Monitory studyjne Tapco S8 czy KRK V8 ?
- tomsfactory
... mysle ze nauka nie pujdzie w las jako sluchacza i praktykanta
oj chyba jedna poszła :(
oj chyba jedna poszła :(
Re: Monitory studyjne Tapco S8 czy KRK V8 ?
... ... mysle ze nauka nie pujdzie w las jako sluchacza i praktykanta
oj chyba jedna poszła :(...
czyzbym o czyms zapomnial ?
oj chyba jedna poszła :(...
czyzbym o czyms zapomnial ?
sugeruje by kolega ktory poszukuje monitorkow zerknol na te modele ktore podalem wyzej...nie rozumie ktora nauka poszla w las....ja tez szukam monitorow do swojego studia, dzieliliscie sie ze mna wiedza, doswiadczeniami, i teraz rozumie ze tylko znajomosc modelu jest sukcesem. dlatego dodalem tez by nie tylko czytal o nich lecz przedewszystkim je sluchal...ja przymierzam sie do testow zamierzam poprosic firmy o udzielenie do testu kilku modeli przede wszystkim tego polskiego modelu TLC Pro PM-1 bo mnie bardzo ciekawi....a Dynaudio po tym jak je uslyszalem w AGH na wydziale bodajze elektro-akustyki, nie pamietam... przemowily do mnie ! tylko ta kwota...w Polsce 5000 zl ! i to nizszy model bo BM5A, dlatego je teraz faworyzuje, koledze polecam sluchac, i wedle wlasnego gusty wibierac...
Pozdrowko
Pozdrowko
Davi: podpisuję się pod wszystkim, co napisał Matiz. Jeśli chcesz usłyszeć mój typ w tym przedziale cenowym, to proszę bardzo: TLC AMS-1. Na tych głośnikach niewątpliwie da się pracować.
...
TLC AMS -1 .. osobiscie nie wybrał bym tych głosnikow ,miałem okazje na nich miksowac, wcale nie była to bułka z masłem , to po pierwsze po drugie za mniejsze pieniadze jest Blue Sky Media Desk , na tym takze miałem okazje pracowac u kogos w domowym studio , praca była przyjemnoscia , polecam, np.TUTAJ
...
TLC AMS -1 .. osobiscie nie wybrał bym tych głosnikow ,miałem okazje na nich miksowac, wcale nie była to bułka z masłem , to po pierwsze po drugie za mniejsze pieniadze jest Blue Sky Media Desk , na tym takze miałem okazje pracowac u kogos w domowym studio , praca była przyjemnoscia , polecam, np.TUTAJ
Blue Sky Media Desk ten zestaw był nominowany do M.I.P.A Nominacje i wygrani
Pozdrawiam Ula :)
Media Desk to świetny zestaw multimedialny na biureczko do oglądania filmów na komputerze albo videokonferencji. Ale to nie są monitory z prawdziwego zdarzenia, bo trudno używać tego określenia do zestawu z mikroskopijnymi satelitkami, w których niską średnicę przeniesiono do "subwoofera" (czytaj: zero stereofonii), a reszty średnicy po prostu nie ma. Pracuje się może miło (uśmiech dyskoteki), dopóki nie przyjdzie do weryfikacji wyników tej pracy na normalnym odsłuchu. Wtedy miny raczej rzedną.
...Media Desk to świetny zestaw multimedialny na biureczko do oglądania filmów na komputerze albo videokonferencji. Ale to nie są monitory z prawdziwego zdarzenia, bo trudno używać tego określenia do zestawu z mikroskopijnymi satelitkami, w których niską średnicę przeniesiono do "subwoofera" (czytaj: zero stereofonii), a reszty średnicy po prostu nie ma. Pracuje się może miło (uśmiech dyskoteki), dopóki nie przyjdzie do weryfikacji wyników tej pracy na normalnym odsłuchu. Wtedy miny raczej rzedną....
moge sie zgodzic jedynie ze te głosniczki sa Małe bo rzeczywiscie sa nie liczac sybwoofera , lecz człowieku zrob cos posłuchaj popracuj a potem dawaj swoja opinje... smiem twierdzic ze Twoje teoretyzowanie niema poctaw .Nie wiem czy miałes okazje je słyszec lub pracowac, prawdopodobnie nie
moge sie zgodzic jedynie ze te głosniczki sa Małe bo rzeczywiscie sa nie liczac sybwoofera , lecz człowieku zrob cos posłuchaj popracuj a potem dawaj swoja opinje... smiem twierdzic ze Twoje teoretyzowanie niema poctaw .Nie wiem czy miałes okazje je słyszec lub pracowac, prawdopodobnie nie

...
tak, miałem okazję i dlatego się wypowiadam. nie wypowiadam się na temat urządzeń, których nie znam (krk, tapco), ale z Media Desk miałem kontakt. Zabawka i tyle.

tak, miałem okazję i dlatego się wypowiadam. nie wypowiadam się na temat urządzeń, których nie znam (krk, tapco), ale z Media Desk miałem kontakt. Zabawka i tyle.
i jeszcze jedno , jeśli się przyjrzysz nominacjom i kategorii w jakiej się znalazły te monitory ...... to raczej to nie jest to kategoria "" biureczko do oglądania filmów na komputerze" jak to nazwałeś, a Studio Monitor
i myślę ze Ci dzięki którym te monitory znalazły się w grupie nominowanych, to nie Staszek czy Poldek ze sklepu z częściami komputerowymi , czy nawet MB . lecz ludzie którzy maja cos do powiedzenia na ten temat :)

- AlfonsoRodeo
Ja osobiscie wybralbym monitory typ Klein+Hummel model O300D, ale to chyba nie jest tematem na tym Forum, przejdzcie zatem do pomocy postujacemu, a nie wyglaszajcie wielkich eleboratow nt. wlasnych preferencji...