Jaki gramofon?
- Miedzianobrody
Potrzebuję gramofon o rozsądnej cenie do przesłuchiwania płyt winylowych! Ostatnio trafiłem na RELOOP RP-1000 MK3s czy to dobry sprzęt? Prosze o pomoc! Jeśli nie na forum to e-mailem dwapodworka@op.pl
Re: Jaki gramofon?
szukaj z napedem bezposrednim jesli chcesz rowniez posamplowac
jak do przesluchiwania to styknie stary dobry unitrzak
jak do przesluchiwania to styknie stary dobry unitrzak
- Bartolomeo
Jeżeli chcesz tylko słuchac muzyki, przesłuchiwać płyty, lub nawet zgrywać sample, myśle ze wystarczy ten reloop ( albo i unitrzak).
Na dzwięk w największym stopniu wpływa jakość wkaładki gramofonowej, więc kup dobra wkaładke z porzadna igła i heja:P
Na dzwięk w największym stopniu wpływa jakość wkaładki gramofonowej, więc kup dobra wkaładke z porzadna igła i heja:P

tak owszem wkladka....
do tego okablowanie bo mozesz miec brumy i zaklocenia(okablowanie w ramieniu i gramofonie) no i direct drive dzieki ktoremu masz bardzo stabilne obroty(inaczej sample zle sie moga zgrywac)
pozatym dobre ramie z regulacja to podstawa by miec dzwiek wysokiej jakosci
do tego okablowanie bo mozesz miec brumy i zaklocenia(okablowanie w ramieniu i gramofonie) no i direct drive dzieki ktoremu masz bardzo stabilne obroty(inaczej sample zle sie moga zgrywac)
pozatym dobre ramie z regulacja to podstawa by miec dzwiek wysokiej jakosci
- Bartolomeo
Tak oczywiście mówimy o sprawnym gramofonie

słyszalem ze reloop pływa znaczy sie nie trzma obrotów wiec polecam numarka bo kolega na 2 numarki 1650 i chwali je sobie. ale unitra to polecam bernarda albo adama sam mialem takie 2 jak zaczynalem
i zajebiste byly.
i zajebiste byly.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
- Bartolomeo
Ja słyszałem ze Relopoop nie jest firmą najwyrzszej klasy, ale jak gramofon jest sprawny to przecież musi trzymać prędkość, bezwzględu na to czy to jest pasek, czy bezpośredni.
najlepiej klasyczny Technics sl 1200/1210 + system Ortofona
:)
diggin' in the crates
- Bartolomeo
...Potrzebuję gramofon o rozsądnej cenie do przesłuchiwania płyt winylowych!
...najlepiej klasyczny Technics sl 1200/1210 + system Ortofona
...
...

-
......Potrzebuję gramofon o rozsądnej cenie do przesłuchiwania płyt winylowych!
...
...
i 2500zl w plecy
ja posiadam okazyjnie kupionego Numark TT-1550 - paskowy i tez swietnie mi sie slucha/sampluje. Podzielam zdanie-najwazniejsza jest wkladka, direct drive jest duzo przydatniejszy przy skreczowaniu gdzie wchodzi w gre predkosc reakcji i inne parametry.
Pozdrawiam
Mateusz Telega
...

i 2500zl w plecy

ja posiadam okazyjnie kupionego Numark TT-1550 - paskowy i tez swietnie mi sie slucha/sampluje. Podzielam zdanie-najwazniejsza jest wkladka, direct drive jest duzo przydatniejszy przy skreczowaniu gdzie wchodzi w gre predkosc reakcji i inne parametry.
Pozdrawiam
Mateusz Telega
Pozdrawiam, Mateusz Telega