Monitory studyjne Tapco S8 czy KRK V8 ?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Re: Monitory studyjne Tapco S8 czy KRK V8 ?

Post autor: Davi » sobota 09 kwie 2005, 01:22

tak po zastanowieniu sie z mojej wypowiedzi wynika ze Alesis M1 MK2 spelnily role ktora im wyznaczylem..jednak wolalbym kupic inny zestaw by nie dublowac sie z kolega,to pierwszy powod,tym bardziej ze na niego zawsze moge liczyc, pozatym wieze ze te KRK Rokit zabrzmia batrdziej precyzyjniej bo u Alesis tez dostrzeglem wady, sa mniej czytelne od moich Wharfedale 8.1 Pro Activ moje jakby byly przeznaczone tylko do zgrywania, podkreslajac srodkowe i wyzsze pasmo do miksow juz sie mi nie sprawdzaja w 100 % moze to moja wina...no ale pamietam co powiedzieliscie... kazde monitory maja swoje zalety i minusy trzeba sie tylko nauczyc je niwelowac i wykorzystywac....jednak fajnie jak monitory sa pomocne a wieze ze sa, wtedy kiedy wlasnie jak kolega ujal "nie przeszkadzaja"ale pamietam dodal tez ze KRK Rokit wlasnie sa nimi ...jesli ktos chcialby jego wiedze podwazyc, ? to prosze powiedziec dlaczego ?

Dobaranoc

Pozdrawiam wytrwalych...

Davi

Post autor: Davi » sobota 09 kwie 2005, 01:32

Davi: podpisuję się pod wszystkim, co napisał Matiz. Jeśli chcesz usłyszeć mój typ w tym przedziale cenowym, to proszę bardzo: TLC AMS-1. Na tych głośnikach niewątpliwie da się pracować.

...

Dzieki MB...za swoj typ .... masz swoje doswiadczenie i to widac sprobuje sie teraz cos wiecej o nich dowiedziec, moze jakies testy...moze wkoncu ktos mi udostepni juz te wybrane typyby je przesluchac u ostatecznie upenic sie...to co napisales" z wyrównaną charakterystyką" swiadczy ze wiesz co jest najwzniejsze przeciez w tym wlasnie, doszukujemy sie idealu....Pozdrawiam

Davi

Post autor: Davi » sobota 09 kwie 2005, 01:48

I tak pewnie nabiją mnie na pal za te herezje

niech sie dowalaja ....do twoich doswiadczen i wiedzy, dla mnie liczy sie twoja chec pomocy,widzisz moj problem...inni tylko by sie klucili czasem slusznie ale czasem nie, ale to nic, pod warunkiem ze dzielisz sie tym co wiesz i nie traktujesz tego jak wlasna deske ratunkowa...na ktora nikt poza toba nie ma wstepu ! z nasza wiedza to widze tak jak i z tymi monitorami....kazdy ma inny gust, wady, czy tez zalety, ale doswiadczenie sie zdobywa,tak jak monitorow sie uczy, i ktos moze miec wiekrza racje tak samo jak bardziej moga nas przekonac Monitorki co do bardziej wiernego odtworzenia dzwieku... dlatego slucham i spokojnie wyciagam wnioski ...

dziek za kazde dzielenie sie Waszymi cennymi doswiadczeniami ....

Davi

Post autor: Davi » sobota 09 kwie 2005, 01:51

No i Pozdrowko "Alius"

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » sobota 09 kwie 2005, 09:13

......Czy moze mi wiec ktos chociaz doradzic jakie monitory studyjne kupic do 4000 zl ..? chodzi o to bym mogl na nich zmiksowac i zmasterowac swoja 1 plyte...

..

Pomysl nad Truth-Audio TA-1P - wg. Amerykanow to rewelacja w stosunku do ceny za pare pasywnych kolumn ($700). Jest tez wersja aktywna TA-1A, ale o tej jest niewiele recenzji. Ja sie czaje wlasnie na te pasywne, jak uda mi sie je sciagnac, to postaram sie napisac cos na www.dzwiek.org

Jacek, www.realizacja.com

Davi

Post autor: Davi » niedziela 10 kwie 2005, 02:42

dziekuje wszystkim za pomoc i podzielenie sie sie tym, co doswiadczyliscie w szcegolnosci MB..te monitory Polskie sa naprawde dobre ! biere je teraz pod uwage Pozdrowienka dla odwaznych konstruktorow tego zestawu oby wiecej tego typu posuniec...a takze Matizowi i wszystkim ktorzy sie wlaczyli z sercem szczeze doradzajac i uczac mnie przez to wielu pojec i istotnych zeczy poprzez akustyke do skutecznosci...:-)Pozdrowko od Davi a takze powodzenia zycze w waszym zyciu..a wiec i muzyce ....bo to przeciez jedno...

Davi

Davi

Post autor: Davi » niedziela 10 kwie 2005, 02:45

dzieki milaszewski ...czekam jak cos na opinie o tych monitorkach bo troszku kosztuja przeciez jeszcze koncowka...?obys byl zadowolny...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ziolek

Post autor: ziolek » niedziela 10 kwie 2005, 18:01

Witam.Ja mam pytanko?Jakie beda najlepsze monitory do domowego studia w granicy 2000-3000 tys.Nie mam zamiaru wydawać kasy na marne.Ktore odsłuchy pomoga mi jak najlepiej.Moze ten temat był poruszany ale ja chcę być na bierząco.Pozdrawiam.

Davi

Post autor: Davi » niedziela 10 kwie 2005, 18:20

koledzy ktorzy mi doradzali podawali modele wedle wlasnego gustu, i przedewszystkim doswiadczen, dobrze by bylo bys nie tylko czytal o nich, lecz je posluchal i wybral wedlug swoich odczuc te najleprze ! .Oczywiscie z czasem nauczymy sie poznawac ich zalety i wady i je odpowiednio wykorzystywac ! kolega MB proponowal: Polski produkt - ponoc rewelacja jesli chodzi o rowne pasmo i cene : TLC AMS-1 - 3000 - 3500 zl .www.akutech.pl, nastepnie KRK RP8 Rokit nie wiem kto jest dystrybutorem w Polsce firmy KRK ale kupisz je np w USA za 500 $ : www.audiomidi.com, takze Tapco S8 www.akutech.pl ,albo, www.musiccrater.pl okolo 2400 zl., Eventy tez sa niezle choc mnie do konca nie przypadly do gustu Event T.R.8 www.musiccrater.pl, www.akutech.pl okolo 2600 zl., NS10 + koncowka np.Alesis Ra 150 - do 3000 zl. ale NS10 tylko uzywane np na . www.ebay.com - tam sie licytuje nowe i uzywane sprzety i instrumenty muzyczne i nie tylko ! ktos jeszcze mi polecil Blueskay ale nie wiem gdzie mozna je kupic....no ja poznalem tyle oczywiscie sa zapewne inne modele godne polecenia, wiec pytaj moze ktos sie podzieli wlasnymi doswiadczeniami....Pozdrawiam

Davi

Post autor: Davi » niedziela 10 kwie 2005, 19:10

gdybys mial mozliwosc sciagniecia z USA to polecam ci jeszcze 1 model ... tak naprawde moj faworyt Dynaudio BM5A cena za pare 1000 $ czyli okolo 3100 zl...slyszalem BM6A i bylem pod wrazeniem ich szczegolowego i jakze dokladnego przetwarzania dzwieku...one sa wedlog mnie najpewniejsza inwestycja ! moze masz kogos w USA ? a kupisz je : www.musicfriends.com Powodzenia...

ODPOWIEDZ