Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
x5
Interface pod LPT?
witam
poraz kolejny chciałbym zasięgnąć rady. czy interface PC MIDI-3 firmy steinberg podłączany do portu LPT jest dobrym rozwiązaniem? najbardziej chodzi mi o opinię tego konkretnego modelu lub modeli podłączanych do LPT, mogę go kupić za 50 zł i się zastanawiam.
interesuję się tworzeniem muzyki elektronicznej.
-
AXIS
poraz kolejny chciałbym zasięgnąć rady. czy interface PC MIDI-3 firmy steinberg podłączany do portu LPT jest dobrym rozwiązaniem? najbardziej chodzi mi o opinię tego konkretnego modelu lub modeli podłączanych do LPT, mogę go kupić za 50 zł i się zastanawiam.

...
Jeśli są sterowniki pod Twój system to czemu nie?
Sam do niedawna miałem MOTU Micro Express podłączone przez LPT do laptopa z Wndows XP i wszystko chodziło OK. W dzisiejszych PC-tach właściwie nie ma co podłączyć do portu LPT bo drukarki są na USB, warto więc wykorzystać ten port, tym bardziej za taką cenę interface'u.
Pozdrawiam,
Maciej R.
-
x5
Hm. właściwie nie wiem jak jest z tymi sterownikami, gość mówi że na pewno są do 95 i 98. a nie mogę znaleźć strony z tym konkretnym modelem. było by fuj gdyby okazało się że nie ma sterowników do XP:(
-
szkudlik
autor: szkudlik » czwartek 07 kwie 2005, 08:11
...Hm. właściwie nie wiem jak jest z tymi sterownikami, gość mówi że na pewno są do 95 i 98. a nie mogę znaleźć strony z tym konkretnym modelem. było by fuj gdyby okazało się że nie ma sterowników do XP:(
...
prawie na pewno nie ma
Malo kto robi aktualizacje starego sprzetu do nowych systemow, bo to sie po prostu nie oplaca. Zdarza sie to nawet firmom o uznanej reputacji (jak np. Lexicon, ktory odmowil napisania sterow 2000/XP oraz MaxOsX do swietnej karty
Core2, przez co mi osobiscie ostro podpadl) - wiec co dopiero firemkom-made-in-china co robia po tak niskich kosztach jak sie da?
mialem ten sam problem samo z kamerka internetowa Logitech z allegro - tylko ze mialem szczescie i przed zakupem upewnilem sie ze stery pod XP istnieja i sciagnalem takie - nie "firmowe" wprawdzie tylko hackowane, ale sie znalazly.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
AXIS
autor: AXIS » czwartek 07 kwie 2005, 10:02
prawie na pewno nie ma
Malo kto robi aktualizacje starego sprzetu do nowych systemow, bo to sie po prostu nie oplaca. Zdarza sie to nawet firmom o uznanej reputacji (jak np. Lexicon
MOTU akurat robi. Dlatego trzymam się tej firmy. Sterowniki dla ich interfejsów MIDI pod LPT (PC) i RS-422 (Mac) są zarówno dla Windows XP jak i dla Mac OS X.
Pozdrawiam,
Maciej R.
-
x5
dzięki, na razie przekopuję internet w poszukiwaniu sterowników do XP lub 2000 i nie mogę znaleźć. chyba będzie klapa.
-
pawello
-
Kontakt:
autor: pawello » czwartek 07 kwie 2005, 12:04
...dzięki, na razie przekopuję internet w poszukiwaniu sterowników do XP lub 2000 i nie mogę znaleźć. chyba będzie klapa.

...
TEN dokument wyraznie mowi ze sterowniki do tego urzadzenia sa dla W95.. byc moze pasuja do W98.. ale to nie bedzie dzialac z 2000 ani XP
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
-
x5
.. byc moze pasuja do W98.. ale to nie bedzie dzialac z 2000 ani XP...
chyba poszukam sobie inny interface. dzięki bardzo za pomoc