Monitory studyjne Tapco S8 czy KRK V8 ?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo
Re: Monitory studyjne Tapco S8 czy KRK V8 ?

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 07 kwie 2005, 02:01

AlfonsoRodeo chodzi ci o to ze znasz kogos takiego, kto moze mi w tych pieniadzach 1500/1600 zl- sprzedac Yamaha NS10 ? czy sugerujesz cierpliwe i zmudne poszukiwania ?ciekawe jeszcze w jakim one moga byc stanie ? ...

Sugeruje,ze jestem w stanie z taka kase je miec. Na pewno w stanie przyzwoitym, bo pola sie nimi nie ora:)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 07 kwie 2005, 07:43

...AlfonsoRodeo chodzi ci o to ze znasz kogos takiego, kto moze mi w tych pieniadzach 1500/1600 zl- sprzedac Yamaha NS10 ? czy sugerujesz cierpliwe i zmudne poszukiwania ?ciekawe jeszcze w jakim one moga byc stanie ? ...

Sugeruje,ze jestem w stanie z taka kase je miec. Na pewno w stanie przyzwoitym, bo pola sie nimi nie ora:)...

NS- 10 to rarytas w polsce , łatwiej je kupic na Niemieckim Ebuy

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 07 kwie 2005, 11:45

plus wzmacniacz by je zasilic i plus subwoofer by uslyszec bas.......

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 07 kwie 2005, 12:01

...plus wzmacniacz by je zasilic i plus subwoofer by uslyszec bas..........

subwoofer do Yamah Ns 10 praktycznie jest nie do zdobycia, kiedys sie interesowałem tym zagadnieniem, i sie okazuje ze yamaha zrobiła cos takiego ale 20 lat temu i szybko zaniechali produkcji , wzmacniacz YAMAHA

a 100 A czasami bywa na Allegro , ale to cos moze kosztowac nawet 1500 - 2000 zł. Ktos moze powiedziec ze mozna zastapic wzmacniacz do NS-10 inna koncowka mocy . no jasne ze mozna .... ale to zagadnienie takze przerabiałem . Sorki moge sie spierac z kazdym, A100A + NS 10 M to nierozdzielna całosc, kiedys z kilkoma osobami robilismy Testy , napedzalismy NS 10 innymi koncowkami było tego 3 sztuki, m. inn. Alesis, i z tego co pamietam, ładniej brzmiał własnie Alesis . ale co z tego . proby miksowania juz nie były takie "" ciekawe"" dlatego twierdze ze A100A + Ns 10 TO całosc., niestety komplet w obecnej chwili kosztuje około 3500 - 4000 zł

Davi

Post autor: Davi » czwartek 07 kwie 2005, 16:04

4000 zl to juz sporo kasy na dodatek o ten subwofer Yamahy bedzie ciezko... chociasz cierpliwosc moze sie oplacic ?...wydaje mi sie ze narazie lepiej chyba kupic same NS10 i dopiero kiedys tam znalesc ten subwofer ...jak trafi sie okazja i kasy cos odloze...? albo 2 pare monitorow ktore przeniosa mi bas...decydujac sie na NS10 musze kupic jeszcze koncowke mocy pytanie czy za te 2500 zl z koncowka np Alesis Ra 150,bo tez moze byc ciezko o Yamaha ktora kolega wymienil.., nie znajde nic leprzego aktywnego ? moze zrobic jeszcze tak ?....narazie np..KRK V6 700 $ a wiec z 6 calowym woferem, lub KRK RP8 Rokit 500 $ maja 8 calowy Wofer i dotego pozniej dokupic subwofer KRK np.RP10S 300 $ ? link.. http://www.macmidimusic.com/search.itml?icQuery=KRK ,jak myslicie leprzy subwofer do miksow i masteringu ? czy poprostu osobne kolumienki z duza srednica wofera min...10 cali najlepiej pewnie aktywnych...Genelec ? Adam ?och to moze byc juz bardzo...drogie... jeszcze przeciez pomieszczenie ktore musze zaadoptowac pod odpowiednia ilosc basu...narazie jest zbyt natoralne...ale to potem jak kupie monitory.....

Davi

Post autor: Davi » piątek 08 kwie 2005, 01:28

Widze, ze na wiecej porad juz z waszej strony nie moge liczyc, nic, pozostaje mi wszystkim podziekowac za zyczliwe podzielenie sie swoimi doswiadczeniami i jesli ktos moglby jeszcze cos dac z siebie bede Bardzo wdzieczny jesli nie rowniez...cisza tesz czegos uczy Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 08 kwie 2005, 01:50

NS- 10 to rarytas w polsce , łatwiej je kupic na Ebuy

Ebuy?? Chyba Ebay

Dla jednych rarytas, dla innych szajs. Zabieranie się za pracę na głośnikach o charakterystyce ruskiego telewizora bez wieloletniego treningu to niewątpliwie doskonały przepis na realizatorską porażkę.

Proszę nie polecać tych głośników początkującym, bo tylko wyświadcza się im niedźwiedzią przysługę!

Davi

Post autor: Davi » piątek 08 kwie 2005, 02:03

Owszem jestem poczatkujacym... nie wstydze sie tego ! ale mysle bardzo konsekwentnym, w sumie NS 10 znam, wiem ze proporcje mozna na nich ustawic ale co do kreowania brzmienia mam watpliwosci...pozatym wolal bym cos innego ? moze KRK V6 ?nie wiem i tak zdaje sobie sprawe ze odrazu plyty nie zmiksuje na nowym zestawie bez bledow, bede musial sie nauczyc ich brzmienia znalesc slabe punty i zalety...ale tego sie nie boje !bardziej zmarnowania pieniazkow ! bo kupowanie w ciemno to ryzyko ! kazdy o tym wie...ale wy mozecie miec doswiadczenia i moze nie zaufam wam do tego stopnia ze pujde i kupie ten zestaw i powiem tak mi doradzono raczej , bede je bral pod uwage...jesli nie NS 10 to jaka inwestycja w podobnych pieniazkach ok 2500 zl mi doradzacie ?

Davi

Post autor: Davi » piątek 08 kwie 2005, 02:22

MB...czy moglbys sie podzielic doswiadczeniami ... ? wyglada na to ze wiele glosnikow slyszales ... ? moze uskladac kase i kupic jeden super zestaw ? jak kupowac to madze....nie sadzisz ?

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 08 kwie 2005, 10:15

cos niezlego z basem?bluesky system tylko modelu nie pamietam....

krk czy tapco?cudów bym sie nie spodziewal - mam event tr8 i jakos nie jestem zadowolony - nie jest zle ale dobrze tez nie.....bas niby duzy jest ale skontrolowac go trudno a i po dluzszej pracy poprostu mecza sluch....

ODPOWIEDZ