Interface pod LPT?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
x5
Interface pod LPT?

Post autor: x5 » środa 06 kwie 2005, 12:27

witam

poraz kolejny chciałbym zasięgnąć rady. czy interface PC MIDI-3 firmy steinberg podłączany do portu LPT jest dobrym rozwiązaniem? najbardziej chodzi mi o opinię tego konkretnego modelu lub modeli podłączanych do LPT, mogę go kupić za 50 zł i się zastanawiam.
interesuję się tworzeniem muzyki elektronicznej.

Awatar użytkownika
AXIS

Re: Interface pod LPT?

Post autor: AXIS » środa 06 kwie 2005, 13:56

poraz kolejny chciałbym zasięgnąć rady. czy interface PC MIDI-3 firmy steinberg podłączany do portu LPT jest dobrym rozwiązaniem? najbardziej chodzi mi o opinię tego konkretnego modelu lub modeli podłączanych do LPT, mogę go kupić za 50 zł i się zastanawiam. ...

Jeśli są sterowniki pod Twój system to czemu nie?

Sam do niedawna miałem MOTU Micro Express podłączone przez LPT do laptopa z Wndows XP i wszystko chodziło OK. W dzisiejszych PC-tach właściwie nie ma co podłączyć do portu LPT bo drukarki są na USB, warto więc wykorzystać ten port, tym bardziej za taką cenę interface'u.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
x5

Post autor: x5 » środa 06 kwie 2005, 14:24

Hm. właściwie nie wiem jak jest z tymi sterownikami, gość mówi że na pewno są do 95 i 98. a nie mogę znaleźć strony z tym konkretnym modelem. było by fuj gdyby okazało się że nie ma sterowników do XP:(

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 07 kwie 2005, 08:11

...Hm. właściwie nie wiem jak jest z tymi sterownikami, gość mówi że na pewno są do 95 i 98. a nie mogę znaleźć strony z tym konkretnym modelem. było by fuj gdyby okazało się że nie ma sterowników do XP:(

...

prawie na pewno nie ma

Malo kto robi aktualizacje starego sprzetu do nowych systemow, bo to sie po prostu nie oplaca. Zdarza sie to nawet firmom o uznanej reputacji (jak np. Lexicon, ktory odmowil napisania sterow 2000/XP oraz MaxOsX do swietnej karty Core2, przez co mi osobiscie ostro podpadl) - wiec co dopiero firemkom-made-in-china co robia po tak niskich kosztach jak sie da?

mialem ten sam problem samo z kamerka internetowa Logitech z allegro - tylko ze mialem szczescie i przed zakupem upewnilem sie ze stery pod XP istnieja i sciagnalem takie - nie "firmowe" wprawdzie tylko hackowane, ale sie znalazly.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » czwartek 07 kwie 2005, 10:02

prawie na pewno nie ma

Malo kto robi aktualizacje starego sprzetu do nowych systemow, bo to sie po prostu nie oplaca. Zdarza sie to nawet firmom o uznanej reputacji (jak np. Lexicon

MOTU akurat robi. Dlatego trzymam się tej firmy. Sterowniki dla ich interfejsów MIDI pod LPT (PC) i RS-422 (Mac) są zarówno dla Windows XP jak i dla Mac OS X.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
x5

Post autor: x5 » czwartek 07 kwie 2005, 10:19

dzięki, na razie przekopuję internet w poszukiwaniu sterowników do XP lub 2000 i nie mogę znaleźć. chyba będzie klapa.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » czwartek 07 kwie 2005, 12:04

...dzięki, na razie przekopuję internet w poszukiwaniu sterowników do XP lub 2000 i nie mogę znaleźć. chyba będzie klapa.

...

TEN dokument wyraznie mowi ze sterowniki do tego urzadzenia sa dla W95.. byc moze pasuja do W98.. ale to nie bedzie dzialac z 2000 ani XP
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
x5

Post autor: x5 » czwartek 07 kwie 2005, 16:51

.. byc moze pasuja do W98.. ale to nie bedzie dzialac z 2000 ani XP...

chyba poszukam sobie inny interface. dzięki bardzo za pomoc

ODPOWIEDZ