Traktor a MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
tox
Traktor a MIDI

Post autor: tox » sobota 19 mar 2005, 16:19

Wiem żę ów program można podłaczyć pod kontroler wyposażony w potencjometry i inne przyciski wysyłające komunikaty CC. Jednak nie wiem czy każdy kontroler można skonfigurować pod ten program. Ja mam klawiaturę sterującą Evolution 461c i chciałbym takie coś poczynić ( jest tam kilka suwaków i kilka przycisków (10)programowalnych , co na podst. funkcje typu play itd powinno wystarczyć), jednak program nie odpowiada na sprzęt. Gdzie tyylko było możliwe zaznaczyłem swoją klawiaturę w opcjacj, bynjamniej tak mi se wydaje, właczyłem Learn i nic - żadnych komunikatów sprzęt nie porzesyła do programu. Ktoś wie czy takie coś jest wogóle możliwe i jak tak to czym to jest spowodowane.

Awatar użytkownika
wirtualny

Re: Traktor a MIDI

Post autor: wirtualny » sobota 02 kwie 2005, 16:54

...Wiem żę ów program można podłaczyć pod kontroler wyposażony w potencjometry i inne przyciski wysyłające komunikaty CC. Jednak nie wiem czy każdy kontroler można skonfigurować pod ten program. Ja mam klawiaturę sterującą Evolution 461c i chciałbym takie coś poczynić ( jest tam kilka suwaków i kilka przycisków (10)programowalnych , co na podst. funkcje typu play itd powinno wystarczyć), jednak program nie odpowiada na sprzęt. Gdzie tyylko było możliwe zaznaczyłem swoją klawiaturę w opcjacj, bynjamniej tak mi se wydaje, właczyłem Learn i nic - żadnych komunikatów sprzęt nie porzesyła do programu. Ktoś wie czy takie coś jest wogóle możliwe i jak tak to czym to jest spowodowane....

Pewnie, że jest możliwe. Używam starego Traktora 1.06, mam podłączony kontroler evolution uc-33.Sprawdź,czy masz na pewno wszystko dobrze ustawione w opcjach. A jak reagują inne programy, widzą twoja klawiaturę?

ODPOWIEDZ