na wykorzsytanie do nagrywania gitar i bebnow (tomy)

na razie wymieniac nie zamierzam (kasa)... ale czy jest jakis sposob, aby zrobic sm58 bardziej kierunkowym mikrofonem... chodzi mi raczej o jakas inna nakrecana ochrone na niego, ktora by mogla cos takiego zmienic... w akg c1000 cos takiego jest... moze do dynamikow tez mozna to jakos zrobic

pozdrawiam...

Jedynym sposobem na "zrobienie" z sm58 sm57 o jakim slyszalem to wykrecenie siatki ochronnej - brzmi ponoc wtedy podobnie.

SM57 nie jest jakos wybitnie kierunkowym mikrofonem przeciez. Posiada charakterystyke nerkowa.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MG

Post autor: MG » poniedziałek 11 kwie 2005, 23:30

...Witam.

pozdrawiam...

Empirycznie nie odczujesz różnicy między 58 a 57 nagrywając tomy czy gitarę - nie popadajmy w skrajności

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 12 kwie 2005, 08:17

Empirycznie nie odczujesz różnicy między 58 a 57 nagrywając tomy czy gitarę - nie popadajmy w skrajności ...

Oj, ostroznie. 58 i 57 mimo ze roznia sie tylko "o jedynke" co calkowicie rozne sitka, o zupelnie roznych charakterystykach.

Co do kierunkowosci to sie zgadzam, jest podobna.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » wtorek 12 kwie 2005, 08:53

...Empirycznie nie odczujesz różnicy między 58 a 57 nagrywając tomy czy gitarę - nie popadajmy w skrajności ...

Oj, ostroznie. 58 i 57 mimo ze roznia sie tylko "o jedynke" co calkowicie rozne sitka, o zupelnie roznych charakterystykach.

Co do kierunkowosci to sie zgadzam, jest podobna.

...

od.. dzieki za odpowiedzi...

temat mozna zamknac :D

pzodrawiam

Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

ODPOWIEDZ