Chłodzenie cieczą - mądry Polak po szkodzie
...No nic, ale Ciebie Pewu nie da się po prostu przegadać...
Oprócz forum zacznij czytać także magazyn bo chrzanisz bez sensu.
Oprócz forum zacznij czytać także magazyn bo chrzanisz bez sensu.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Re: Chłodzenie cieczą - mądry Polak po szkodzie
Ależ oczywiście, tylko wtedy po co chłodzenie cieczą ? Teraźniejsze coolery są na tyle ciche, że w zupełności wystarczają
Dobmatt o tym nie wspominał, ale ktoś o tym wspomniał
Nie zrozumiales tematu

Nie zrozumiales tematu
-
lepiej zamknąć dobrze wyciszonego kompa (wentylator odpowiedni!!) w odpowiedniej i praktycznej szafce...wtedy nic się nie zaleje jak sam nie zalejesz
pozdro
hardcoreWRO

pozdro
hardcoreWRO
-
......No nic, ale Ciebie Pewu nie da się po prostu przegadać...
Oprócz forum zacznij czytać także magazyn bo chrzanisz bez sensu. ...
Akurat tak się składa, że pracuję w branży IT. Koniec tematu. Ignore
Oprócz forum zacznij czytać także magazyn bo chrzanisz bez sensu. ...
Akurat tak się składa, że pracuję w branży IT. Koniec tematu. Ignore

-
...Ależ oczywiście, tylko wtedy po co chłodzenie cieczą ? Teraźniejsze coolery są na tyle ciche, że w zupełności wystarczają
Dobmatt o tym nie wspominał, ale ktoś o tym wspomniał
Nie zrozumiales tematu...
Zrozumiałem
Chciałem go tylko trochę rozwinąć (po to chyba są fora dyskusyjne), no ale ok widzę, że panuje tu zasada: ja znam się najlepiej, a inni nic nie wiedzą...eech...Tak obserwuję wypowiedzi co poniektórych forumowiczów (nie Twoje
) i żal mi tych wszystkich nowych, którzy mają jakiekolwiek pytanie. No ale nic tego nie zmieni Pan Pewu ma ciągle napięcie przedmiesiączkowe

Nie zrozumiales tematu...
Zrozumiałem

Oki, rozumiem , ze chciales rozwinac temat
pozdrawiam,

pozdrawiam,
...Zrozumiałem
Chciałem go tylko trochę rozwinąć (po to chyba są fora dyskusyjne)...
Uważaj, bo obecnie rozwijasz jedyne swoją ignorancję.
Dobmatt napisał kiedyś kilka świetnych artykułów w EiS na temat samodzielnej instalacji chłodzenia wodnego, od podstaw. Nie chodziło o schładzanie ekstremalnie podkręcanych systemów lecz o maksymalne wyciszenie jednostki, bo takie było główne zamierzenie. Jak słusznie zauważył Pewu, teraz lojalnie nas ostrzegł (za co mu chwała) przed eksploatacją bez nadzoru i konserwacji podobnych, samodzielnych projektów.
...Tak obserwuję wypowiedzi co poniektórych forumowiczów (nie Twoje
) i żal mi tych wszystkich nowych, którzy mają jakiekolwiek pytanie...
Chyba jesteś przewrażliwiony.
...Pewu ma ciągle napięcie przedmiesiączkowe...
Nie wiem co ma Pewu, ale to Ty nie masz racji co do meritum sprawy, na co próbowano zwrócić Ci uwagę. Argument z pracą w branży też nie był najszczęśliwszy.
[addsig]

Dobmatt napisał kiedyś kilka świetnych artykułów w EiS na temat samodzielnej instalacji chłodzenia wodnego, od podstaw. Nie chodziło o schładzanie ekstremalnie podkręcanych systemów lecz o maksymalne wyciszenie jednostki, bo takie było główne zamierzenie. Jak słusznie zauważył Pewu, teraz lojalnie nas ostrzegł (za co mu chwała) przed eksploatacją bez nadzoru i konserwacji podobnych, samodzielnych projektów.

Nie wiem co ma Pewu, ale to Ty nie masz racji co do meritum sprawy, na co próbowano zwrócić Ci uwagę. Argument z pracą w branży też nie był najszczęśliwszy.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Przy znacznym podkreceniu zwieksza sie drastycznie temperatura. Procesor moze wtedy generowac mnostwo bledow,
ze sie grzeje bardziej to zgoda
Ale nikt jeszcze nie widzial dzialajacego procesora generujacego bledy, Przestawienie nawet jednego bitu w wykonywanym kodzie jest najczesciej katastrofalne w skutkach - jak sa bledy wynikajace z przetaktowania to wystepuja w kazdym miejscu, podczas wykonywania kodu jadra systemu takze - i system sie po prostu zawiesza.
Po prostu podczas overclockingu podkreca sie calosc tak dlugo az zaczyna sie wieszac. A cala taka zabawa jest dobra dla malolatow nie dla ludzi poszukujacych stabilnej platformy do pracy.
[addsig]
ze sie grzeje bardziej to zgoda
Ale nikt jeszcze nie widzial dzialajacego procesora generujacego bledy, Przestawienie nawet jednego bitu w wykonywanym kodzie jest najczesciej katastrofalne w skutkach - jak sa bledy wynikajace z przetaktowania to wystepuja w kazdym miejscu, podczas wykonywania kodu jadra systemu takze - i system sie po prostu zawiesza.
Po prostu podczas overclockingu podkreca sie calosc tak dlugo az zaczyna sie wieszac. A cala taka zabawa jest dobra dla malolatow nie dla ludzi poszukujacych stabilnej platformy do pracy.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
A ja nie używam ani WC ani wyrafinowanych wentylatorów. Poprostu wygospodarowałem małe pomieszczenie na kompy i tak jest chyba najbezpieczniej.
-
......Zrozumiałem
Chciałem go tylko trochę rozwinąć (po to chyba są fora dyskusyjne)...
) i żal mi tych wszystkich nowych, którzy mają jakiekolwiek pytanie...
...
Jej. Przepraszam! Przecież nikomu nic nie zarzucam. Świetnie, że Pan Dobmatt o tym pisał i przestrzega...no nic, trzeba by zakończyć ten wątek. Jeszcze raz Przepraszam za swoją ignorancję.

...
Jej. Przepraszam! Przecież nikomu nic nie zarzucam. Świetnie, że Pan Dobmatt o tym pisał i przestrzega...no nic, trzeba by zakończyć ten wątek. Jeszcze raz Przepraszam za swoją ignorancję.