......Witam
Posiadam mikrofon Studio Projects B1, do tego mikser SC4. Po podłączeniu mikrofonu do wejścia mikrofonowego, włączeniu zasilania Phantom, podłączeniu słuchawek (AKG K240S) i przekręceniu pokrętła gain i level trochę w górę, w słuchawkach słyszalny jest dziwny szum, jakby praca jakiegoś transformatora.
Zaczac od wymiany kabla XLR. Jak nie pomoze to sprawdzic mikrofon z innym mixerem - i w zaleznosci czy ustapi czy nie oddac albo mixer albo mikrofon do naprawy.
...
Na innym kablu jest dokładnie to samo. Mikrofon sprawdziłem z Behringerem UB-1002 - to samo. Sprawdzałem inny mikrofon na obu mikserach - to samo. Wychodzi na to, że problem nie tkwi ani w mikrofonie, ani w mikserze... nie mam pojęcia co to może być.
Dziwny szum(?) z mikrofonu
Pozdrawiam
Re: Dziwny szum(?) z mikrofonu
a czy inne wejscia masz zmutiowane w mikserze?
albo za duza czulosc jest ustawiona
nic innego do glowy mi nie przychodzi
albo za duza czulosc jest ustawiona
nic innego do glowy mi nie przychodzi
jeśli na innym sprzęcie jest dokładnie tem sam efekt, to chyba sam sobie odpowiedziałeś: user error
w słuchawkach słyszalny jest dziwny szum, ... nie mam pojęcia co to może być....
Też taki czasem słyszę. Trzeba się dobrze wyspać, wziąść zimny prysznic, wypić mocna kawę i szum zniknie.
Też taki czasem słyszę. Trzeba się dobrze wyspać, wziąść zimny prysznic, wypić mocna kawę i szum zniknie.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!